2012. Október 25., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A természeti értékek helyi védelméről és a természetvédelem helyi szabályairól szóló 27/2004. (XI. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Jelentés Kőszeg város környezeti állapotáról.
3. - Tájékoztató Kőszeg és térsége foglalkoztatási helyzetéről.
5. - A 2013. évi ellenőrzési terv jóváhagyása.
6. - A Sportbár 2010. Kft. kérelme.
7. - A TÁVHŐ hőközpont területének tulajdoni rendezése.
8. - A 0205/58 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
9.a - Vagyonügyek: Megüresedett önkormányzati lakások további hasznosítása.
9.b - Vagyonügyek: A Rákóczi F. u. 4. I. 9. alatti lakás sikertelen értékesítése.
9.c - Vagyonügyek: Vételi kérelem az 1160/25 hrsz-ú ingatlanrészre.
10. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló átruházott jogkörben hozott döntésekről.
12. - Sürgősségi előterjesztés: A KSK Síugró Szakosztály pályázata
13. - Sürgősségi előterjesztés: Számlavezetésre és hitelre ajánlattételi felhívás
10. napirendi pont:
Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló átruházott jogkörben hozott döntésekről.

Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 20. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatokról az alábbi jelentést adom:

A 145/2012. (VIII. 30.) képviselő-testületi határozatával a képviselő-testület a Magyarország 2012. évi központi költségvetéséről szóló 2011. évi CLXXXVIII. törvény 6. melléklet 2. pontja alapján támogatási igényt nyújtott be az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok 2012. évi támogatására és ennek igényléséhez megtette a szükséges nyilatkozatokat.
A határozatra jelenti Sőbér Aurélia pénzügyi osztályvezető, hogy a támogatás igényléséhez a dokumentumokat határidőben benyújtották.

A 154/2012. (VIII. 30.) határozatával a képviselő-testület a Kőszeg, Írottkő u. 13/B. számú társasház előtti közterületen 1 db mozgáskorlátozott parkolóhely kialakításához szükséges pénzügyi fedezetet különített el, (cca. 30.000 Ft. + ÁFA összeget), továbbá elrendelte ezen a helyen az aszfalt burkolatú parkolóhely kialakítását, annak útburkolati jellel és táblával való feltüntetését a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet 17.§. (1) bekezdés e/2. pont 115/a. ábra szerint.
A határozatra jelenti Ujvári Csaba mb. városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető, hogy a tábla kihelyezését és az útburkolati jel felfestést megrendelték. A tábla időközben kihelyezésre került, a mozgáskorlátozott jel felfestése folyamatban van.

A 156/2012. (VIII. 30.) képviselő-testületi határozattal a képviselő-testület kezdeményezte a kőszegi, 0186/16 hrsz-ú gyümölcsös megnevezésű földrészlet belterületbe vonását, valamint megtette az ezzel kapcsolatos nyilatkozatot.
A határozatra jelenti Ujvári Csaba mb. városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető, hogy a terület belterületbe vonása és más célú hasznosítása iránti kérelem megküldésre került a Földhivatal felé.

Ugyancsak belterületbe vonásról van szó a 157/2012. (VIII. 30.) képviselő-testületi határozatban, de a kőszegi, 0377/30 hrsz-ú szántó megnevezésű földrészlet belterületbe vonásáról szóló döntést a képviselő-testület az új rendezési terv hatályba lépéséig elhalasztotta. A határozatra jelenti szintén Ujvári Csaba, hogy az ügyfelelet a döntésről értesítették.

A 158/2012. (VIII. 30.) képviselő-testületi határozat a történelmi belváros rehabilitációja során az útépítéssel igénybevett, nem önkormányzati tulajdonban lévő területek tulajdonjogának rendezése miatt született és ebben a képviselő-testület elrendelte a Kőszeg, 1812 hrsz-ú, Rajnis u. 2. szám alatti ingatlan telekhatár-rendezését követő, mintegy ca. 28 m2 nagyságú területrész megvásárlását jelképes 1,-Ft-os vételáron.
A határozatra jelenti Ujvári Csaba mb. városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető, hogy a folyamat elkezdődött, a földmérő által a telekhatár-rendezési munkarészek készítése folyamatban vannak.

A 159/2012. (VIII. 30.) képviselő-testületi határozattal a képviselő-testület döntött a Kőszeg, 2134/2/A/3 hrsz-ú, Kiss János u. 34-36. fszt. 3. szám alatti 51 m2 nagyságú lakás licit eljárással való értékesítéséről, az értékbecslésben szereplő 3.300.000,- Ft induló vételáron.
A határozatra jelenti Ujvári Csaba mb. városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető, hogy a sikeres liciteljárást követően az adásvételi szerződés megkötése folyamatban van.


Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 7. § (4) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

A Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság októberi ülésén döntött a „Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetések odaítéléséről, amelyek a november 6-i, Királynapon lesznek ünnepélyes keretek között átadva.
Ugyancsak ezen az ülésén döntött a bizottság nyári táborozásra biztosított támogatások elszámolásainak jóváhagyásáról is.

Dr. Tóthné Dolgos Zsanett gyámügyi és szociális osztályvezetője jelentése alapján:

A polgármester nevében a Gyámügyi és Szociális Osztály az előző jelentés óta eltelt időszakban (2012.09.27 - 2012.10.24.) az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapításához 5 db hatósági bizonyítványt adott ki, 51 db átmeneti segélyt, 13 db eseti gyógyszersegélyt, 12 db rendkívüli gyermekvédelmi támogatást, 7 db temetési segélyt, 6 db gyermekintézményi étkezési térítési díjat, 1 db méltányos ápolási díjat állapított meg.



Kőszeg, 2012. október 24.


Dr. Tóth László s. k.
jegyző