Jegyzőkönyv: 2017. Február 14., Kedd, 14:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Jegyzőkönyv letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Jegyzőkönyv nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal 2017. évi költségvetésének jóváhagyása.
2. - A 2017-2020. évekre vonatkozó középtávú tervezés keretszámainak jóváhagyása.
3. - Kőszeg Város Önkormányzata 2017. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet megalkotása.
4. - A Kőszegfalvi SE pályázatához önerő biztosítása a Rábai Gábor Sporttelep felújításához.
5. - A 2017. évi vagyonhasznosítási koncepció jóváhagyása.
6. - Támogató nyilatkozat a Bálház épületének a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete részére történő vagyonkezelésbe adásához.
7. - Az általános iskolai körzethatárok véleményezése.
8. - Egy mappában a 2017. február 14-i ülésének anyagai.
527-2/2017. szám.


J E G Y Z Ő K Ö N Y V


Készült Kőszegen, Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2017. február 14-én, 14 órai kezdettel, a Városháza tanácskozó termében megtartott nyilvános ülésről.

Jelen vannak:
Huber László polgármester, Básthy Béla alpolgármester,
Kapy Ferenc, Keszei Balázs, Kiss Péter, Rába Kálmán, Sas Norbert, Terplán Zoltán és Tóth Gábor képviselő (9 fő).

Igazoltan van távol:
Kiss Zoltán képviselő (1 fő).

Tanácskozási joggal van jelen:
Dr. Zalán Gábor jegyző, dr. Nagy Edina aljegyző, Németh Ildikó mb. városüzemeltetési osztályvezető, Bognár-Varga Szilvia pénzügyi és gazdálkodási osztályvezető, Mezei Virág az igazgatási és építéshatósági osztály vezetője, Kovács István a Kőszegi Városüzemeltetési Nonprofit Kft. igazgatója, dr. Kapiller Sarolta a Kőszegi Járási Hivatal vezetője valamint dr. Méri Sándor könyvvizsgáló.

Huber László polgármester üdvözöli a képviselő-testületi ülés résztvevőit. Kiss Zoltán betegsége miatt van távol, Plechl Tibor pedig jelezte, hogy később érkezik az ülésre.
Az ülés összehívására azért került sor, mert a 2017. évi költségvetést február 15-ig el kell fogadni. Ez a fő napirend, de a többi előterjesztés megtárgyalása is határidős.

Elsőként Sas Norbert kér szót. A Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság, mint a vagyonnyilatkozatokért felelős bizottság elnöke ismerteti a jelenlévőkkel, hogy a polgármester úr, az alpolgármester úr és valamennyi önkormányzati képviselő határidőben leadta vagyonnyilatkozatát, így a képviselő-testület mai ülésén érdemben részt vehet.

A napirenddel kapcsolatban sem kérdés, sem észrevétel nem hangzik el, így a polgármester szavazásra bocsátja a meghívón közölt napirendet.

A képviselő-testület 9 igen szavazattal az alábbi napirendet hagyja jóvá:




N A P I R E N D:

1. A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal 2017. évi költségvetésének jóváhagyása.
Előadó a jegyző nevében: Bognár-Varga Szilvia pénzügyi és gazdálkodási osztályvezető.
2. A 2017-2020. évekre vonatkozó középtávú tervezés keretszámainak jóváhagyása.
Előadó a polgármester nevében: Bognár-Varga Szilvia pénzügyi és gazdálkodási osztályvezető.
3. Kőszeg Város Önkormányzata 2017. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet megalkotása.
Előterjesztő: Huber László polgármester.
4. A Kőszegfalvi SE pályázatához önerő biztosítása a Rábai Gábor Sporttelep felújításához.
Előterjesztő: Huber László polgármester.
5. A 2017. évi vagyonhasznosítási koncepció jóváhagyása.
Előadó a polgármester nevében: Németh Ildikó mb. városüzemeltetési osztályvezető.
6. Támogató nyilatkozat a Bálház épületének a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete részére történő vagyonkezelésbe adásához.
Előterjesztő: Huber László polgármester.
7. Az általános iskolai körzethatárok véleményezése.
Előterjesztő: Huber László polgármester.



Az 1. napirendi pont tárgyalása:

A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal 2017. évi költségvetéséről szóló előterjesztés csatolva a jegyzőkönyvhöz.

Bognár-Varga Szilvia pénzügyi és gazdálkodási osztályvezető szóbeli kiegészítésében elmondja, hogy a 2013. január 1-je óta létrejött Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal működési és fenntartási költségeit a hatályban lévő megállapodás szerint a képviselő-testületek együttesen határozzák meg. Ahhoz, hogy a 2017. évi rendes költségvetést el lehessen fogadni a közös hivatal költségvetését. A fő számok a lüvetkezők: Kőszeg Város Önkormányzata 116 600 E Ft működési és 1 000 E Ft fejlesztési támogatással, Velem Községi Önkormányzat 4 433 E Ft-tal, Bozsok Községi Önkormányzat pedig 2 955 E Ft-tal járul hozzá. A társulási feladatok ellátása miatt az erre vonatkozó tételeket külön szerepeltették.

Hozzászólások:

Sas Norbert tájékoztatja a képviselő-testületet, hogy a pénzügyi bizottság az előterjesztést megtárgyalta és a képviselő-testületnek elfogadásra ajánlotta.

Kiss Péter elmondja, hogy ugyanez volt a városfejlesztési bizottság véleménye is.

A humánerőforrás bizottság ülésén Keszei Balázs elnök úr betegsége miatt távol volt, így a bizottsági véleményt Kapy Ferenc ismerteti. A bizottság szintén elfogadásra ajánlja a határozati javaslatot.

A képviselő-testület 9 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza:


20/2017. (II. 14.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal 2017. évi költségvetését jelen határozat melléklete szerinti tartalommal elfogadja.

Felelős: Dr. Zalán Gábor jegyző.
Határidő: folyamatos.


A 2. napirendi pont tárgyalása:

A 2017-2020. évekre vonatkozó középtávú tervezés keretszámairól szóló előterjesztés csatolva a jegyzőkönyvhöz.

Bognár-Varga Szilvia pénzügyi és gazdálkodási osztályvezető szóbeli kiegészítésében elmondja, hogy az államháztartási törvény értelmében határozatban kell a képviselő-testületnek meghatároznia a középtávú tervezés keretszámait. Meg kell tehát határozni az önkormányzat saját bevételeinek és az adósságot keletkezető ügyletekből eredő fizetési kötelezettségeinek a költségvetési évet követő 3 évre várható összegét. Amennyiben lenne az önkormányzatnak hitele vagy kölcsöne, annak a bevétel 50%-át nem haladhatná meg. Kőszeg városnak ilyen adósságot keletkeztető ügyletből fizetési kötelezettsége –az adósságkonszolidáció miatt – nincs. A bevételek felülvizsgálata nyomán megállapításra került, hogy a helyi adó bevétel már évek óta jelentősen meghaladja az előző évek középtávú tervezéseiben szerepeltett összeget, így ezt megemelték és 420 millió Ft-ban prognosztizálták a bevételeket.

Hozzászólások:

Sas Norbert tájékoztatja a képviselő-testületet, hogy a pénzügyi bizottság az előterjesztést megtárgyalta és a képviselő-testületnek elfogadásra ajánlotta.

Kiss Péter elmondja, hogy ugyanez volt a városfejlesztési bizottság véleménye is.

Kapy Ferenc szerint a humánerőforrás bizottság szintén elfogadásra ajánlotta a határozati javaslatot.

A képviselők 9 igen szavazattal az alábbi határozatot hozzák:


21/2017. (II. 14.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 29/A.§-a alapján a 2017- 2020. évekre vonatkozó középtávú tervezés keretszámait elfogadja.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.


A 3. napirendi pont tárgyalása:

Kőszeg Város Önkormányzata 2017. évi költségve-téséről szóló önkormányzati rendelettervezet csatolva a jegyzőkönyvhöz.

Bognár-Varga Szilvia pénzügyi és gazdálkodási osztályvezető szóbeli kiegészítésében elmondja, hogy elsőként a szükséges szervezeti változtatásokat vezették a költségvetési rendeleten. A Szociális Gondozási Központ Kőszeg Város Önkormányzata fenntartásába került át és a város összes intézményében lévő gyermekétkeztetési feladatok is átkerültek a társulástól.
Nagyon jelentősen érinti a kölstégvetést, hogy a KLIK átvállalta az iskolák működtetését és így a korábbi években e célra megállapított 113 millió F-ot nem kell fizetni, ennek tervezése okafogyottá vált. Az állami támogatások igénylésének a rendszere ugyanaz, mint az előző években.
A működési kiadások terén az intézmények 100%-osan lettek tervezve az alapilletmények tekintetében. Beigazolódott, hogy a 95%-on tervezett bérek sok esetben nem voltak elegendőek. Egyedül a hivatalnál kerültek – a jegyző úr kérésére – a személyi juttatások 97%-on tervezve. A munkaadót terhelő járulék összege 27%-ról 22%-ra csökkent.
A dologi kiadásoknál a meglévő szerződéseket, a teljesített kiadásokat vették figyelembe. A városüzemeltető kft. esetében a kft. által 2017. évre tervezett keret beépítésre került a költségvetésbe (141 736 E Ft).
Minden kiemelt előirányzatnál elmondható, hogy növekedtek az összegek. A települési támogatások esetében is a tavalyi évhez hasonlóan terveztek.
A civil szervezetek beadták a kérelmeiket, az ő támogatásuk esetén is a tavalyi összegeket állították be a költségvetésbe. Összességében a költségvetésben 3,5 millió Ft tartalékot tudtak tervezni.
Mivel a minimálbér kötelező emelésével számolni kellett, ennek a fedezete viszont egyelőre még nem biztosított. Remélhetőleg majd megkapja az önkormányzat ezt az összeget és akkor majd annak a sorsáról is dönteni lehet.
A fejlesztési kiadásokat az 5. sz. melléklet tartalmazza. Nagy jelentőségű az a 100 millió Ft összegű támogatás, amelyet egy kormányhatározat értelmében kapott az önkormányzat az új tűzoltóság áthelyezésére. Megérkezett az Eszterházy oltár restaurálására is az állami támogatás, továbbá a TOP projektek előkészítésére is jelentős összeget különítettek el.
Kiemeli: ahhoz hogy a fejlesztési elképzeléseket meg lehessen valósítani, 87 millió Ft vagyonhasznosítási bevételre lesz szükség.

[A szóbeli kiegészítés közben, 14.16 órakor megérkezett Plechl Tibor képviselő, így a képviselő-testület létszáma 10 fő lett.]

Kérdések és hozzászólások:

Dr. Méri Sándor könyvvizsgáló eltekint a főszámok ismertetésétől, hiszen a 2017 évi költségvetés előterjesztése rengeteg információt és mellékletet tartalmaz. Mivel a rendelettervezet vizsgálatáról szóló könyvvizsgálói véleményt a mai napon hozta magával, azt a képviselők írásban még nem kaphatták meg. Ezért ennek a következtetés és vélemény szakaszát ismerteti az alábbiak szerint:
„Kőszeg Város Önkormányzat 2017. évi költségvetési rendelettervezetében, annak előterjesztésében bemutatott feltevéseknek és az azokat alátámasztó bizonyítékoknak a vizsgálata alapján semmi nem jutott tudomásukra, ami miatt úgy kellene megítélniük, hogy ezek a feltevések nem képezik az előterjesztett előirányzatok és más pénzügyi információk elfogadható alapját. Továbbá véleményük szerint a költségvetési rendelettervezetet a hivatkozott feltevések alapján készítették el, s bemutatására, előterjesztésre a vonatkozó jogszabályokkal összhangban került sor. Megítélésük szerint a költségvetési rendelettervezet rendeletalkotásra alkalmas.” (A könyvvizsgálói vélemény csatolva a jegyzőkönyvhöz.)
A könyvvizsgálói vélemény tartalmaz még – kötelezően – utalást arra, hogy a költségvetés végrehajtásának tényleges feltételei a az elfogadását követően eltérhetnek az előterjesztéstől, ami szükségesség teheti a költségvetés módosítását. Ez természetesen a negyedévenkénti rendeletmódosításra utal.

Sas Norbert elmondja, hogy a pénzügyi bizottság hosszasan tárgyalta a rendelettervezetet és a képviselő-testületnek elfogadásra ajánlotta.

Kiss Péter a városfejlesztési bizottság véleményét ismerteti. A bizottság úgy vélte, hogy kiegyensúlyozott költségvetés az idei, sokkal biztonságosabb mint pld. a 10 évvel ezelőttiek. A bizottság elfogadásra ajánlotta.
Remélhetőleg a tervezett fejlesztéseket az önkormányzat meg tudja valósítani

Kapy Ferenc jelzi, hogy a humánerőforrás bizottság is elfogadásra ajánlotta a rendelettervezetet.

Huber László szerint az előző évekhez képest szokatlan, hogy nem hangzik el módosító indítvány. Ha nem is „idilli” az ez évi költségvetés, sokkal inkább azt lehet mondani, hogy „normális” helyzetbe került az önkormányzat. Idén kicsit belekóstolhat abba a Kőszeg számára nem szokványos helyzetbe, amikor nem kell farigcsálni, „kezet lábat amputálni” a megtakarítások miatt. Ha nem is Kánaán van, de a minimális feltételeknek a város meg tud felelni. Tulajdonképpen az Antall-kormány ideje óta működési hiánnyal küzdött a város, amelyet sokáig az ÖNHIKI-vel kellett kipótolni.
Ehhez az is kellett, hogy az a bizonyos 114 millió Ft-os teher megszűnt, 100%-ban.

Keszei Balázs az UFC elnökétől kapott egy dokumentum csomagot. Ebben talált egy olyan levelet, amelyet a polgármester úr írt a számára, arról, hogy a jelenlegi költségvetéskor kaphatna esetleg az egyesület a várostól bizonyos támogatást. Ő ezt nagyon szeretné, mert az UFC-ben 166 igazolt gyerek sportol, 66 labdarúgó és 60 kézilabdás a két szakosztályban. Ő szívesen értene egyet az egyesület kérésével, mert ha a diáksport támogatása nyilvánvalóvá válik Kőszeg város részéről, akkor az talán a jövőbeni fejlesztési célok megvalósulását is jelentheti. Elsősorban a kézilabda munkacsarnok nem túl jövőbeni jövőbeni építésére gondol.

Huber László szerint az UFC kérése nem újkeletű igény, de a Shotokan Karate Klub és a Triatlon Egyesület is nagyon aktív, országos rendezvényeket tartanak. Az UFC évek óta jól működik, fontos hátteret biztosít a kőszegi csapatnak.
Viszont amikor a Kőszegi Futball Clubbal meg lett kötve az ingatlanhasználati megállapodás, abba bele lett foglalva az is, hogy az UFC a kőszegi létesítményt szabadon használhatják.

Keszei Balázs szerint azért más a helyzet az UFC-vel, mert két látványsportról van szó, a másik két egyesült nem az.
Ő szeretné, ha 1 sorral nőne a tervezet, a két nagy sportegyesülettől át kellene csoportosítani 1:3 arányban az UFC számára: ő a KSE-től 200 ezer Ft-ot, a KFC-től 600 ezer Ft-ra gondolt.

Dr. Zalán Gábor szerint amikor az önkormányzat a költségvetést készítette az volt a szándék, hogy olyan TAO pályázatokat támogasson, amelyek önkormányzati ingatlanon lévő fejlesztésekre vonatkozik, nem pld. felszerelés biztosítására. A civil szabályzat értelmében nem is kaphat olyan egyesület támogatást, amellyel az önkormányzat nem kötött együttműködési vagy feladatátvállalási megállapodást. Az UFC nem jelentkezett ilyen igénnyel.
Ő azt javasolná, hogy fogadja el most a költségvetést a képviselő-testület, mivel az jelenleg egyensúlyban van és ha később lesz rá lehetőség, akkor lehet módosítani. Ennek szellemében készült a következő napirendi pont is, az is a következő rendelet módosításnál lesz átvezetve.

Keszei Balázs visszavonja a javaslatát.

A képviselő-testület 8 igen, 2 nem szavazattal az alábbi rendeletet alkotja:


Kőszeg Város Önkormányzata
Képviselő-testületének
1/2017.(II. 15.) önkormányzati rendelete
az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről

(A rendelet szövege a jegyzőkönyv melléklete.)


A 4. napirendi pont tárgyalása:

A Kőszegfalvi SE pályázatához biztosítandó önerőről, a Rábai Gábor Sporttelep felújításáról szóló előterjesztés csatolva a jegyzőkönyvhöz.

Huber László polgármester szóbeli kiegészítésében elmondja, hogy a Kőszegfalvi Sportegyesület elnöke Kogler Gábor, és az Egyesület szakosztályvezetője Gyarmati Kálmán az kéréssel fordult Kőszeg Város Önkormányzatához. Mint ismert az Egyesület a használatukban álló Rábai Gábor Sporttelep (Kőszeg, 0377/26 hrsz.) fejlesztése érdekében pályázatot nyújtott be a Magyar Labdarúgó Szövetséghez, mely pályázatot a Szövetség a be/SFP-11528/2016/MLSZ határozatával, 2016. augusztus 11. napján jóváhagyta. A pályázat benyújtását megelőzően az Önkormányzat a 83/2016. (IV.28.) Képviselő-testületi határozatával tulajdonosi hozzájárulását adta mind a pályázat benyújtásához mind a megvalósításához.
Az Egyesület kérése most az lenne, hogy a pályázat megvalósításához szükséges önerőt - 1.200.000.- Ft-ot - az Önkormányzat biztosítsa számukra.
Az Egyesület és az Önkormányzat között fennálló Feladatátvállalási megállapodás 7. pontja értelmében a sportlétesítmény felújítására, bővítésére kiírt pályázatok önrészét az Önkormányzat a mindenkori költségvetésben elkülönített pályázati keretből, egyedi döntés alapján biztosítja.

Hozzászólások:

Sas Norbert tájékoztatja a képviselő-testületet, hogy a pénzügyi bizottság az előterjesztést megtárgyalta és a képviselő-testületnek elfogadásra ajánlotta.

Kiss Péter elmondja, hogy ugyanez volt a városfejlesztési bizottság véleménye is.

Kapy Ferenc szerint a humánerőforrás bizottság szintén elfogadásra ajánlotta a határozati javaslatot.

A képviselő-testület 10 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza:


22/2017. (II. 14.)
képviselő-testületi határozat

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegfalvi Sportegyesület részére a 2017. évi tartalék terhére 1.200.000 forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a Magyar Labdarúgó Szövetség be/SFP-11528/2016 számú határozatával jóváhagyott, a Rábai Gábor Sporttelepen (Kőszeg, 0377/26 hrsz.) a sportfejlesztési program keretében tervezett fejlesztések megvalósítására. A Feladatátvállalási megállapodás és annak részét képező Ingatlanhasználati szerződés megszűnése esetén a programból megvalósuló, az ingatlant érintő értéknövelő beruházásokkal kapcsolatban az Egyesület az Önkormányzattal szemben nem támaszthat igényt.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a támogatási szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.


Az 5. napirendi pont tárgyalása:

A 2017. évi vagyonhasznosítási koncepció tervezete csatolva a jegyzőkönyvhöz.
Németh Ildikó mb. városüzemeltetési osztályvezető szóbeli kiegészítésében elmondja, hogy a Képviselő-testület 2017. évi munkaterve alapján elkészítettük a 2017. évi vagyongazdálkodási koncepciót.
Az üzleti vagyon részét képező ingatlanok tekintetében két kategória került meghatározásra, egyrészt az egyedi döntés alapján elidegeníthető, másrészt az el nem idegeníthető kategória. Természetesen az egyedi kategóriában szereplő ingatlanok nem kerülnek automatikusan értékesítésre, hanem minden ingatlan vételi szándék felmerülése esetén a kérelem az illetékes bizottságok, és/vagy a képviselő-testület elé kerül előterjesztésre.

Hozzászólások:

Sas Norbert jelzi, hogy a pénzügyi bizottság az I. , a II/A. és a III. határozati javaslatot elfogadásra ajánlotta.

Kiss Péter jelzi, hogy ugyanez volt a véleménye a városfejlesztési bizottságnak is. A Rákóczi u. 79. üres lakás esetében ők is a liciten történő értékesítést ajánlják elfogadásra.

Kapy ferenc jelzi, hogy ugyanez volt a véleménye a humánerőforrás bizottságnak is.

A képviselők 7 igen, 3 nem szavazattal az alábbi határozatot hozzák:


23/2017. (II. 14.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2017. évi vagyongazdálkodási koncepciót jelen határozat mellékletében foglaltak szerint elfogadja és elrendeli a végrehajtáshoz szükséges intézkedések megtételét.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: folyamatos.


Ezután a polgármester a II. határozati javaslat közül az „A” változatot bocsátja szavazásra, amelyet a képviselők szintén 7 igen, 3 nem szavazattal hagynak jóvá.


24/2017. (II. 14.)
képviselő-testületi határozat

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli a Kőszeg, Rákóczi F. u. 79. I/5. szám (hrsz. 2449/A/5) alatti 72 m2 alapterületű lakás liciteljárás útján történő értékesítését az értékbecslésben szereplő induló vételáron.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által készített adásvételi szerződés aláírására.


Végül a III. határozati javaslatot a képviselők 10 igen szavazattal hagyják jóvá:


25/2017. (II. 14.)
képviselő-testületi határozat

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli a Kőszeg, 2975/109, 2975/110, 2975/111, 2975/112, 2975/113, 2975/114, 2975/115, 2975/116, 2975/117 hrsz-ú beépítetlen terület megnevezésű ingatlanok liciteljárás útján történő értékesítését az értékbecslésben szereplő induló vételárakon azzal, hogy a közművesítés és útépítés esetén a 78/2015. (IV.28.) számú képviselő-testületi határozatban foglaltakra figyelemmel kell lenni.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által készített adásvételi szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: folyamatos.


A 6. napirendi pont tárgyalása:

A Bálház épületének a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete részére történő vagyonkezelésbe adásához szükséges támogató nyilatkozatról szóló előterjesztés csatolva a jegyzőkönyvhöz.

Huber László polgármester szóbeli kiegészítsésben elmondja, hogy a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (a továbbiakban: Intézet) azzal a kérelemmel fordult Kőszeg Város Önkormányzatához, hogy a Kreatív város – fenntartható vidék programmal összefüggő feladatokról és azok finanszírozásáról szóló 1337/2016. (VII.4.) Kormányhatározat 1. melléklet 4. pontjában nevesített „Közösségi terek kialakítása – Bálház funkcionális újrahasznosítása” beruházás megvalósítása érdekében az Önkormányzat adja támogatói hozzájárulását ahhoz, hogy a Kőszeg, 1808, 1809, 1791 helyrajzi számú, természetben Kőszeg, Schneller István utca 2-4 szám alatt található, Bálház néven ismert ingatlant a Magyar Állam az Intézet vagyonkezelésébe adja. A képviselő-testület 2014. október 21-i alakuló ülésén döntött a Kreatív város – fenntartható vidék programmal összhangban a Bálház felújításáról illetve hasznosításáról. A felújítással és hasznosítással kapcsolatos elképzeléseit a Képviselő-testület a 188/2014. (X.21.) számú határozatával jóváhagyott szándéknyilatkozatban és hasznosítási tervben rögzítette. Az önkormányzat továbbra is együttműködne az Intézettel a Bálház működtetésében valamint közösségi funkciójának kialakításában, viszont az ingatlan vagyonkezelését az Önkormányzat helyett a jövőben az Intézet vállalná.

A képviselő-testület 7 igen, 3 nem szavazattal az alábbi határozatot hozza.


26/2017. (II. 14.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 188/2014. (X. 21.) határozatát visszavonja.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.

Ezután a képviselők 8 igen, 2 nem szavazattal az alábbi határozatot hozzák:


27/2017. (II. 14.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete támogatja a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének arra vonatkozó törekvését, hogy a Magyar Állam a Kőszeg, 1808; 1809; 1791 helyrajzi számú, természetben Kőszeg, Schneller István utca 2-4 szám alatt található, Bálház néven ismert ingatlant az Intézet vagyonkezelésébe adja, egyúttal az erre vonatkozó Támogatói szándéknyilatkozatot a mellékletben szereplő tartalommal jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert annak aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.


A 7. napirendi pont tárgyalása:


Az általános iskolai körzethatárok véleményezéséről szóló előterjesztés csatolva a jegyzőkönyvhöz.

A képviselők kérdés, hozzászólás nélkül az alábbi határozatot hozzák:

28/2017. (II. 14.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Vas Megyei Kormányhivatal által 2017/18-as tanévre készített általános iskolai körzethatárok kialakításának tervezetét jelen határozat melléklete szerint támogatja.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.


További észrevétel nem hangzik el, így a polgármester 15.40 órakor bezárja a képviselő-testület mai ülését. Jelzi, hogy a február 23-án tartandó rendes ülésen külföldön fog tartózkodni.



Kelt, mint az első oldalon.




Dr. Zalán Gábor Huber László
jegyző polgármester