2016. Október 27., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az egészségügyi alapellátás körzeteinek kialakításáról szóló új önkormányzati rendelet megalkotása.
2. - A gyermekjóléti ellátási formákról és a gyermekétkeztetésről szóló 8/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A 2017. évi belső ellenőrzési terv jóváhagyása.
4. - A kőszegi köztemetők jövőbeni üzemeltetése.
5.a - Az Állami Számvevőszék hulladékgazdálkodásra vonatkozó jelentése.
5.b - Döntés a Városüzemeltető Kht. alapításakor elmaradt ingatlan apport ingatlan-nyilvántartási átvezetéséről.
6. - Jelentés a város környezeti állapotáról.
7.a - A Csók István Művészkör Egyesülettel együttműködési megállapodás.
7.b - A Kőszegi Sporthorgász Egyesülettel feladatátvállalási megállapodás.
8. - A Szociális Gondozási Központ önkormányzati fenntartásba vétele (rendkívüli előterjesztés).
9.a - Vagyonügyek: A Vas Megyei Levéltár Kőszegi Fióklevéltárának ingyenes raktárhasználata.
9.b - Vagyonügyek: A Kőszeg, Dózsa Gy. u. 21. fsz. 2. sz. alatti lakás értékesítése.
10. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló átruházott jogkörben hozott döntésekről.
11. - Egy mappában a 2016. október 27-i képviselő-testületi ülés anyagai.
7.b napirendi pont:
A Kőszegi Sporthorgász Egyesülettel feladatátvállalási megállapodás.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Kőszegi Sporthorgász Egyesület (a továbbiakban: Egyesület) elnöke Kelemen Péter az alábbi kérelemmel fordult Kőszeg Város Önkormányzatához (a továbbiakban: Önkormányzat).

Mint ismert, az Egyesület az Önkormányzattal fennálló haszonbérleti szerződés alapján haszonbérli az Önkormányzat kizárólagos tulajdonát képező Kőszeg, 1112/3 hrsz-ú, közpark, tó megnevezésű, 6 ha 7554 m2 területű ingatlant és az ingatlan területén található 3,2 ha nagyságú ún. Csónakázó tó tekintetében a halgazdálkodási jogot, továbbá a Kőszeg, 1112/2 hrszú, közterület megnevezésű, 3114 m2 területű ingatlant, valamint a Kőszeg, 0115 hrszú anyaggödör megnevezésű, 3,8448 ha területű ingatlant, és az ingatlan területén található 0,93 ha nagyságú ún. téglagyári bányató tekintetében a halgazdálkodási jogot.

Az Egyesület, mint haszonbérlő kifogástalanul látja el a szerződésben vállalt kötelezettségeket, ezen túl kiemelt figyelmet fordít a horgászsport népszerűsítése mellett a táj és települési környezet harmonikus fejlesztésére, a természetes környezet megőrzésére, környezettudatos szemléletmód kialakítására, valamint a turisztikai fejlődés elősegítése érdekében kiemelt fejlesztéseket végzett és végez napjainkban is. Az Egyesület által színvonalasan karbantartott, kezelt területek mindenki számára nyitottak, számos esemény helyszínéül szolgálnak, továbbá egész éven át szervezett programokkal – úgy, mint helyi és megyei horgászvetélkedők, nyári horgásztáborok, horgászversenyek - várják a városban élőket, valamint a városba érkezőket. A mindehhez szükséges anyagi hátteret az Egyesület igyekszik fedezni önerőből, tagdíjakból, hozzájárulásokból.
Szükségtelen részletekbe bonyolódni az Egyesület sokoldalú tevékenységét illetően, hiszen mind gazdálkodásukról, mind tevékenységükről, évről évre beszámolnak a Képviselő-testület felé.

A ma már több mint 400 fővel működő Egyesület Kőszeg város legnagyobb civil szervezetévé nőtte ki magát és sem időt sem pénzt nem sajnálva látják el feladatukat és fordítják a város javára is az általuk használt ingatlanok nyújtotta lehetőségeket.

Elnök Úr kérése az lenne, hogy a már elvégzett és a jövőben is elvégzendő feladatok tükrében az Önkormányzat vizsgálja meg egy, az Egyesülettel megkötendő Feladatátvállalási megállapodás megkötésének lehetőségét, mely által ők is, mint a városban kiemelt tevékenységet végző civil szervezet támogatásba részesülhetnének.

Az Elnök Úr kérelmét, illetve a Feladatátvállalási megállapodás tervezetét az előterjesztéshez csatoltuk.
Az előterjesztést a Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság valamint a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta és egyhangúlag elfogadásra ajánlja.
Kérem a Tisztelt képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, a határozati javaslatról, és annak mellékletéről dönteni szíveskedjen.

Kőszeg, 2016. október 10.

A polgármester nevében:

Dr. Zalán Gábor s.k.
jegyző



HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Sporthorgász Egyesülettel (9730 Kőszeg, Kossuth u. 3., adószám: 19895749-2-18, képviseli: Kelemen Péter elnök) kötendő Feladatátvállalási megállapodást a mellékletben szereplő tartalommal jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert a megállapodás aláírására.
Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal


Melléklet a határozati javaslathoz


FEALADATÁTVÁLLALÁSI MEGÁLLAPODÁS

A megállapodás Kőszeg Város Önkormányzata (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8., képviseli: Huber László polgármester), továbbiakban, mint Önkormányzat, és a Kőszegi Sporthorgász Egyesület (9730 Kőszeg, Kossuth u. 3., adószám: 19895749-2-18, képviseli: Kelemen Péter elnök), továbbiakban, mint Egyesület között az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 27/2013. (IX.27.) önkormányzati rendelet 2. § (3) bekezdésének a) pontjában önként vállalt feladatként rögzített civil szerveződések támogatása, valamint b) pontjában önként vállalt feladatként rögzített közösségi és versenysport támogatása érdekében jött létre az alulírott napon és feltételekkel.

1. A megállapodás célja, hogy rögzítse

 Kőszeg Város Önkormányzata által a Kőszegi Sporthorgász Egyesület működéséhez nyújtandó támogatás módját,
 a Kőszegi Sporthorgász Egyesület közreműködésének módját Kőszeg Város közösségi életének szervezésében.
2. Az Egyesület Kőszeg Város Önkormányzatával kötött haszonbérleti szerződés alapján haszonbérli az Önkormányzat kizárólagos tulajdonát képező Kőszeg, 1112/3 hrsz-ú, közpark, tó megnevezésű, 6 ha 7554 m2 területű ingatlant és az ingatlan területén található 3,2 ha nagyságú ún. Csónakázó tó tekintetében a halgazdálkodási jogot, továbbá a Kőszeg, 1112/2 hrszú, közterület megnevezésű, 3114 m2 területű ingatlant, valamint a Kőszeg, 0115 hrszú anyaggödör megnevezésű, 3,8448 ha területű ingatlant, és az ingatlan területén található 0,93 ha nagyságú ún. téglagyári bányató (a továbbiakban: haszonbérlemények) tekintetében a halgazdálkodási jogot. A haszonbérlettel együtt járó jogokról és kötelezettségekről az Egyesület és az Önkormányzat külön haszonbérleti szerződésben állapodott meg.

3. Az Önkormányzat az Egyesület működését a 46/2015. (III.26.) sz. határozatával elfogadott az önkormányzati támogatások eljárási rendjéről szóló szabályzatban (a továbbiakban: Civil Szabályzat) meghatározott módon támogathatja.

4. A támogatás odaítélésének, kifizetésének, valamint elszámolási módjának részleteiről a Civil Szabályzat alapján megkötött támogatási szerződés rendelkezik.

5. Az Egyesület vállalja:

 helyi amatőr/hobby horgász sport, lehetőség szerint versenysport működtetését;
 utánpótlás nevelését, környezetvédelmi/horgász gyermek tábor szervezését;
 a sport, az egészséges életmód és a környezetvédelem népszerűsítését;
 évente két alkalommal szabadidős esemény megszervezését;
 Magyarországon és külföldön legjobb tudása szerint képviseli Kőszeg városát, annak történelmi jó hírét öregbíti.
6. Az Egyesület vállalja továbbá a pályázati kiírások figyelését, sport, környezetvédelmi témájú pályázatok elkészítését és beadását. A felszerelések beszerzésére, a működésre kiírt pályázatok esetében vállalja a pályázati önrészt.

7. Az Egyesület képviseli Kőszeg Város sportját a különböző szintű sportrendezvényeken.

8. Az Egyesület a rendezvényeit megjelenteti a www.koszeg.hu honlapon és a Kőszeg és Vidéke című lapban.

9. A megállapodás határozatlan időre jön létre, és 2016. november 15. napján lép hatályba.

10. Bármelyik fél jogosult 6 hónapos felmondási idővel a megállapodást indokolás nélkül megszüntetni. A felek megállapodnak abban, hogy jelen megállapodást négyévente felülvizsgálják, illetve szükség esetén közös megegyezéssel módosítják.

Kőszeg, 2016. ……………… ……




Huber László Kelemen Péter
polgármester elnök






Záradék:
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a …/… (…) sz. határozatával a Feladatátvállalási Megállapodást jóváhagyta és elfogadta.

Kőszeg, 2016. …………… …..


Dr. Zalán Gábor
jegyző

(A csatolt mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)