2016. December 15., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői 2017. évi illetménykiegészítésének megállapításáról szóló új rendelet megalkotása.
2. - Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló megállapodás, működési rendjéről szóló szabályzat és alapító okiratának módosítása.
4. - Az Írottkő Natúrparkért Egyesülettel kötendő, TDM szervezet létrehozására is kiterjedő feladatátvállalási megállapodás.
5. - Együttműködésre vonatkozó megállapodások felülvizsgálata ((Kőszegi Polgárőrség, Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság, Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Kőszegfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesület)
6. - Beszámoló a Kőszeg város külkapcsolatainak 2016. évi alakulásáról.
7. - A Chernel Kálmán Városi Könyvtár 2017. évi szolgáltatási díjai.
8. - A szociális étkeztetés nyersanyagnormájának megállapítása.
9. - Napelem park létrehozására vonatkozó vételi jogot biztosító előszerződés kötése.
10. - Közétkeztetés célú ingatlanhasználati megállapodás.
11. - Súlykorlátozás bevezetése a belvárosban és a Panoráma körúton.
12. - A Kőszegi Címerpajzs Plusz Kft. kérelme.
13. - A Digi Kft. bázisállomás létesítési kérelme.
14. - A 2017. évi rendezvénynaptár.
15. - Foglalkozás-egészségügyi szerződés módosítása (rendkívüli előterjesztés).
16. - A közétkeztetésben résztvevő konyhák további sorsa (rendkívüli előterjesztés).
17. - A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász pályázata a Meskó u. 1. alatti ingatlan hasznosítására (rendkívüli előterjesztés).
18. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló átruházott jogkörben hozott döntésekről.
19. - Egy mappában a 2016. december 15-i képviselő-testületi ülés anyagai.
18. napirendi pont:
Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló átruházott jogkörben hozott döntésekről.

Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló átruházott jogkörben hozott döntésekről.

Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 12. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatokról az alábbi jelentést adom:

A képviselő-testület 206/2016. (X. 27.) határozatával hagyta jóvá az Állami Számvevőszéknek a Kőszegi Városüzemeltető Kft. gazdálkodásra vonatkozó ellenőrzésére során tett észrevételekre készült intézkedési tervet. Ennek I. 1. és 2. pontjának eleget téve Huber László polgármester úr:
– felhívta a Kft. könyvvizsgálója figyelmét, az éves beszámoló kiegészítő melléklete valamint a leltár tartalmi megfelelőségének ellenőrzésére és annak könyvvizsgálói záradékban való megjelenítésére, valamint a követelések értékvesztésének elszámolásával összefüggésben a felülvizsgálati feladatának megfelelő végrehajtására.
– utasította a Kft. ügyvezetőjét, hogy az ÁSZ jelentés 3.1 megállapítása alapján, a 2013-2014. évi díjhátralékok kezelésével kapcsolatos szabálytalanságok tekintetében, a felelősség tisztázása érdekében készítsen tájékoztatást a hátralékkezelés belső szabályozásáról, annak végrehajtásáról, a felelősség megállapíthatósága, a feltárt szabálytalanság megszüntetése és a felelős megállapíthatósága érdekében.
Kovács István igazgató úr a tájékoztatását elkészítette és megküldte Kőszeg Város Polgármestere részére.
Fenti határozat II. pontjára jelentem, hogy kezdeményeztem a Kft. térítésmentes használatában álló közfeladatot szolgáló eszközökkel való felelős gazdálkodás feltételeinek megteremtésé és elkészíttettem a használatba adott eszközök beazonosítására alkalmas tételes jegyzéket. Az ebben szereplő eszközök átadás-átvételéről szóló jegyzőkönyv elkészült, amely alapján az eszközök az önkormányzat nyilvántartásából ki-, a kft. nyilvántartásába pedig bevezetésre kerülhetnek.

Ezúton tájékoztatom a T. Képviselő-testületet, hogy az Állami Számvevőszék elnökétől 2016. 12. 13-án, V-1022-203/2016. iktatószámú levelében érkezett levélben értesítette a polgármester urat arról, hogy a fenti ellenőrzés tárgyában készült, fenti határozattal jóváhagyott intézkedési tervet elfogadta. Az intézkedési tervben foglaltak megvalósulását az ÁSZ utóellenőrzés keretében ellenőrizheti.

A polgármester úrral együtt jelentem, hogy
– a 209/2016. (X. 27.) határozattal jóváhagyott együttműködési megállapodás a Csók István Művészkör Egyesülettel, valamint a
– a 210/2016. (X. 27.) határozattal jóváhagyott feladatátvállalási megállapodás a Kőszegi Sporthorgász Egyesülettel
aláírásra került.

A 212/2016. (X. 27.) határozatában a képviselő-testület a Vas Megyei Levéltár Kőszegi Fióklevéltárának határozatlan időre ingyenes használatba adta a Kőszeg, Kossuth L. u. 3. szám alatt található 113 m2 nagyságú raktárhelyiséget azzal, hogy a rezsifizetési kötelezettség a levéltárat terheli. A képviselő-testület a határozatában előírta, hogy a szerződésben 30 napos felmondási idő kerüljön rögzítésre.
A határozatra jelenti Németh Ildikó mb. városüzemeltetési osztályvezető, hogy a szerződés a levéltárnál van aláírás alatt.

A 213/2016. (X. 27.) határozatában a képviselő-testület elrendelte a Kőszeg, 1170/1/A/2 hrsz-ú, Dózsa György u. 21. fszt. 2. szám alatti 34 m2 nagyságú lakás licit eljárással való értékesítését az értékbecslésben szereplő 3.600.000,-Ft induló vételáron. A határozatra jelenti szintén Németh Ildikó mb. osztályvezető, hogy a pályázati hirdetmény kiírása megtörtént. A kiírás szerint a licit időpontja: 2016. december 15. 8.30 óra, azonban mivel a hirdetményben megjelöltek szerint 2016. december 14. 14.00 óráig nem érkezett nyilatkozat, így az eljárás eredménytelen.

Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 2. § (5) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
Mezei Virág igazgatási és építéshatósági osztályvezető jelentése alapján:

A polgármester nevében az osztály 2016. november 25. és december 14. között összesen 322 települési támogatást, továbbá 4 lakásfenntartási támogatást állapított meg.
A 2016. december 1-től hatályba lépett rendkívüli téli támogatás iránt a mai napig 276 kérelem érkezett be.
Kőszeg, 2016. december 14.
Dr. Zalán Gábor s. k.
jegyző