2018. Június 28., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről szóló új önkormányzati rendelet megalkotása.
2. - Tájékoztató a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 2017. évi tűzvédelmi tevékenységéről.
3. - Beszámoló a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtéséről.
4. - Beszámoló a 2017. évi temetőüzemeltetési tevékenységről, tájékoztatás a tevékenységgel összefüggő bevételekről és kiadásokról.
5. - Beszámoló a Kőszegi Értéktár Testület munkájáról.
6. - A Kőszegi Ostromnapok Egyesülettel fennálló ingatlanhasználati megállapodás módosítása.
7. - A „Tűzoltóság építése II. ütem” tárgyában, a Szárnyasép Kft.-vel kötött vállalkozási szerződés módosítása.
8. - Az Újvárosi Óvoda létszámbővítése.
9. - Felajánlott játszótéri eszköz elfogadása.
10. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal létszámának megemelése, a közös hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítása.
11. - Az untersteinbachi sporttáborba utazók önkormányzati támogatása.
12.a - Vagyonügyek: A Kőszeg, Árpád tér 13. fsz. 3. alatti lakás értékesítése.
12.b - Vagyonügyek: A Kőszeg, Űrhajósok u 19/D 3/10. alatti lakás értékesítése.
12.c - Vagyonügyek: A Kőszeg, 4903 hrsz.-ú ingatlanra érkezett vételi szándék.
16. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
18. - Rendkívüli előterjesztés: A 2018. évi közbeszerzési terv módosítása.
16. napirendi pont:
Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

Jelentések lejárt határidejű határozatokra,
beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

(A képviselő-testület 2018. június 28-i ülésére.)


Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 12. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatokról az alábbi jelentést adom:
A képviselő-testület
– a 72/2018. (IV. 26.) határozatban az Egészségre Hangolva Kft. és Dr. Pusztai Gergő e.v. között létrejött megbízási szerződést,
– a 73/2018. (IV. 26.) határozatában 2018. május 7-i hatállyal a közte és a Pusztai-Medical Kft. között létrejött feladat-ellátási szerződés 4. pontjának módosítását,
– a 74/2018. (IV. 26.) határozatában pedig szintén 2018. május 7-i hatállyal a közte és az Egészségre Hangolva Kft. között létrejött feladat-ellátási szerződés 4. pontjának módosítását
hagyta jóvá.
A határozatokra jelenti Mezei Virág igazgatási és építéshatósági osztályvezető, hogy mindhárom dokumentum aláírása megtörtént.

A 78/2018. (IV. 26.) határozatában a képviselő-testület előzetes elvi hozzájárulását adta a Kőszegi Futball Clubnak a Magyar Labdarúgó Szövetség által a Kőszeg Város Önkormányzatának tulajdonát képező Kőszeg, 2517/1 hrsz-ú ingatlanon a jelenlegi Büfé és tekepálya épületének helyén megvalósítani tervezett sportlétesítmény kialakítására.
A határozatra jelenti Németh Ildikó mb. városüzemeltetési osztályvezető, hogy a képviselő-testületi határozatot megküldték a KFC részére, akik a pályázatot benyújtották. Elbírálása 2018. augusztus-szeptemberében várható.

A 79/2018. (IV. 26.) határozatban a képviselő-testület az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatásra” meghirdetett pályázat „c) „Belterületi utak, járdák, hidak felújítása” alcél keretében az „Árpád tér - Sziget utca – Meskó utca Bajcsy-Zs. E. utcáig tartó szakaszának útburkolat felújítása” céljára nyújtott be pályázatot.
A határozatra jelenti Németh Ildikó mb. városüzemeltetési osztályvezető, hogy a pályázatot benyújtották, az elbírálása 2018. augusztus elejére várható.


Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 2. § (5) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

A Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság júniusi ülésén a vagyonrendelet értelmében jóváhagyta a Bakos Julianna által bérelt Kőszeg, Dózsa Gy. u. 23. fszt. 4. sz. (Hrsz.: 1170/2/A/4) alatti lakásnak a bérlő részére történő értékesítését az értékbecslésben meghatározott 5.400.000,- Ft forgalmi értéken azzal, hogy a bérlőnek egyösszegben 540.000,-Ft vételárrészt kell megfizetni, a fennmaradó összeget pedig 25 évi részletfizetési kedvezmény igénybevétele mellett a rendeletben előírt kamattal terhelten fizeti meg.

Az SZMSZ 5. mellékletének 14. pontja alapján a polgármester dönt Kőszeg város zászlójának (lobo-gójának), címerének és nevének használatával kapcsolatos ügyekben.
Huber László polgármester úr a Kőszeg város jelképeiről és a Kőszegre utaló elnevezésekről, azok használatáról, valamint a középületek és közterületek fellobogózásának rendjéről szóló 3/2016. (II. 12.) önkormányzati rendelet értelmében:
– a 3945-2/2018. számú határozatában Tóthné Márffy Ildikó (Kőszeg, Kórház u. 6.) számára engedélyezte a Kőszeg név használatát a „Kőszeg 2019” néven megjelenő képes falinaptáron,
– a 4102-4/2018. számú határozatában Schrott Tamás őstermelő (Kőszeg, külterület 0186/57 hrsz) számára engedélyezte a kőszegi címer használatát a Schrott Méhészet által készített mézek üvegcimkéin, valamint a méhészet honlapján.

Németh Ildikó tájékoztatást ad még arról, hogy Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2017. szeptember 28-i ülésén hozzájárulását adta a Cothec Kft. KEHOP-5.3.1 pályázat keretében megvalósítani kívánt Kőszeg, Táncsics M. utcai kazánház és a Dr. Nagy László EGYMI kazánháza közti hőtávvezeték építéséhez a Vasi CAD-Terv Kft. által készített nyomvonalterv alapján és felhatalmazta a polgármestert a tulajdonosi hozzájárulás aláírására. A vezetékjogi engedélyeztetés folyamatban van, amely kapcsán a Cothec Kft. tulajdonosi, illetve kezelői hozzájárulás megerősítését kérte. Az eredeti koncepció nem változott a korábban elfogadott nyomvonaltervhez képest, azonban minimális korrekcióra volt szükség elsősorban a fák megóvása érdekében, amely egy helyszíni bejárás során pontosításra került.


Mezei Virág igazgatási és építéshatósági osztályvezető jelentése alapján:
A polgármester nevében az osztály 2018. május 31. és 2018. június 25. között összesen 87 települési támogatást állapított meg.
Kőszeg, 2018. június 27.
Dr. Zalán Gábor s. k.
jegyző