2012. Augusztus 30., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1.a - Az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 4/2012. (III. 5.) önkormányzati rendelet módosítása 2012. augusztus 31-i hatállyal.
1.b - Az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 4/2012. (III. 5.) önkormányzati rendelet módosítása 2012. szeptember 3-i hatállyal.
2. - Beszámoló az önkormányzat gazdálkodásának 2012. I. félévi teljesítéséről.
3. - A történelmi belváros gépjármű-közlekedésének szabályairól szóló 35/2005. (XI. 1.) valamint a parkolási rendről szóló 5/2001. (IV. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - Beszámoló a helyi adókból befolyó bevételek áttekintéséről, az építményadó bevezetésének tapasztalatai.
5. - Az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok támogatására vonatkozó igény benyújtása.
6. - Az egészségügyi alapellátásról és körzeteinek kialakításáról szóló 16/2006. (V. 8.) önkormányzati rendelet módosítása.
7. - Új háziorvosi szerződések jóváhagyása.
8. - A „Bursa Hungarica” Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázathoz csatlakozás.
9. - A rendezési tervet érintő, egyes ingatlanok terület-felhasználási és építési előírásainak módosítása.
10. - Cák község településrendezési tervének módosítása.
11. - Mozgáskorlátozott részére parkoló kialakítása.
12. - A Chernel utca első szakaszának kétirányúsítása.
13. - A 0186/16 és a 0377/30 hrsz-ú földrészletek belterületbe vonása.
14.a - Vagyonügyek: A 1789 és a 1812 hrsz-ú ingatlanok területrészének megvásárlása.
14.b - Vagyonügyek: A Kiss János u. 34-36. fsz. 3. alatti lakás további hasznosításának eldöntése.
14.c - Vagyonügyek: A Sportbár 2010. Kft. kérelme.
16. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
17. - Tájékoztató a hatáskör-változást tartalmazó jogszabályokról.
14.c napirendi pont:
Vagyonügyek: A Sportbár 2010. Kft. kérelme.

Tisztelt Képviselő-testület!

Horváth József a Sportbár 2010 Kft. (Kőszeg, Dr. Ambró Gy. u. 1/A 4.) ügyvezetője azzal a kéréssel fordult Kőszeg Város Önkormányzatához, hogy a társaság által bérelt „Sport büfé” megnevezésű vendéglátóipari egység és a hozzá tartozó négy sávos automata tekintetében, felújítási kötelezettséggel együtt a bérleti jogot az engedményezettről a Kőszegi Sportszolgáltató Kft. (Kőszeg, Liszt F. u. 5. I/7.) részére átadni szíveskedjen.
Kérését azzal indokolja, hogy Sportbár 2010 Kft. a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tudja rentábilisen üzemeltetni a bérleményt és így a megkezdett beruházásokat sem tudja befejezni.

Az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és helyiségek bérletéről szóló 26/2004. (X.1.) sz. rendeletének 22. §-a értelmében bérleti jog átruházása, vagy elcserélése abban az esetben engedélyezhető, ha az új bérlő a bérbeadóval az addig fennálló bérleti szerződés tartalmában újra megállapodik, mindemellett a régi és új bérlő, illetve cserepartner között a bérleti jog átadás-átvételére, cseréjére megkötött írásbeli megállapodást a bérbeadó rendelkezésére kell bocsátani. Az abban kikötött pénzbeni ellenszolgáltatás (átadás, lelépési díj) 10 %-át – de legalább a helyiség 6 havi bérleti díjának megfelelő összeget – az átvevő fél, illetve a cserepartner köteles a bérbeadónak megfizetni.

Mellékelten csatoljuk a 2010. június 30-án létrejött bérleti szerződést.
Legutóbb a 2012. március 21-i ülésen a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Rendészeti Bizottság a mellékelt 38/2012. (III.21.) sz. határozatát hozta, amely szerint Kőszeg Város Önkormányzata és a társaság között fennálló bérleti szerződés 6. pontjában történő változásokat határozta meg. Az elvégzett felújítási munkákról Börzsei Csaba üzemmérnök készített szakvéleményt és költségkimutatást, amelynek során a májusi ülésen az illetékes városfejlesztési bizottság a 69/2012. (V.23.) sz. határozatát hozta, ebben a bérlőt jogi és építészeti rendezetlenség miatt a mellékletben foglaltakra kötelezte, amelynek teljesítéséről nincs információnk.
A szakvéleményben kifejtésre került, hogy a bérlő által elvégzett felújítási munkák 12.333.084,-Ft, a jövőben elvégzendő felújítási munkák bruttó 3.653.835,-Ft.
Tudomásunk szerint a 38/2012. (III.21.) határozatban előírt a felújítást lezáró használatbavételi engedélyt 2012. június 30-ig a bérlő nem szerezte be.

A Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Rendészeti Bizottság egyhangúlag a II. határozati javaslatot fogadta el. A Pénzügyi, Jogi és Vagyonügyi Bizottság szintén megtárgyalta az előterjesztést, és az I. határozati javaslatot támogatta.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és döntését meghozni szíveskedjen.

Kőszeg, 2012. augusztus 24.


A polgármester nevében:

Ujvári Csaba s.k.
városfejlesztési és üzemeltetési mb. osztályvezető



I. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és helyiségek bérletéről szóló 26/2004. (X.1) sz. rendeletének 22. §-a értelmében a bérleti jog átruházásához hozzájárul abban az esetben, ha az új bérlő a bérbeadóval az addig fennálló bérleti szerződés tartalmában újra megállapodik, mindemellett a régi és új bérlő, illetve cserepartner között a bérleti jog átadás-átvételére, cseréjére megkötött írásbeli megállapodást a bérbeadó rendelkezésére bocsájtja. Az abban kikötött pénzbeni ellenszolgáltatás (átadás, lelépési díj) 10 %-át – de legalább a helyiség 6 havi bérleti díjának megfelelő összeget – az átvevő fél, illetve a cserepartner köteles a bérbeadónak megfizetni.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős:Ujvári Csaba városfejlesztési és üzemeltetési mb. osztályvezető
Dr. Bakács Nóra jogtanácsos
Határidő: folyamatos


II. HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Sportbár 2010 Kft. bérleti jogának átruházásához nem járul hozzá, elrendeli a bérlő által vállalt kötelezettségek felülvizsgálatát.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős:Ujvári Csaba városfejlesztési és üzemeltetési mb. osztályvezető
Határidő: folyamatos

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)