2018. Június 28., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről szóló új önkormányzati rendelet megalkotása.
2. - Tájékoztató a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 2017. évi tűzvédelmi tevékenységéről.
3. - Beszámoló a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtéséről.
4. - Beszámoló a 2017. évi temetőüzemeltetési tevékenységről, tájékoztatás a tevékenységgel összefüggő bevételekről és kiadásokról.
5. - Beszámoló a Kőszegi Értéktár Testület munkájáról.
6. - A Kőszegi Ostromnapok Egyesülettel fennálló ingatlanhasználati megállapodás módosítása.
7. - A „Tűzoltóság építése II. ütem” tárgyában, a Szárnyasép Kft.-vel kötött vállalkozási szerződés módosítása.
8. - Az Újvárosi Óvoda létszámbővítése.
9. - Felajánlott játszótéri eszköz elfogadása.
10. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal létszámának megemelése, a közös hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítása.
11. - Az untersteinbachi sporttáborba utazók önkormányzati támogatása.
12.a - Vagyonügyek: A Kőszeg, Árpád tér 13. fsz. 3. alatti lakás értékesítése.
12.b - Vagyonügyek: A Kőszeg, Űrhajósok u 19/D 3/10. alatti lakás értékesítése.
12.c - Vagyonügyek: A Kőszeg, 4903 hrsz.-ú ingatlanra érkezett vételi szándék.
16. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
18. - Rendkívüli előterjesztés: A 2018. évi közbeszerzési terv módosítása.
12.c napirendi pont:
Vagyonügyek: A Kőszeg, 4903 hrsz.-ú ingatlanra érkezett vételi szándék.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Mammon 2006. Kft. vételi szándékot nyújtott be a tulajdonát képező 4916/2 hrsz-ú ingatlan szomszédságában lévő önkormányzati tulajdonú 4903 hrsz-ú 7123 m2 nagyságú beépítetlen terület megvásárlására, amelyen elképzelésük szerint a jelenlegi Stihl bolt kereskedelmi egységüket kívánják bővíteni.

Az ingatlant a korábbi években már többször próbáltuk értékesíteni pályázati eljárás útján, de sajnos eredménytelenül, valamint a kérelmező is tett már vételi ajánlatot, de akkor csak a terület egy kisebb részére (1 500 m2).

A Helyi Építési Szabályzat értelmében az ingatlan Gksz-A/4 jelű kereskedelmi szolgáltató övezetbe tartozik, amely elsősorban környezetre jelentős hatást nem gyakorló gazdasági tevékenységi célú épületek elhelyezésére szolgál, illetve a gazdasági tevékenységi célú épületen belül lakás kialakítható a tulajdonos, használó és a személyzet részére.

Az ingatlan megközelítésére vonatkozóan korábban kikértük a Magyar Közút Nonprofit Kft. állásfoglalását, akik arról tájékoztattak, hogy amennyiben a tárgyi ingatlan közelében van másik megközelítési lehetőség, azt kell használni, fejleszteni. Tekintettel arra, hogy a 87. sz. főúthoz kapcsolódó 023 hrsz-ú Sörgyár utca csatlakozása kiépített, így alkalmas a környezetében lévő területek kiszolgálására, ezért a 87. sz. útra új csatlakozás kiépítését nem engedélyezik.

Jelenleg a 4903 hrsz-ú ingatlan megközelítése a Sörgyár utcára merőleges 4916/1 hrsz-ú 4 méter széles - a kérelmezők tulajdonában lévő - közforgalom elől el nem zárt magánúton keresztül lehetséges.
A terület közművekkel nem rendelkezik. Az ingatlan középső része felett egy középfeszültségű távvezeték húzódik, amely a védőtávolságok betartása miatt korlátozza a beépítést.

A kérelmező bruttó 12.700.000,-Ft ajánlatot tett az ingatlan megvásárlására, azonban Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II.2.) önkormányzati rendelete meghatározza, hogy ingatlanvagyon tulajdonjogának átruházása esetén a vagyontárgy értékét ingatlanforgalmi értékbecslés képezi. Ötmillió forint értékhatárt meghaladóan két értékbecslést kell beszerezni, amelyek közül a magasabb összeg képezi a vagyontárgy értékét.
Az ingatlan értékének megállapítására a két szakvéleményt elkészíttettük, a magasabb értékbecslés bruttó 14.032.310,-Ft összeget állapított meg, a másik bruttó 12.109.100,-Ft-ot.
Amennyiben a kérelmező az értékbecslésben megállapított magasabb összeget (bruttó 14.032.310,-Ft) nem fogadja el, úgy liciteljárás útján kerül értékesítésre a terület.

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság megtárgyalta és a határozati javaslatot 3 igen, 1 nem szavazat mellett elfogadásra ajánlja.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és döntését meghozni szíveskedjen.

Kőszeg, 2018. június 21.

A polgármester nevében:

Németh Ildikó s.k.
városüzemeltetési mb. osztályvezető




HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg, 4903 hrsz 7123 m2 nagyságú beépítetlen terület megnevezésű ingatlant az értékbecslésben szereplő bruttó 14.032.310,- Ft vételáron értékesíti a kérelmező Mammon 2006. Kft. (9730 Kőszeg, Sörgyár u. 1. képviseli: Szabó Imre) részére azzal, hogy amennyiben az adásvételi szerződés megkötésére 2018. július 6. napjáig nem kerül sor, úgy a Képviselő-testület elrendeli az ingatlan liciteljárás útján történő értékesítését.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által készített adásvételi szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: értelemszerű

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)