2007. Április 17., Kedd, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az önkormányzat 2006. évi költségvetéséről szóló 4/2006. (III. 3.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Az önkormányzat 2006. évi gazdálkodásának teljesítéséről (zárszámadásáról) szóló önkormányzati rendelet megalkotása
3. - Az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről szóló önkormányzati rendelet megalkotása
4. - A temetőkről és a temetkezésekről szóló 16/2000. (VII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása
5. - Az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) önkormányzati rendelet módosítása
6. - Egyes költségvetési rendeletek hatályon kívül helyezése
7. - Beszámoló a 2006. évben végzett gyermekvédelmi munkáról
8. - Városi tájékoztató táblák elhelyezése
9. - A Kőszegi Önkéntes Tűzoltósággal kötendő feladatátvállalási megállapodás jóváhagyása
10. - A Kőszegi Sportegyesülettel kötendő ingatlanhasználati és vagyonkezelési szerződés jóváhagyása
11. - A Kőszegi Kerékpáros Egyesülettel kötött ráépítési megállapodás módosítása
12. - A városi televíziós műsor készítésére vonatkozó ajánlattételi felhívás jóváhagyása
13. - A Kőszeg volt Posztógyár hasznosítására kiírt pályázat elbírálása
14. - Az önkormányzat és intézményei részére nyújtandó számlavezetési, pénzforgalmi-lebonyolítási szolgáltatások, hitelek és a számlavezetéshez kapcsolódó szolgáltatások tárgyában kiírt közbeszerzési felhívásra érkezett ajánlatok
15. - Az Idősek Gondozóháza és Hajléktalanszállás építésével összefüggő beépített és mobil berendezésekre vonatkozó ajánlattételi felhívás jóváhagyása
16. - Jelentés a többcélú kistérségi társulás fenntartásában lévő intézmények 2006. évi előirányzat túllépésének vizsgálatáról
17. - Jelentés a Kőszegi Városüzemeltető Kht. egyes tevékenységeinek vállalkozási formában történő ellátásának lehetőségeiről
18. - A 2007. évi közmunkaprogram jóváhagyása
19. - A Kőszegi Címerpajzs Kft. kérelme a 3584 hrsz-ú út hasznosítására
20. - A kőszegi 4107 hrsz-ú ingatlan kisajátítási ügye
21. - A Gábor Áron utcai telek (2975/17 hrsz.) hasznosítása
22. - A Vas Megyei Önkormányzattal kötendő, a Jurisics tér 7. alatti ingatlanra vonatkozó haszonkölcsön szerződés jóváhagyása
23. - A 6001 és 6002 hrsz-ú ingatlanok átminősítése
24.a - A Jurisics tér 14. alatti lakások értékesítése
24.b - A Rohonci u. 22. alatti kényszerbérlet ügye
24.c - A 15/2007. (I. 30.) képviselő-testületi határozat visszavonása
24.d - A Rákóczi u. 95. alatti üres lakás hasznosítása
10. napirendi pont:
A Kőszegi Sportegyesülettel kötendő ingatlanhasználati és vagyonkezelési szerződés jóváhagyása

ELŐTERJESZTÉS
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
2007. április 17-i ülésének
10. napirendi pontjához



Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 39/2007. (II. 27.) számú határozatával elfogadta a Kőszegi Sportegyesülettel kötendő Középtávú Támogatási Megállapodást, mely megállapodás 2. pontja rendelkezik az Egyesülettel kötendő külön ingatlanhasználati és vagyonkezelési szerződés elkészítéséről, amely elfogadását követően a Megállapodás szerves részét képezi majd.
A szerződés-tervezetet Dr. Bakács Nóra jogtanácsos az Egyesület képviselőjével egyeztetve, az önkormányzat 2007. februárjában elfogadott vagyonrendeletének előírásait figyelembe véve készíttette el.
Az ingatlanhasználati és vagyonkezelési szerződés ily módon pontosan meghatározza mindkét fél jogait, valamint kötelezettségeit az önkormányzati tulajdonban lévő, de az Egyesületnek ingyenes használatra átadott ingatlanokra vonatkozóan.
A szerződés a tervezet szerint a Középtávú Támogatási Megállapodással megegyező időtartamra 2010. december 31-ig kerülne megkötésre.
Az előterjesztést a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti, valamint a Városfejlesztési, Vagyonügyi és Környezetvédelmi Bizottság megtárgyalta, a Kőszegi Sportegyesülettel kötendő ingatlanhasználati és vagyonkezelési szerződés tervezetét mindkét bizottság elfogadásra javasolja a képviselő-testületnek.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására, a szerződés elfogadására!

Kőszeg, 2007. április 12.


A polgármester nevében:
Schlögl Krisztián s. k.
szervezési ügyintéző





HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Sportegyesülettel kötendő ingatlanhasználati és vagyonkezelési szerződést a mellékletben szereplő tartalommal jóváhagyja, s egyben felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Hivatali felelős: Schlögl Krisztián szervezési ügyintéző
Határidő: azonnal.

















INGATLANHASZNÁLATI ÉS VAGYONKEZELÉSI
SZERZŐDÉS



Amely létrejött egyrészről

Kőszeg Város Önkormányzata (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8. képviseli: Huber László polgármester ) mint tulajdonos

Másrészről

Kőszegi Sportegyesület (9730 Kőszeg, Kossuth L. u. 3. képviseli: Táncsics Péter elnök ) mint kezelő között az alábbi feltételekkel.


1. Szerződő felek rögzítik, hogy az Önkormányzat sportfeladatainak ellátása céljából az Egyesület részére ingyenes használatra átengedi - 2010. december 31. napjáig terjedő határozott időtartamra - a tulajdonát képező:
A) Lóránt Gyula Sporttelep (Kőszeg, Petőfi tér, 2515, 2516, 2517, 2518 hrsz.)
B) Kenyérhegyen lévő síugrósánc (6226/2 hrsz.)
megnevezésű ingatlanokat.

2. Az Egyesület köteles az 1. pontban írt ingatlanok tekintetében ellátni az ingatlankezeléssel járó feladatokat, az adott sportlétesítményt rendeltetésének megfelelően használni, s gondoskodni állagának megóvásáról.

3. Az ingatlanok rezsi költsége- mely a sporttevékenység végzésével összefüggésben felmerülő teljes víz-, villany költség összegét takarja –, valamint az ingatlanok tereprendezésének, tisztításának, karbantartásának költsége az Egyesületet terheli.

4. A hivatkozott közmű díjakat az Egyesület – a nevére kiállított számla alapján, a megjelölt fizetési határidőben - közvetlenül fizeti ki a közműszolgáltatók felé.

5. A sportlétesítmények felújítási költsége az Önkormányzatot terheli, az adott munkálatok szükségességéről, elvégzésének időpontjáról - az Egyesület előzetes jelzése és a várható költségvonzat kimutatása alapján - az Önkormányzat dönt.

6. Amennyiben bármely felújítási munkálatot, beruházást az Egyesület saját költségén kíván elvégezni, köteles a Városfejlesztési, Vagyonügyi és Környezetvédelmi Bizottság előzetes hozzájárulását kérni.

7. Amennyiben az ingatlanok és létesítményeik használata során olyan károsodás, állagromlás következik be, mely a rendeltetésellenes használat következménye, vagy valaki szándékos magatartásával kárt okoz, akkor a helyreállítási, javítási költségek viselését az Önkormányzat nem vállalja. Ez esetben az Egyesület köteles a károkozó felé közvetlenül eljárni a kár megtérítése érdekében.



8. Szerződő felek jelen szerződésben nem kívánják szabályozni az ingatlanok használatának időbeosztását, a kezelő saját hatáskörébe tartozik az edzések és egyéb sportfoglalkozások időpontjainak és tartamának meghatározása, megszervezése.

9. A kezelő tudomásul veszi, hogy az ingatlanok hasznosítása felől önállóan rendelkezhet jelen szerződés aláírását követő egy évig oly módon, hogy az önkormányzati sportfeladatok ellátása – különös tekintettel a támogatási megállapodás 8. pontjába meghatározott, az Egyesület által vállalt feladatokra - sérelmet nem szenvedhet. Egy év elteltével az Egyesület köteles a Városfejlesztési, Vagyonügyi és Környezetvédelmi Bizottság előzetes hozzájárulását kérni a hasznosításhoz.

10. Az Egyesület a hasznosításból származó bevételt az ingatlanok és létesítményeik megőrzésére, karbantartására, illetve a feladatellátáshoz szükséges eszközök megvásárlására fordítja. A hasznosítás módjáról, az ebből származó bevételekről és annak felhasználásáról évente köteles elszámolni az Önkormányzat felé.

11. Jelen szerződés 1. pontjában írt, határozott időtartam elteltéig a tulajdonos a rendes felmondás jogát nem gyakorolhatja.

12. A tulajdonos részéről azonnali hatályú felmondásnak van helye, amennyiben az Egyesületnek felróható rendeltetésellenes, szerződésbe ütköző használat állapítható meg, fennáll az ingatlanok és létesítményeik állagának veszélyeztetettsége, illetve a kezelő bármely szerződéses kötelezettségének felszólítás ellenére se tesz eleget.

13. A szerződés megszűnése esetén az Egyesület köteles az ingatlanokat haladéktalanul, rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban a tulajdonos birtokába bocsátani.


Kőszeg, 2007. április ………….





……………………………………… ……………………………………………
Kőszeg Város Önkormányzata Kőszegi Sportegyesület
tulajdonos kezelő