2018. December 20., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Beszámoló Kőszeg Város külkapcsolatainak 2018. évi alakulásáról.
2. - Helyi Esélyegyenlőségi Program elfogadása.
3. - A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínházzal kötött fenntartói megállapodásban foglaltak teljesítéséről szóló beszámoló, új fenntartói megállapodás kötése.
4. - A 2019. évi rendezvénynaptár.
5. - Járóbeteg szakellátás működtetési hiányára fedezet biztosítása.
6.a - Vagyonügyek: a Kőszeg, 2875 hrsz-ú ingatlan elővásárlási jogáról szóló nyilatkozat.
6.b - Vagyonügyek: a Kőszeg, 2880 hrsz-ú ingatlan elővásárlási jogáról szóló nyilatkozat.
7. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
8. - Egy mappában a 2018. december 20- képviselő-testületi ülés anyagai.
9. - Rendkívüli előterjesztés: a Markosuvszky Egyetemi Oktatókórházzal kötött, a vérszállítási szolgáltatás igénybevételéről szóló megállapodás módosítása
9. napirendi pont:
Rendkívüli előterjesztés: a Markosuvszky Egyetemi Oktatókórházzal kötött, a vérszállítási szolgáltatás igénybevételéről szóló megállapodás módosítása

Tisztelt Képviselő-testület!

A járóbeteg szakellátást Kőszegen 2009. augusztus 1-jétől a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház (a továbbiakban: Kórház) látja el. A járóbeteg szakellátás folyamatos és zavartalan biztosításához hozzátartozik a betegek vérmintáinak szállítása is. Kőszeg vonzáskörzetéből a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezete (a továbbiakban: GESZ) – korábban: Szombathelyi Egészségügyi Alapellátó Intézet – szállítja a vért hetente három alkalommal a Kórházba. Ebbe a szállítási láncba kapcsolódott be 2009. augusztus 1-től Kőszeg is.

A megállapodás 4.) pontja szerint „a tényleges kiadási adatok alapján november 30-ig a költségeket a működtető felülvizsgálja, és szükség esetén módosítják annak havi összegét”.

A GESZ 2018. november 30-i kérelmében kérte a működési költség fedezete havi összegének 23.000,- Ft/hó összegre történő módosítását 2019. január 1-től. A rendkívüli előterjesztés indoka, hogy a GESZ kérelme csak 2018. december 11-én érkezett meg.

Tekintettel arra, hogy a szállítás nemcsak a szakrendelőben, hanem a háziorvosi rendelőkben levett vérminták szállítását is jelenti, ezért ennek költségét a Kórház nem vállalja fel. Az Intézettel kötött megállapodás alapján jelenleg Kőszeg Város Önkormányzata havonta 21.000,- forinttal járul hozzá a működési kiadásokhoz.

A megállapodás módosítása szükséges, mivel a megállapodásban szállítási feladatot végzőként a Szombathelyi Egészségügyi Alapellátó Intézet szerepel, azonban az Intézet adatai megváltoztak.

Fentiekre tekintettel kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására.


Kőszeg, 2018. december 18.

A polgármester nevében:


Mezei Virág s.k.
igazgatási és építéshatósági
osztályvezető






HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. január 1-jei hatállyal a Kőszeg Város Önkormányzata és a Szombathelyi Alapellátó Intézet között a vérszállítási szolgáltatás igénybevételéről szóló megállapodás-módosítást a mellékelt szerint jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert annak aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal

Melléklet a határozati javaslathoz


MEGÁLLAPODÁS-MÓDOSÍTÁS
(tervezet)
a vérszállítási szolgáltatás igénybevételéről


Kőszeg Város Önkormányzata (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8., adószám: 15733627-2-18, képviseli: Huber László polgármester) a közte és a Szombathelyi Egészségügyi Alapellátó Intézet (9700 Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.) között 2012. május 15-én létrejött, a vérszállítási szolgáltatás igénybevételéről szóló megállapodást 2019. január 1-től az alábbiak szerint módosítja:

1. A Szombathelyi Egészségügyi Alapellátó Intézet 9700 Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4. megnevezése és székhelye Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezete 9700 Szombathely, Wesselényi u. 4. megnevezésre és székhelyre módosul.

2. A megállapodás 1.) és 5.) pontjában a „Szombathelyi Egészségügyi Alapellátó Intézet” szövegrész helyébe a „Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezete” szöveg lép.

3. A megállapodás 2.) pontjában a „Szombathelyi Egészségügyi Alapellátó Intézetet” szövegrész helyébe a „Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezetet” szöveg lép.

4. A megállapodás 3.) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:
„3.) A felek megállapodnak abban, hogy a működési kiadások fedezetére havonta 23.000,- Ft-ot, azaz huszonháromezer forintot utalnak át a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezete költségvetési bankszámlájára (UniCredit Bank Zrt. 10918001-00000129-17210003).
Az utalás negyedévente történik a tárgynegyedév első hónapjának 10. napjáig három havi működési költség került átutalásra.”


A megállapodás jelen módosítással nem érintett részei változatlanul maradnak hatályban.



Kőszeg, 2018. december …..





Vighné Horváth Ilona Huber László
Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális GESZ polgármester