2017. Február 23., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A köztemetőkről és a temetkezésről szóló 6/2014. ((II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása valamint a temetőüzemeltetési és kegyeleti közszolgáltatási szerződés jóváhagyása.
2. - A Szociális Gondozási Központ 2017. évi intézményi térítési díjának megállapítása.
3. - A szociális igazgatásról és az egyes szociális ellátási formák szabályairól szóló 7/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata.
4. - Védőnői és iskola-egészségügyi ellátás részét képező védőnői ellátás szerződés módosítása (Bozsok, Velem).
5. - A fizető parkolók működésének és igénybevételének rendjéről szóló 16/2015. (VI. 26.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata.
6. - Beszámoló az önkormányzat által 2016. évben a civil szervezetek számára nyújtott támogatásokról, azok elszámolásáról valamint a polgármesteri keret felhasználásáról.
7. - A Városi Múzeum alapító okiratának módosítása.
8. - Az óvodák önkormányzati fenntartásba vétele.
9. - A Chernel Kálmán Városi Könyvtár valamint a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház intézményvezetői pályázatának kiírása.
10. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítása.
11. - A 2017. évi városbejárási terv jóváhagyása.
12. - Az Árpádházi Szent Margitról Nevezett Szent Domonkos Rendi Nővérek Apostoli Kongregációjának terület visszaigénylési kérelme.
13. - A 0201/93 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
14. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló átruházott jogkörben hozott döntésekről.
15. - Egy mappában a 2017. február 23-i képviselő-testületi ülés anyagai.
16. - Rendkívüli előterjesztés: intézményvezetői megbízás véleményezése.
12. napirendi pont:
Az Árpádházi Szent Margitról Nevezett Szent Domonkos Rendi Nővérek Apostoli Kongregációjának terület visszaigénylési kérelme.

Tisztelt Képviselő-testület!

Az Árpád-házi Szt. Margitról Nevezett Szt. Domonkos Rendi Nővérek Apostoli Kongregációja, mint az Árpád-házi Szt. Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium fenntartója azzal a kéréssel fordult Kőszeg Város Önkormányzatához, hogy az 1948-50-es években történt államosítás előtt az ő tulajdonukban lévő – azonban a visszaigényléskor adminisztrációs hiba miatt vissza nem igényelt/kapott – jelenleg Kőszeg 1978 hrsz-on szereplő ingatlanból az intézményük fejlesztéséhez a terület egy részét (előreláthatólag 1813, 95 m2) ellenszolgáltatás nélkül visszaszolgáltatni szíveskedjen (1. melléklet).

A földhivataltól kikért adatok és dokumentumok alapján beigazolódott (2. melléklet), hogy a jelenleg Kőszeg 1978 hrsz-on szereplő ingatlan területe is a Domonkos Rendi Nővérek tulajdonát képezte az államosítást megelőzően.

A Kongregáció által visszaigényelt terület visszaszolgáltatásához első körben szükséges a telekalakítási/ingatlan-nyilvántartási eljárás lefolytatása. Ezt követően kerülhet sor a tulajdonjog átruházásáról szóló ajándékozási szerződés megkötésére. A tervezett változtatás rendezési terv módosítást nem igényel.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a határozati javaslatot jóváhagyni szíveskedjen!

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság, valamint a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta. A határozati javaslatot mindkét bizottság egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Kőszeg, 2017. február 16.

A polgármester nevében:


Németh Ildikó s. k.
mb. városüzemeltetési osztályvezető







HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Árpád-házi Szt. Margitról Nevezett Szt. Domonkos Rendi Nővérek Apostoli Kongregációja részére a Kőszeg 1978 hrsz-ú önkormányzati tulajdonú ingatlan mellékletben szereplő területrésze tulajdonjogának ingyenes átruházásával egyetért azzal a kikötéssel, hogy a Kongregáció a fenti helyrajzi számú terület vonatkozásában további tulajdonjogi igénnyel nem lép fel.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a szükséges telekalakítási/ingatlan-nyilvántartási eljárás lefolytatására, majd ezt követően a jogtanácsos által készített ajándékozási szerződés aláírására.


Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal


(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)