2016. December 15., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői 2017. évi illetménykiegészítésének megállapításáról szóló új rendelet megalkotása.
2. - Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló megállapodás, működési rendjéről szóló szabályzat és alapító okiratának módosítása.
4. - Az Írottkő Natúrparkért Egyesülettel kötendő, TDM szervezet létrehozására is kiterjedő feladatátvállalási megállapodás.
5. - Együttműködésre vonatkozó megállapodások felülvizsgálata ((Kőszegi Polgárőrség, Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság, Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Kőszegfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesület)
6. - Beszámoló a Kőszeg város külkapcsolatainak 2016. évi alakulásáról.
7. - A Chernel Kálmán Városi Könyvtár 2017. évi szolgáltatási díjai.
8. - A szociális étkeztetés nyersanyagnormájának megállapítása.
9. - Napelem park létrehozására vonatkozó vételi jogot biztosító előszerződés kötése.
10. - Közétkeztetés célú ingatlanhasználati megállapodás.
11. - Súlykorlátozás bevezetése a belvárosban és a Panoráma körúton.
12. - A Kőszegi Címerpajzs Plusz Kft. kérelme.
13. - A Digi Kft. bázisállomás létesítési kérelme.
14. - A 2017. évi rendezvénynaptár.
15. - Foglalkozás-egészségügyi szerződés módosítása (rendkívüli előterjesztés).
16. - A közétkeztetésben résztvevő konyhák további sorsa (rendkívüli előterjesztés).
17. - A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász pályázata a Meskó u. 1. alatti ingatlan hasznosítására (rendkívüli előterjesztés).
18. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló átruházott jogkörben hozott döntésekről.
19. - Egy mappában a 2016. december 15-i képviselő-testületi ülés anyagai.
11. napirendi pont:
Súlykorlátozás bevezetése a belvárosban és a Panoráma körúton.

Tisztelt Képviselő-testület!

2016 nyarán állami támogatásból felújításra került a Temető utca középső 330 méteres szakasza. Az ott kialakított kétrétegű AC-11 típusú aszfaltburkolat a meglévő pályaszerkezetre került rá. A 2016. augusztus 29-én elvégzett teherbírás vizsgálatról készült mérési jegyzőkönyv és szakvélemény a felújított szakaszon, a jó útminőség hosszú távú megőrzése érdekében 20 tonnás forgalmi korlátozás bevezetését javasolja.
Emellett szükségesnek látjuk a Panoráma körút és a környékén található lakó- és üdülőövezet megóvását a túlzott teher- és munkagépforgalomtól, azok rövid- és hosszú távú káros hatásaitól, melyért véleményünk szerint jelentős részben a Szombathelyi Erdészeti Zrt. erdőművelési tevékenysége okolható.
Az elmúlt években az Erdészet közreműködésével a Panoráma körút kátyúzása megtörtént, azonban az út jelenlegi rossz műszaki állapota ezzel már nem orvosolható, a szakemberek szerint az útpálya teljes felújítása elengedhetetlen. Ebben a kérdésben az Erdészettel többszöri egyeztetés során sem sikerült előrelépni, ahogy abban sem, hogy a teherszállítás terén a nagy össztömegű szállítójárművek és egyéb mezőgazdasági munkagépek által okozott forgalom csökkenjen, akár új útvonal választásával, akár kisebb össztömegű gépjárművek alkalmazásával.
Az út további állagromlásának megakadályozása érdekében szükségessé válik mielőbbi súlykorlátozás bevezetése, amíg az út teljes felújítása meg nem történik.
A szabó-hegyi területre vonatkozó korlátozás bevezetésének sürgősségét az indokolja, hogy ezen útszakasz fokozott igénybevétele (faanyag-szállítás) a téli és tavaszi hónapokban jelentkezik.
A fentiek figyelembevételével javasoljuk, hogy a Panoráma körútra, valamint a Felsőerdő utcára vonatkozóan „20 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival behajtani tilos” jelzőtábla kerüljön kihelyezésre, amely alapján az útra 20 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, valamint vontatóval, mezőgazdasági vontatóval és lassú járművel behajtani tilos (KRESZ 14.§ (1) bek. r.) pont).

Tisztelt Képviselő-testület!

A város belterületi útjai műszaki állapotának ismeretében, a környezetvédelmi és idegenforgalmi szempontok (zaj-, rezgés- és levegőszennyezés) figyelembevételével a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság októberi rendes ülésén 121/2016. (IX. 21.) sz. határozatával már kifejezte azon szándékát, hogy a város belső területeire vonatkozóan 20 tonnás súlykorlátozást vezet be. Ez alapján javasoljuk az alábbi helyeken „20 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival behajtani tilos” tábla (KRESZ 14.§ (1) bek. r.) pont) kihelyezését:

● Rákóczi utca – Rohonci utca kereszteződés (Petőfi tér irányába)
● Rákóczi utca – Rohonci utca kereszteződés (belváros irányába)
● Rohonci utca – Velemi utca kereszteződés (Temető utca irányába)
● Kórház utca – Alsó krt. kereszteződés (belváros irányába)
● 87. sz. főút - Ólmodi utca kereszteződés
● 87. sz. főút - Kethelyi utca kereszteződés

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést, megtárgyalni és a határozati javaslatot jóváhagyni szíveskedjen!

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság, valamint a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta és a határozati javaslatokat mindkét bizottság egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Kőszeg, 2016. december 1.

Tisztelettel:
Huber László s.k.
polgármester






I. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete egyetért a Temető utca Velemi út – Károlyi M. utca közti szakaszára „20 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival behajtani tilos” táblák kihelyezésével.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete egyetért a Panoráma körútra, valamint a Felsőerdő utcára vonatkozóan „20 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival behajtani tilos” táblák kihelyezésével.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal



II. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete egyetért „20 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival behajtani tilos” táblák kihelyezésével az alábbi helyekre:

- Rákóczi utca – Rohonci utca kereszteződés (Petőfi tér irányába)
- Rákóczi utca – Rohonci utca kereszteződés (belváros irányába)
- Rohonci utca – Velemi utca kereszteződés (Temető utca irányába)
- Kórház utca – Alsó krt. kereszteződés (belváros irányába)
- 87. sz. főút - Ólmodi utca kereszteződés
- 87. sz. főút - Kethelyi utca kereszteződés

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: 2017. február 28.