2008. Augusztus 14., Csütörtök, 14:00 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A kistérségi fenntartásba adott intézmények alapító okiratainak módosítása, valamint az alapítói és fenntartói jogokra vonatkozó megállapodások megkötése.
2. - Közbeszerzési eljárás kiírása a TEUT pályázatokon nyert útfelújítások elvégzésére.
3. - A bioetanol üzem létesítésével kapcsolatos adásvételi szerződés módosítása.
4. - Az iskolaorvosi rendelő elhelyezése.
5. - Intézmények épületének használati jogára vonatkozó megállapodások módosítása.
7. - Pályázati átcsoportosítás
8. - Bölcsőde pályázati önrészének biztosítása
3. napirendi pont:
A bioetanol üzem létesítésével kapcsolatos adásvételi szerződés módosítása.

ELŐTERJESZTÉS
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
2008. augusztus 14-i, rendkívüli ülésének
3. napirendi pontjához





Tisztelt Képviselő-testület!


Kőszeg Város Önkormányzata és a Zöld Erőmű Kft. között 2008. 06. 04. napján adásvételi szerződés jött létre. A szerződés 27. pontja rögzíti, hogy a szerződés tárgyát képező ingatlanokat érintő bármely változásról rendelkezésről a vevő köteles az eladót előzetesen tájékoztatni.
Tudomásunkra jutott, hogy a Zöld Erőmű Kft. 2008. június 25. napján az általa megvásárolt ingatlanokat tovább értékesítette a Kőszegi Ipari Park Kft.( 1034 Budapest, Bécsi út 99-101- képv. Kurucz Béla ügyvezető ) részére, anélkül, hogy e jogügyletről előzetesen tájékoztatta volna az eladó önkormányzatot.
Jelenleg a Kőszegi Ipari Park Kft. tulajdonjog bejegyzési kérelme széljegyként szerepel valamennyi – a szerződésünk tárgyát képező – ingatlan tulajdoni lapján. A Zöld Erőmű Kft. képviselője arról tájékoztatott, hogy a Kőszegi Ipari Park Kft.-vel kötött szerződést felbontja és kérelmezi az e tárgyban folyamatban levő ingatlan-nyilvántartási eljárás megszüntetését.
A mai napig azonban ilyen kérelem még nem érkezett be a Földhivatalba.
A fenti körülmények miatt szükségesnek tartjuk a hatályos adásvételi szerződésünk módosítását a mellékelt okirat szerint.

A pénzügyi, jogi és rendészeti bizottság az előterjesztést megtárgyalta és a szerződés-módosítást elfogadásra javasolta azzal, hogy a Zöld Erőmű Kft. részéről azonnal aláírásra kerüljön.
Javasolja továbbá, hogy az ügy személyi és felelősségi összefüggéseit illetve folyamatát két független jogi szakértő vizsgálja meg és tegyen róla jelentést.

Kőszeg, 2008. augusztus 8.



Huber László s. k.
polgármester




HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 127/2008. (V. 29.) határozatával jóváhagyott adásvételi szerződés módosítását jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert a módosított adásvételi szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.

I N G A T L A N A D Á S V É T E L I S Z E R Z Ő D É S

M Ó D O S Í T Á S A

Amely létrejött egyrészről

Kőszeg Város Önkormányzata (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8. KSH: 15420909-7511-321-18, képviseli: Huber László polgármester) mint eladó (továbbiakban : eladó)

másrészről

Zöld Erőmű Korlátolt Felelősségű Társaság (9730 Kőszeg, Felső krt.8., Cg. 18-09-107952 KSH: 14321340-6810-113-18, képviseli: Racker Béla ügyvezető) mint vevő (továbbiakban: vevő)

Racker Béla (Szentgotthárd, 1967. 08. 11. a.n. Horváth Emília, 9730 Kőszeg, Felső krt.8. (továbbiakban: adóstárs ) között a mai napon az alábbi feltételek szerint.

Szerződő felek megállapodnak, hogy a közöttük 2008.06.04.napján létrejött adásvételi szerződés 15, 16 és 26.pontjait az alábbiak szerint módosítják.

,, 15. Amennyiben – a vevőnek fel nem róható okból – harmadik személy által kezdeményezett bármely hatósági, bírósági eljárás megakadályozza, hogy a vevő a 14. pontban írt határidőben teljesítsen, ezt a késedelmet a felek nem minősítik szerződésszegésnek, így nem vonja maga után jelen szerződés 20-21. pontjában foglalt jogkövetkezmények alkalmazását. "

,, 16. A vevő kötelezettséget vállal, hogy amennyiben a gyár üzembe helyezésének időpontjáig jelen szerződés tárgyát képező, valamint jelen szerződés ,,előszerződés" fejezetében hivatkozott ingatlanok tulajdonjogát átruházni kívánja, ahhoz előzetesen kérelmezi Kőszeg Város Önkormányzata képviselő-testületének a hozzájárulását.
Amennyiben a hivatkozott ingatlanokat a vevő megterhelni kívánja, ahhoz szükséges Kőszeg Város Önkormányzata polgármesterének előzetes hozzájárulása.
A vevő vállalja továbbá, hogy a gyár üzembe helyezésének időpontjától kezdődően legalább 5 éven át minimum 150 fő alkalmazottat foglalkoztat napi 8 órás, határozatlan idejű munkaviszony keretében."

,, 26. A felek megállapodnak, hogy amennyiben az üzem építési munkálatainak megkezdése előtt olyan körülmény áll elő – pl. hatósági engedély kérelem elutasítása, vevő anyagi körülményeinek jelentős változása -, amely miatt a beruházás határidőben történő megvalósítása lehetetlenné válik, az jelen szerződés bontó feltételének minősül.

Szerződő felek e szerződés aláírásával felhatalmazzák Kőszeg Város Önkormányzata képviselő-testületét, hogy a fentieken túl bármely, az alábbiakban rögzített körülmény bekövetkeztét egyoldalúan jelen szerződés bontó feltételének minősítse.

……………………………… ……………………………… ……...…………………
Kőszeg Város Önkormányzata eladó Zöld Erőmű Kft. vevő Racker Béla adóstárs

a) a vevő anyagi, vagyoni viszonyaiban bekövetkező olyan változás, mely a beruházási cél határidőben történő megvalósítását veszélyezteti vagy lehetetlenné teszi
b) a vevő bármely olyan intézkedése, jognyilatkozata, mely veszélyezteti vagy elvonja az Önkormányzat esetleges kötbér-, és kárigényének fedezetét – különös tekintettel jelen szerződés tárgyát képező, valamint jelen szerződés ,,előszerződés" fejezetében hivatkozott ingatlanokra -, s vevő nem nyújt helyette más, az Önkormányzat által elfogadható biztosítékot
c) a vevő nem tesz eleget e szerződés 16. pontjában foglalt előzetes hozzájárulás kérésére vonatkozó és a 27.pontban írt tájékoztatásra vonatkozó kötelezettségének
d) jelen szerződés tárgyát képező, valamint jelen szerződés ,,előszerződés" fejezetében hivatkozott ingatlanok tulajdonjogát harmadik személy javára a Földhivatal a határozatával bejegyzi úgy, hogy az eladó Önkormányzat nem adott előzetes hozzájárulást e harmadik személy tulajdonszerzéséhez
e) a vevő nem tesz eleget e szerződés 21. pontjában foglalt, bankgarancia nyújtásával kapcsolatos kötelezettségének.

Ez esetekben a felek kötelesek az eredeti állapotot visszaállítani, a telkek tulajdonjogát az Önkormányzat megszerzi, a jelen szerződésben rögzített, megfizetett vételár a vevő részére visszatérítésre kerül, s az eladónak minden, jelen jogügylettel kapcsolatos költségeit a vevő haladéktalanul megtéríti. A vevő az általa esetlegesen végzett értéknövelő beruházásoknak, az ipari park létesítésére fordított költségeinek, továbbá az ingatlanok értékében bekövetkezett változás esetén az értékkülönbözet megtérítését nem igényelheti az eladótól.
Vevő tudomásul veszi, hogy a szerződés felbontása estén a szerződés a megkötésére visszamenő hatállyal megszűnik. Minden, a vevő által tett, jelen adásvételi szerződést követő, e szerződés tárgyát képező ingatlanokat érintő jognyilatkozat érvénytelenné válik.

Szerződő felek megállapodnak, hogy amennyiben a bontó feltétel bekövetkeztét megállapítja vagy valamely körülményt bontó feltételnek minősít a képviselő-testület, akkor a képviselő-testület e tárgyban hozott határozatának a Földhivatalba való eljuttatása önmagában elegendő ahhoz, hogy az adásvételi szerződést felbontsa, s a Földhivatal visszaállítsa az eredeti állapotot. "


Az adásvételi szerződés jelen módosításokkal nem érintett részei változatlanul maradnak hatályban.


Kőszeg, 2008……………………..


……………………………… ……………………………… ……...…………………
Kőszeg Város Önkormányzata eladó Zöld Erőmű Kft. vevő Racker Béla adóstárs


Dr. Bakács Nóra ügyvéd (9730 Kőszeg, Chernel u.11) az általam készített okirat ellenjegyzésével tanúsítom, hogy az okiratba foglalt szerződés a felek előttem kijelentett akarata alapján a hatályos jogszabályoknak megfelelően a rögzítettek szerint jött létre, azt a felek előttem saját kezűleg írták alá. 2008………..