2017. Február 14., Kedd, 14:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal 2017. évi költségvetésének jóváhagyása.
2. - A 2017-2020. évekre vonatkozó középtávú tervezés keretszámainak jóváhagyása.
3. - Kőszeg Város Önkormányzata 2017. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet megalkotása.
4. - A Kőszegfalvi SE pályázatához önerő biztosítása a Rábai Gábor Sporttelep felújításához.
5. - A 2017. évi vagyonhasznosítási koncepció jóváhagyása.
6. - Támogató nyilatkozat a Bálház épületének a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete részére történő vagyonkezelésbe adásához.
7. - Az általános iskolai körzethatárok véleményezése.
8. - Egy mappában a 2017. február 14-i ülésének anyagai.
6. napirendi pont:
Támogató nyilatkozat a Bálház épületének a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete részére történő vagyonkezelésbe adásához.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (a továbbiakban: Intézet) azzal a kérelemmel fordult Kőszeg Város Önkormányzatához, (a továbbiakban: Önkormányzat) hogy a Kreatív város – fenntartható vidék programmal összefüggő feladatokról és azok finanszírozásáról szóló 1337/2016. (VII.4.) Kormányhatározat 1. melléklet 4. pontjában nevesített „Közösségi terek kialakítása – Bálház funkcionális újrahasznosítása” beruházás megvalósítása érdekében az Önkormányzat adja támogatói hozzájárulását ahhoz, hogy a Kőszeg, 1808, 1809, 1791 helyrajzi számú, természetben Kőszeg, Schneller István utca 2-4 szám alatt található, Bálház néven ismert ingatlant a Magyar Állam az Intézet vagyonkezelésébe adja.

A Képviselő-testület 2014. október 21-i alakuló ülésén döntött a Kreatív város – fenntartható vidék programmal összhangban a Bálház felújításáról illetve hasznosításáról. A felújítással és hasznosítással kapcsolatos elképzeléseit a Képviselő-testület a 188/2014. (X.21.) számú határozatával jóváhagyott szándéknyilatkozatban és hasznosítási tervben rögzítette.
Az Önkormányzat továbbra is együttműködne az Intézettel a Bálház működtetésében valamint közösségi funkciójának kialakításában, viszont az ingatlan vagyonkezelését az Önkormányzat helyett a jövőben az Intézet vállalná.
Abban az esetben, ha a Képviselő-testület jóváhagyja az Intézet kérelmét - amelyben vállalják az ingatlan vagyonkezelését - javasolom a 188/2014. (X.21.) számú Képviselő-testületi határozat visszavonását.
Kérem a Tisztelt képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a határozati javaslatokról dönteni szíveskedjen!
Az előterjesztést mindhárom bizottság megtárgyalta és elfogadásra ajánlja.


Kőszeg, 2017. február 10.


Huber László s.k.
polgármester


I. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 188/2014. (X.21.) számú határozatát visszavonja.
Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal




II. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete támogatja a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének arra vonatkozó törekvését, hogy a Magyar Állam a Kőszeg, 1808; 1809; 1791 helyrajzi számú, természetben Kőszeg, Schneller István utca 2-4 szám alatt található, Bálház néven ismert ingatlant az Intézet vagyonkezelésébe adja, egyúttal az erre vonatkozó Támogatói szándéknyilatkozatot a mellékletben szereplő tartalommal jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert annak aláírására.
Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal

Melléklet a II. határozati javaslathoz

Kőszeg Város Önkormányzata
9730 Kőszeg, Jurisics tér 8.


Iktatószám:



TÁMOGATÓI SZÁNDÉKNYILATKOZAT



A „Kreatív város – fenntartható vidék – a Nyugat-Pannon régióban új regionális fejlesztési koncepció megvalósításáról” című nemzeti programmal összefüggő feladatokról és azok finanszírozásáról” szóló 1337/2016. (VII.4.) Korm. határozat 1. melléklet 4. pontjában nevesítésre került a „Közösségi terek kialakítása - Bálház funkcionális újrahasznosítása” mint beruházás, amelynek a projektgazdája az MNV Zrt.

A beruházás megvalósításával egyidejűleg Kőszeg Város Önkormányzata nevében támogatom a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének (a továbbiakban: Intézet) azon kérelmét, hogy a Kőszeg „Bálház” természetben Kőszeg, Schneller István utca 2-4 szám alatt elhelyezkedő (1808; 1809; 1791 helyrajzi számú) ingatlant a Magyar Állam a vagyonkezelésébe adja. Ezzel egyidejűleg kinyilvánítom azon szándékunkat, hogy a „Bálház” jövőbeni működtetésében/közösségi funkciójának kialakításában szorosan együtt kívánok működni az Intézettel.

Kőszeg Város Önkormányzata a Támogatói Szándéknyilatkozatot a …/2017. (…) határozatával jóváhagyta.

Kőszeg, 2017. „……………….” „….”


Huber László
Polgármester

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)