2012. Augusztus 30., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1.a - Az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 4/2012. (III. 5.) önkormányzati rendelet módosítása 2012. augusztus 31-i hatállyal.
1.b - Az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 4/2012. (III. 5.) önkormányzati rendelet módosítása 2012. szeptember 3-i hatállyal.
2. - Beszámoló az önkormányzat gazdálkodásának 2012. I. félévi teljesítéséről.
3. - A történelmi belváros gépjármű-közlekedésének szabályairól szóló 35/2005. (XI. 1.) valamint a parkolási rendről szóló 5/2001. (IV. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - Beszámoló a helyi adókból befolyó bevételek áttekintéséről, az építményadó bevezetésének tapasztalatai.
5. - Az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok támogatására vonatkozó igény benyújtása.
6. - Az egészségügyi alapellátásról és körzeteinek kialakításáról szóló 16/2006. (V. 8.) önkormányzati rendelet módosítása.
7. - Új háziorvosi szerződések jóváhagyása.
8. - A „Bursa Hungarica” Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázathoz csatlakozás.
9. - A rendezési tervet érintő, egyes ingatlanok terület-felhasználási és építési előírásainak módosítása.
10. - Cák község településrendezési tervének módosítása.
11. - Mozgáskorlátozott részére parkoló kialakítása.
12. - A Chernel utca első szakaszának kétirányúsítása.
13. - A 0186/16 és a 0377/30 hrsz-ú földrészletek belterületbe vonása.
14.a - Vagyonügyek: A 1789 és a 1812 hrsz-ú ingatlanok területrészének megvásárlása.
14.b - Vagyonügyek: A Kiss János u. 34-36. fsz. 3. alatti lakás további hasznosításának eldöntése.
14.c - Vagyonügyek: A Sportbár 2010. Kft. kérelme.
16. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
17. - Tájékoztató a hatáskör-változást tartalmazó jogszabályokról.
9. napirendi pont:
A rendezési tervet érintő, egyes ingatlanok terület-felhasználási és építési előírásainak módosítása.

Tisztelt Képviselő-testület!

2012. április 26-ai ülésén a Képviselő-testület jóváhagyta Kőszeg Város közigazgatási területére készülő rendezési tervek munkaközi példányát. Ezt követően a májusi és júniusi ülésen néhány terület vonatkozásában pontosításokat fogadott el.

Polgármester úr kérésére és jóváhagyása mellett, újabb négy terület területfelhasználást illetve szabályozási előírásainak módosítását terjesztem a Képviselő-testület elé.
A kérelmek mellé csatoltam a Képviselő-testület által jóváhagyott munkaközi tervdokumentáció vonatkozó tervlap részleteinek kivonatát.

1-es számú kérelem:
Az 1-es számú változtatási kérelmet a VASIVÍZ Zrt. vezérigazgatója kezdeményezte. A kérelem érinti a 0195/35 hrsz-ú területet valamint a mellette lévő 0195/32 hrsz-ú területet is. Komplexen vizsgálva a környező területfelhasználásokat és egyeztetve a rendezési tervünket készítő építésszel valamint a temető tervezésével és a hozzá kapcsolódó közlekedési területek tervezőivel az 1 számú kérelem „javaslat” tervlapon szereplő területfelhasználások tagozódását tarjuk szakmailag elfogadhatónak.

2-es számú kérelem:
A 2-es számú változtatási kérelmet is a VASIVÍZ Zrt. vezérigazgatója kezdeményezte. Kérelme a 0219 hrsz-ú vízmű terület területfelhasználásának módosítására irányul. Figyelembe véve a rendezési tervünk jelen készültségi állapotát, a tervet készítő építésszel együtt nem javasoljuk a területfelhasználás módosítását.

3-as számú kérelem:
A 3-as számú változtatási kérelmet is a VASIVÍZ Zrt. vezérigazgatója kezdeményezte. Kérelme a 06/3 hrsz-ú vízmű terület területfelhasználásának módosítására irányul.


A terület a hatályos vas megyei területrendezési terv szerint – Vas Megye Közgyűlésének 19/2010. (XI.29.) számú rendelete - 4 megyei övezetbe esik.

Ezek közül a legnagyobb korlátozást a földtani veszély források területe övezete jelenti. (III. fejezet 4.§ 1/q pontja). A 2003 évi XXVI. törvény, OTrT 25.§-a kimondja, hogy földtani veszélyforrás területének övezetébe tartozó település veszélyeztetett területein a település településszerkezeti tervében beépítésre szánt terület csak kivételesen, geológiai szakvélemény alapján jelölhető ki. Mivel a terület kijelölését és nem a beépítését szabályozza így a geológiai szakvélemény nélkül nem határozható meg beépítésre szánt terület - különleges terület. Ezen módosítási kérelmet előzetesen egyeztettem a területen illetékes Állami Főépítész irodájával is. Véleményük azonos a fent írtakkal.

A 2-es és 3-as számú kérelmek tekintetében javaslom, hogy az új építési törvény megjelenését követően, az új jogszabályi alapokra helyezett rendezési terv készítésekor térjen vissza a Képviselő-testület. Ez várhatóan 2013-2015.

Polgármester Úr kérelmére a 4-es számú tervlapon szereplő Kö-04 jelű önkormányzati út megszűnne – 4185 hrsz és a 4186 hrsz – és kertvárosi lakóterületi területfelhasználást kapna. A tervezett változtatással a rendezési tervet készítő építész egyetértett.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a város településrendezési eszközeit meghatározó tervdokumentáció munkaközi példányának módosítását megtárgyalni szíveskedjen. Továbbá kérem, hogy adjon felhatalmazást ezen változtatások átvezetésére.
A városfejlesztési bizottság az előterjesztést megtárgyalta és a képviselő-testületnek elfogadásra ajánlotta.

Kőszeg, 2012. augusztus 24.

Szima Andrea sk.
kistérségi főépítész

HATÁROZATI JAVASLAT „A”

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a város közigazgatási területére érvényes településrendezési eszközeit meghatározó tervdokumentáció munkaközi tervének módosítását, az előterjesztés mellékletének csatolt 1 számú kérelem javaslat tervlap kivonatának megfelelően, támogatja és a településrendezési eszközök szükséges korrekciójára felhatalmazást ad.
Felelős: Huber László polgármester,
Szima Andrea kistérségi főépítész
Hivatali felelős: Újvári Csaba városfejlesztési és üzemeltetési mb. osztályvezető
Határidő: folyamatos

HATÁROZATI JAVASLAT „B”

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a város közigazgatási területére érvényes településrendezési eszközeit meghatározó tervdokumentáció munkaközi tervének módosítását, előterjesztés mellékletének csatolt 2 számú kérelem rendezési terv kivonata munkaközi példány tervlapnak megfelelően változatlanul hagyja.
Felelős: Huber László polgármester,
Szima Andrea kistérségi főépítész
Hivatali felelős: Újvári Csaba városfejlesztési és üzemeltetési mb. osztályvezető
Határidő: folyamatos

HATÁROZATI JAVASLAT „C”

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a város közigazgatási területére érvényes településrendezési eszközeit meghatározó tervdokumentáció munkaközi tervének módosítását, előterjesztés mellékletének csatolt 3 számú kérelem rendezési terv kivonata munkaközi példány tervlapnak megfelelően változatlanul hagyja.
Felelős: Huber László polgármester,
Szima Andrea kistérségi főépítész
Hivatali felelős: Újvári Csaba városfejlesztési és üzemeltetési mb. osztályvezető
Határidő: folyamatos

HATÁROZATI JAVASLAT „D”

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a város közigazgatási területére érvényes településrendezési eszközeit meghatározó tervdokumentáció munkaközi tervének módosítását, az előterjesztés mellékletének csatolt 4 számú kérelem javaslat tervlap kivonatának megfelelően, támogatja és a településrendezési eszközök szükséges korrekciójára felhatalmazást ad.
Felelős: Huber László polgármester,
Szima Andrea kistérségi főépítész
Hivatali felelős: Újvári Csaba városfejlesztési és üzemeltetési mb. osztályvezető
Határidő: folyamatos

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)