2012. Március 29., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A házasságkötések és bejegyzett élettársi kapcsolatok hivatali helyiségen kívüli, valamint hivatali munkaidőn kívüli engedélyezési eljárásairól és szolgáltatási díjairól szóló 2/2011. (I. 31.) önkormányzati rendelet módosítása
2. - A szociális igazgatásról, az egyes szociális formák szabályairól és a gyermekek védelméről szóló 10/1993. ((V. 27.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A közterület-használatról és a városkép védelméről szóló 1/2000. (II. 1) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - A menetrend szerinti helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról szóló önkormányzati rendeletek hatályon kívül helyezése.
5. - A többcélú kistérségi társulás megállapodásának módosítása.
6. - A történelmi belváros közlekedési rendjéről szóló rendelet felülvizsgálata.
7. - A Munkácsy M. utca régi forgalmi rend visszaállítása kérelmének megtárgyalása.
8. - Tájékoztatás a kistérségi főépítész előző évi munkájáról.
9. - Beszámoló a Kőszeg és Vidéke c. időszaki lapról.
10. - Kőszeg város rövid és középtávú energetikai cselekvési terve.
11. - Beszámoló a Fő tér garanciális helyreállításáról.
12. - Ottlik Géza sétány elnevezése.
13. - A Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság alapszabályának jóváhagyása.
14.a - Vagyonügyek: A volt posztógyár igazgatósági épületének hasznosítása.
14.b - Vagyonügyek: A 7258/2 hrsz-ú ingatlanról elővásárlási jog törlése.
14.c - Vagyonügyek: A 3548/2 hrsz-ú ingatlan értékesítése.
17. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
18. - Tájékoztató a hatáskör-változást tartalmazó jogszabályokról.
17. napirendi pont:
Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.

Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 20. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatokról az alábbi jelentést adom:

A képviselő-testület 4/2012. (I. 26.) határozatával fogadta el a 2012. évi munkatervét.
A munkaterv a március 29-i ülésre irányozta elő az egyes önkormányzati rendeletek szabálysértési záradékainak hatályon kívül helyezését. Dr. Nagy Edina osztályvezető jelenti, hogy a szabálysértési törvény még várható módosításaira tekintettel az áprilisi ülésre kerül az anyag beterjesztésre.
A Vas Megyei Kormányhivatal Kulturális Örökségvédelmi Irodájának vezetője, dr. Zágorhidi Czigány Balázs is kérte a polgármester úrtól, hogy „A műemlékvédelem helyzete Kőszegen” c. előterjesztés későbbi időpontban kerüljön megtárgyalásra, mivel akkor már átfogóbb anyagot tud a képviselő-testület számára készíteni. Mivel az áprilisi ülésen nem tudna jelen lenni, így kéri, hogy a május végi ülésre készíthesse el az előterjesztését.
Ugyancsak erre az ülésre volt ütemezve „A képviselő-testület gazdasági programjának elfogadása” is. Indokolt lenne ennek előterjesztését is későbbre halasztani, mert a közigazgatás átszervezése, az intézmények fenntartásának jövőbeni helyzete még nagyon bizonytalan. Ugyanígy nem tudni biztosat további fejlesztési lehetőségekről, prioritásokról sem. Vannak jelentős városfejlesztési elképzelések, amelyeknek megvalósíthatósága a következő 1-2 hónapban eldőlhet. Ezért a cselekvési program jóváhagyása a mai ismereteink alapján nem lenne még megalapozott. Huber László polgármester úr kéri, hogy a cselekvési program elfogadása a júniusi ülésre kerüljön át.

Az 5/2012. (I. 26.) határozatban a képviselő-testület a „Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Program” KEOP-7.1.1.1/09-2009-0009 számú projekt a 2. fordulós pályázatához adott hozzájárulást. egyúttal elfogadta a Részletes Megvalósíthatósági Tanulmányban bemutatott üzemeltetési koncepciót, díjpolitikát, díjképzést és annak betartását a támogatás visszafizetésének terhe mellett vállalta a projekt befejezését követő minimum öt évig.
A határozatra jelenti Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető, hogy a döntést megküldték a hulladékgazdálkodási társulás részére.

A 7/2012. (I. 26.) határozatában a képviselő-testület a 92/2011. (V. 26.) határozatát a vagyonrendelet 7. § (5) bekezdésében foglalt jogkörével élve úgy módosította, hogy jóváhagyta a Kőszeg Város Önkormányzatának tulajdonában lévő 1761/A/2 hrsz-ú, Kőszeg, Várkör 39. sz. alatti 84 m2 nagyságú üzlethelyiségnek a bérlő részére történő értékesítését az igazságügyi szakértő által meghatározott 16.600.000,-Ft vételáron.
A határozatra jelenti Rimányi Krisztina osztályvezető, hogy a szerződés megkötése és a vételár kifizetése megtörtént.


Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 7. § (4) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető jelentése alapján:

A Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Rendészeti Bizottság márciusi ülésén a Kőszegi Sporthorgász Egyesület kezdeményezése alapján elrendelte a kőszegi 0115 hrsz-ú, ún „Téglagyári tó” bevezető útjához „Mindkét irányból behajtani tilos” jelzőtábla (KRESZ 14. § (1) bek n) pontja, 40. ábra) és „kivéve célforgalom” (KRESZ 14.§ (3) bek) kiegészítő tábla kihelyezését.

Dr. Tóthné Dolgos Zsanett gyámügyi és szociális osztályvezetője jelentése alapján:

A polgármester nevében a Gyámügyi és Szociális Osztály az előző jelentés óta eltelt időszakban (2012.02.28 - 2012.03.27.) az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapításához 6 db hatósági bizonyítványt adott ki, 72 db átmeneti segélyt, 41 db eseti gyógyszersegélyt, 2 db rendkívüli gyermekvédelmi támogatást, 3 db gyermekintézményi étkezési térítési díjat, 3 db temetési segélyt, 1 db méltányos ápolási díjat és 201 db utazási támogatást állapított meg.

Kérem a tájékoztatásom szíves elfogadását!

Kőszeg, 2012. március 27.

Dr. Tóth László s. k.
jegyző