2017. Február 23., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A köztemetőkről és a temetkezésről szóló 6/2014. ((II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása valamint a temetőüzemeltetési és kegyeleti közszolgáltatási szerződés jóváhagyása.
2. - A Szociális Gondozási Központ 2017. évi intézményi térítési díjának megállapítása.
3. - A szociális igazgatásról és az egyes szociális ellátási formák szabályairól szóló 7/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata.
4. - Védőnői és iskola-egészségügyi ellátás részét képező védőnői ellátás szerződés módosítása (Bozsok, Velem).
5. - A fizető parkolók működésének és igénybevételének rendjéről szóló 16/2015. (VI. 26.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata.
6. - Beszámoló az önkormányzat által 2016. évben a civil szervezetek számára nyújtott támogatásokról, azok elszámolásáról valamint a polgármesteri keret felhasználásáról.
7. - A Városi Múzeum alapító okiratának módosítása.
8. - Az óvodák önkormányzati fenntartásba vétele.
9. - A Chernel Kálmán Városi Könyvtár valamint a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház intézményvezetői pályázatának kiírása.
10. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítása.
11. - A 2017. évi városbejárási terv jóváhagyása.
12. - Az Árpádházi Szent Margitról Nevezett Szent Domonkos Rendi Nővérek Apostoli Kongregációjának terület visszaigénylési kérelme.
13. - A 0201/93 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
14. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló átruházott jogkörben hozott döntésekről.
15. - Egy mappában a 2017. február 23-i képviselő-testületi ülés anyagai.
16. - Rendkívüli előterjesztés: intézményvezetői megbízás véleményezése.
14. napirendi pont:
Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló átruházott jogkörben hozott döntésekről.

Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló átruházott jogkörben hozott döntésekről.

(A képviselő-testület 2017. február 23-i ülésére.)



Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 12. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatokról az alábbi jelentést adom:

A 253/2016. (XII. 15.) képviselő-testületi határozatra jelenti Huber László polgármester úr, hogy a Raaba Energy Kft-vel a vételi jogot biztosító előszerződés a határozat mellékletében szereplő tartalommal aláírásra került.

A 261/2016. (XII. 15.) határozatában a képviselő-testület jóváhagyta a Dr. Nagy László EGYMI helyiség használatára vonatkozó, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, a Dr. Nagy László EGYMI, Kőszeg Város Önkormányzata, valamint a JustFood Kft.-vel kötendő Helyiség használati megállapodást.
A határozatra jelenti Németh Ildikó mb. osztályvezető, hogy a megállapodás aláírása megtörtént.

A 262/2016. (XII. 15.) képviselő-testületi határozatban a képviselő-testület egyetértett:
– a Temető utca Velemi út – Károlyi M. utca közti szakaszára „20 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival behajtani tilos” táblák kihelyezésével, valamint
– a Panoráma körútra és a Felsőerdő utcára vonatkozóan „20 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival behajtani tilos” táblák kihelyezésével.
A határozatra jelenti Németh Ildikó mb. városüzemeltetési osztályvezető, hogy a táblák kihelyezésre kerültek, az osztály a rendőrséget is tájékoztatta arról, hogy fokozottan ellenőrizzenek.

A 264/2016. (XII. 15.) határozatával a képviselő-testület – az e tárgykörben a korábbi döntéseit visszavonva – a Kőszegi Címerpajzs Plusz Kft.-vel a Kőszeg, 2513 hrsz-ú ingatlanon parkolóhelyek építésére vonatkozó megállapodást jóváhagyta.
A határozatra jelenti Németh Ildikó mb. osztályvezető, hogy a megállapodás aláírása megtörtént. A társasház építési engedélyezése folyamatban van.

A 265/2016. (XII. 15.) határozatában a képviselő-testület a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. bázisállomás létesítésére vonatkozó kérelmét a 06/10 hrsz-ú ingatlan tekintetében elutasította, de más, e célra alkalmas terület bérbe adását nem zárta ki. Továbbá: a képviselő-testület előzetes szándéknyilatkozatát fejezte ki arra vonatkozóan, mely szerint a Kőszeg, 0117/3 hrsz-ú ingatlanra vonatkozóan bérleti szerződést kíván kötni a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.-vel azzal, hogy a talajmechanikai vizsgálatok ismeretében a pontos helyszín megjelölésével ismételten kerüljön előterjesztésre a bérleti szerződés tervezete.
A határozatra jelenti Németh Ildikó mb. osztályvezető, hogy a társasággal keresik a másik területet és ezt követően kerül sor a talajvizsgálatra.

A 266/2016. (XII. 15.) határozatában a képviselő-testület az önkormányzat és a Pusztai-Medical Kft. között 2015. április 28-án létrejött foglalkozás-egészségügyi szerződés módosítását hagyta jóvá.
A határozatra jelenti Mezei Virág igazgatási és építéshatósági osztályvezető, hogy a szerződés módosítás aláírásra került.

A 267/2016. (XII. 15.) határozatban a képviselő-testület biztosította az NYDOP-2.2.1/B-2f-2009-0003 azonosító számú „Kőszegi Jurisics-vár turisztikai fejlesztése I. ütem” című projekt ellenőrzése során megállapított szabálytalanság jogkövetkezményeként meghatározott 4.087.582.-Ft összeg kifizetését.
A határozatra jelenti Bognár-Varga Szilvia pénzügyi osztályvezető, hogy az összeg kifizetésre került.

A 269/2016. (XII. 15.) határozatában a képviselő-testület támogatta a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász szándékát az önkormányzat tulajdonában lévő, Kőszeg, Meskó u. 1. szám, 1432 hrsz alatti, lakóház, udvar, gazdasági épület megnevezésű műemlék ingatlan hasznosítására, amely elősegíti az önkormányzat kötelező szociális közfeladatainak ellátását. A képviselő-testület hozzájárult ahhoz, hogy a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Egyházi és Nemzetiségi Támogatások Osztálya által kiírt EGYH-EOR-17 kódszámú támogatási felhívására egyedi támogatási igényt nyújtson be egy 40 fő befogadóképességű, nappali foglalkozást biztosító pszichiátriai és szenvedélybetegeket ellátó szociális intézmény kialakítására és nyertes pályázat esetén azt megvalósítsa.
A határozatra jelenti Németh Ildikó mb. osztályvezető, hogy a pályázat benyújtásra került, a döntésről még nem érkezett tájékoztatás.




Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 2. § (5) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

Mezei Virág igazgatási és építéshatósági osztályvezető jelentése alapján:

A polgármester nevében az osztály 2017. január 27. és február 22. között összesen 183 települési támogatást, továbbá 4 lakásfenntartási támogatást állapított meg.
Kőszeg, 2017. február 22.

Dr. Zalán Gábor s. k.
jegyző