2017. Február 23., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A köztemetőkről és a temetkezésről szóló 6/2014. ((II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása valamint a temetőüzemeltetési és kegyeleti közszolgáltatási szerződés jóváhagyása.
2. - A Szociális Gondozási Központ 2017. évi intézményi térítési díjának megállapítása.
3. - A szociális igazgatásról és az egyes szociális ellátási formák szabályairól szóló 7/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata.
4. - Védőnői és iskola-egészségügyi ellátás részét képező védőnői ellátás szerződés módosítása (Bozsok, Velem).
5. - A fizető parkolók működésének és igénybevételének rendjéről szóló 16/2015. (VI. 26.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata.
6. - Beszámoló az önkormányzat által 2016. évben a civil szervezetek számára nyújtott támogatásokról, azok elszámolásáról valamint a polgármesteri keret felhasználásáról.
7. - A Városi Múzeum alapító okiratának módosítása.
8. - Az óvodák önkormányzati fenntartásba vétele.
9. - A Chernel Kálmán Városi Könyvtár valamint a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház intézményvezetői pályázatának kiírása.
10. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítása.
11. - A 2017. évi városbejárási terv jóváhagyása.
12. - Az Árpádházi Szent Margitról Nevezett Szent Domonkos Rendi Nővérek Apostoli Kongregációjának terület visszaigénylési kérelme.
13. - A 0201/93 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
14. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló átruházott jogkörben hozott döntésekről.
15. - Egy mappában a 2017. február 23-i képviselő-testületi ülés anyagai.
16. - Rendkívüli előterjesztés: intézményvezetői megbízás véleményezése.
7. napirendi pont:
A Városi Múzeum alapító okiratának módosítása.

Tisztelt Képviselő-testület!
Kőszeg Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) és a Belügyminisztérium között, 2014 júniusában a a 1314/2014. (V.19.) Kormányhatározat alapján a Kreatív város-fenntartható vidék” projekt megvalósulása céljából létrejött Támogatói Megállapodás 15/b pontjában foglaltak alapján az Önkormányzat azzal az egyedi kérelemmel fordult a Belügyminisztérium felé, hogy engedélyezze a Zwinger (Öregtorony) fenntartói jogának átadását a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (a továbbiakban: Intézet) részére.
Kérelmünket a Belügyminisztérium jóváhagyta azzal a feltétellel, hogy a mindenkori fenntartónak a beruházás megvalósításától számított 5 éves rendeltetésszerű használatot biztosítani kell. Tekintettel arra, hogy a létesítmény tényleges használója az Intézet, továbbá arra, hogy az Önkormányzat és az Intézet között hosszú távú együttműködési megállapodás jött létre a KRAFT program megvalósulása érdekében, az 5 éves rendeltetésszerű használatot a Támogató megalapozottnak tekinti.
Leírtak alapján szükségessé vált a Kőszegi Városi Múzeum Alapító Okiratának módosítása, a következők szerint:
Az Alapító Okirat 1.2.2. pontjában a költségvetési szerv telephelyei közül 4.számú telephely Kőszeg 1831 hrsz-ú Zwinger (Öregtorony) helyébe a Kőszeg, 1906/A/13 hrsz-ú, természetben Kőszeg, Várkör 35-37. sz. alatti 85 m2 nagyságú raktár megnevezésű ingatlan kerül, mely ingatlant a Képviselő-testület 202/2016. (IX.29.) határozatával a Kőszegi Városi Múzeum részére ingyenes használatba adta, ezért javasolom a két ingatlant érintő módosítás egyidejű átvezetését a leírtak alapján.
Tekintettel arra, hogy a Kőszegi Városi Múzeum besorolása szerint területi múzeum, így nem kell a kultúráért felelős miniszter előzetes véleményezési okirata a módosításhoz.
A módosító okiratot, valamint a Kőszegi Városi Múzeum Alapító Okiratát a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt változatban az I. és II. számú mellékletként az előterjesztéshez csatoltuk.
Kérem a Tisztelt képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a határozati javaslatról dönteni szíveskedjen!
Az előterjesztést a Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság, valamint a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta és egyhangúlag elfogadásra ajánlja.
Kőszeg, 2017. február 17.

A polgármester nevében:

Dr. Zalán Gábor s.k.
jegyző



HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Városi Múzeum Alapító Okiratának K/1138-1/2017. számú Módosító Okiratát, valamint a K/1138-2/2017. számú egységes szerkezetben lévő Alapító Okiratát a mellékletben szereplő tartalommal jóváhagyja.
Felelős a Magyar Államkincstár felé történő továbbításért: Dr. Zalán Gábor jegyző
Határidő: azonnal
(Valamennyi mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)