2017. Február 23., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A köztemetőkről és a temetkezésről szóló 6/2014. ((II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása valamint a temetőüzemeltetési és kegyeleti közszolgáltatási szerződés jóváhagyása.
2. - A Szociális Gondozási Központ 2017. évi intézményi térítési díjának megállapítása.
3. - A szociális igazgatásról és az egyes szociális ellátási formák szabályairól szóló 7/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata.
4. - Védőnői és iskola-egészségügyi ellátás részét képező védőnői ellátás szerződés módosítása (Bozsok, Velem).
5. - A fizető parkolók működésének és igénybevételének rendjéről szóló 16/2015. (VI. 26.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata.
6. - Beszámoló az önkormányzat által 2016. évben a civil szervezetek számára nyújtott támogatásokról, azok elszámolásáról valamint a polgármesteri keret felhasználásáról.
7. - A Városi Múzeum alapító okiratának módosítása.
8. - Az óvodák önkormányzati fenntartásba vétele.
9. - A Chernel Kálmán Városi Könyvtár valamint a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház intézményvezetői pályázatának kiírása.
10. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítása.
11. - A 2017. évi városbejárási terv jóváhagyása.
12. - Az Árpádházi Szent Margitról Nevezett Szent Domonkos Rendi Nővérek Apostoli Kongregációjának terület visszaigénylési kérelme.
13. - A 0201/93 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
14. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló átruházott jogkörben hozott döntésekről.
15. - Egy mappában a 2017. február 23-i képviselő-testületi ülés anyagai.
16. - Rendkívüli előterjesztés: intézményvezetői megbízás véleményezése.
16. napirendi pont:
Rendkívüli előterjesztés: intézményvezetői megbízás véleményezése.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Sárvári Tankerületi Központ igazgatója 2017. február 17-én azzal a kéréssel fordult a Tisztelt Képviselő-testülethez, hogy az általuk fenntartott és működtetett, Dr. Nagy László EGYMI igazgatójának, Nagy Gábornak ismételt, második ciklusra történő, pályázat nélküli igazgatói megbízását támogatni szíveskedjenek.

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.) 68. § (1) bekezdése szerint a tankerületi központ által fenntartott köznevelési intézmény, többcélú intézmény vezetőjét az oktatásért felelős miniszter bízza meg öt évre, az e törvényben foglalt szervezetek, közösségek, személyek véleményének kikérésével. A jogszabály által véleményezésre jogosultak mellett a fenntartó tudni szeretné Kőszeg Város Önkormányzata véleményét is.

A köznevelési intézményvezető kiválasztása általában nyilvános pályázati eljárásban történik, melynek módját jogszabályok írják körül. 2012-ben azonban módosult az Nkt. A módosítás alapján a 67. § (7) bekezdése lehetőséget ad a fő szabálytól való eltérésre is, az alábbiak szerint:
„… A pályázat mellőzhető, ha az intézményvezető ismételt megbízásával a fenntartó és a nevelőtestület egyetért. Egyetértés hiányában, továbbá az intézményvezető harmadik és további megbízási ciklusát megelőzően pályázat kiírása kötelező.”

A jelenlegi igazgató munkájával a tankerület elégedett, elhivatott pedagógusnak, innovatív vezetőnek tartják, elsősorban azért, mert vezetése alatt az iskola szakmai fejlődésnek indult, a tárgyi feltételek is javultak az intézményben.

Tapasztalataink is azt mutatják, hogy a tankerület véleménye a valóságot tükrözi, így a leírtakkal egyetértünk. Fontosnak tartjuk azt is, hogy az Igazgató Úr jó kapcsolatot ápol a város intézményeivel, önkormányzatunkkal és hivatalunkkal.

Fentieket figyelembe véve Nagy Gábor igazgató úr pályázati eljárás nélküli, ismételt igazgatói megbízásának támogatását javasoljuk.

Kérjük a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést tárgyalja meg, és a javasolt ismételt vezetői megbízásról alakítsa ki véleményét!

Kőszeg, 2017.02.20.

A polgármester nevében:


Szabó Marianna
ügyintéző




HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Nagy Gábor második intézményvezetői ciklusra történő, pályázat nélküli vezetői megbízását a Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény vezetésére vonatkozóan támogatja, s egyben megbízza a polgármestert a támogató vélemény fenntartóhoz való eljuttatásával.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal