2012. Október 25., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A természeti értékek helyi védelméről és a természetvédelem helyi szabályairól szóló 27/2004. (XI. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Jelentés Kőszeg város környezeti állapotáról.
3. - Tájékoztató Kőszeg és térsége foglalkoztatási helyzetéről.
5. - A 2013. évi ellenőrzési terv jóváhagyása.
6. - A Sportbár 2010. Kft. kérelme.
7. - A TÁVHŐ hőközpont területének tulajdoni rendezése.
8. - A 0205/58 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
9.a - Vagyonügyek: Megüresedett önkormányzati lakások további hasznosítása.
9.b - Vagyonügyek: A Rákóczi F. u. 4. I. 9. alatti lakás sikertelen értékesítése.
9.c - Vagyonügyek: Vételi kérelem az 1160/25 hrsz-ú ingatlanrészre.
10. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló átruházott jogkörben hozott döntésekről.
12. - Sürgősségi előterjesztés: A KSK Síugró Szakosztály pályázata
13. - Sürgősségi előterjesztés: Számlavezetésre és hitelre ajánlattételi felhívás
7. napirendi pont:
A TÁVHŐ hőközpont területének tulajdoni rendezése.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Kőszegi Távhőszolgáltató Kft. szolgáltatói hőközpontja jogi helyzetének rendezésével kapcsolatban az alábbi tulajdonjogi problémával kereste meg önkormányzatunkat: Kőszeg Város Önkormányzat tulajdonát képező kőszegi 3344/50 hrsz-ú közterületen (Kiss János lakótelepen) található a 3344/50/A hrsz-ú szolgáltatói hőközpont (továbbiakban: ingatlan). Az ingatlan 1978-ban épült, és arra 1979. január 6-án kelt határozatban adta ki Kőszeg városi Tanács VB. Műszaki Osztály a használatbavételi engedélyt.
Az ingatlant a Vastávhő Szolgáltató és Vagyonkezelő Kft. „vitte be” apportként a Kőszegi Távhőszolgáltató Kft-be 1994-ben, amely időpont óta azt kizárólag a Kőszegi Távhőszolgáltató Kft. használja.
Tekintettel arra, hogy a szolgáltatói hőközpont, mint épület nem került feltűntetésre az ingatlan-nyilvántartásban, ezért nem történt meg a szolgáltatói hőközponti épület tulajdonosának és a telekingatlant – épület által – terhelő használati jognak a feltűntetése sem.
A szolgáltatói hőközpont épületének területe: 155 m2, és az épülethez kacsolódó használattal érintett földrészlet nagysága: 853 m2 (Változási vázrajzon I-el jelölve).
Az ingatlan tulajdonjogi és tulajdonhoz kacsolódó használati jogának ingatlan-nyilvántartási rendezése mindenképpen indokolt. Kőszeg Város Jegyzője 2012. július 2. napján adta ki hatósági bizonyítványát „az ingatlan-nyilvántartásban történő átvezetéshez” arra vonatkozóan, hogy „Kőszeg, Kiss János lakótelep 3344/50 hrsz. alatti ingatlanon egy közműszolgáltató (hőközpont) épület áll”.
A felsorolt indokokra tekintettel tisztelettel kérik a Képviselőtestületet, hogy mind a tulajdonjog, mind a használat jogának ingatlan-nyilvántartási bejegyzéshez járuljanak hozzá az alábbiak alapján:
1. szíveskedjék nyilatkozni (határozatban) arra vonatkozóan, hogy a kőszegi 3344/50/A helyrajzi számú (továbbiakban: hrsz-ú) szolgáltatói hőközpont a Kőszegi Távhőszolgáltató Kft. tulajdonát képezi;
2. a Kőszegi Távhőszolgáltató Kft. tulajdonát képező 3344/50/A hrsz-ú szolgáltatói hőközpont mindenkori tulajdonosát az épület fennállásáig Kőszeg Város Önkormányzat tulajdonát képező 3344/50 hrsz-ú közterületen 853 m2 területre vonatkozóan – ingyenesen – használati jog illeti meg a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. tv. 28.§ (1) bekezdése alapján! Felhatalmazza egyúttal a Képviselőtestület Kőszeg Város Polgármesterét, hogy a használatra vonatkozó megállapodást megkösse valamint a hőközponti épület tulajdonára vonatkozó határozatot aláírja.

Az előterjesztéshez csatolásra kerülnek a következő dokumentumok:
1. szám alatt: Kőszeg városi Tanács VB. Műszaki Osztály által kiadott határozat,
2. szám alatt: Kőszeg Város Jegyzője által kiadott hatósági bizonyítvány,
3. szám alatt: Változási vázrajz,
4. szám alatt: a Kőszegi Távhőszolgáltató Kft. társasági szerződésmódosítása, amelynek III. számú mellékletében szereplő apportlista 000016 tételeként szerepel a tárgybani szolgáltatói hőközpont,
5. szám alatt: a Kőszegi Távhőszolgáltató Kft. „tárolt cégkivonata”, amelynek 13/3.pontja rögzíti az apport értékét, amely tartalmazza a hő-központ 1994. december 31-i 246.000,- Ft értékét is.
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és elfogadni szíveskedjen!


Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Rendészeti Bizottság, valamint a Pénzügyi, Jogi és Vagyonügyi Bizottság megtárgyalta és a módosított határozati javaslatot mindkét bizottság egyhangúlag elfogadásra ajánlja. A bizottságok által tett módosítások a határozati javaslatba beépítésre kerültek.

Kőszeg, 2012. október 18.



A polgármester nevében:

Ujvári Csaba s.k.
városfejlesztési és üzemeltetési mb. osztályvezető



HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megállapítja, hogy a kőszegi 3344/50/A helyrajzi számú (továbbiakban: hrsz-ú) területen lévő al- és felépítmények - szolgáltatói hőközpont -, a Kőszegi Távhőszolgáltató Kft. tulajdonát képezi, azonban a tárgyi ingatlan-nyilvántartási bejegyzéssel kapcsolatos valamennyi költséget a Kőszegi Távhőszolgáltató Kft. köteles viselni.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza Kőszeg Város Polgármesterét a Kőszegi Távhőszolgáltató Kft. tulajdonát rögzítő okirat aláírására.
3. Kőszeg Város Önkormányzat Képviselő-testülete megállapítja, hogy a kőszegi 3344/50/A hrsz-ú szolgáltatói hőközpont mindenkori tulajdonosát az épület fennállásáig és a szolgáltatás fenntartásáig Kőszeg Város Önkormányzat tulajdonát képező 3344/50 hrsz-ú közterületen 853 m2 területre vonatkozóan átjárási, szolgalmi jog illeti meg a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. tv. 28.§ (1) bekezdése alapján!
4. Kőszeg Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza Kőszeg Város Polgármesterét az átjárási szolgalmi jog megállapodás megkötésére.


Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Ujvári Csaba a Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztály mb. vezetője
Határidő: azonnal