2018. December 20., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Beszámoló Kőszeg Város külkapcsolatainak 2018. évi alakulásáról.
2. - Helyi Esélyegyenlőségi Program elfogadása.
3. - A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínházzal kötött fenntartói megállapodásban foglaltak teljesítéséről szóló beszámoló, új fenntartói megállapodás kötése.
4. - A 2019. évi rendezvénynaptár.
5. - Járóbeteg szakellátás működtetési hiányára fedezet biztosítása.
6.a - Vagyonügyek: a Kőszeg, 2875 hrsz-ú ingatlan elővásárlási jogáról szóló nyilatkozat.
6.b - Vagyonügyek: a Kőszeg, 2880 hrsz-ú ingatlan elővásárlási jogáról szóló nyilatkozat.
7. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
8. - Egy mappában a 2018. december 20- képviselő-testületi ülés anyagai.
9. - Rendkívüli előterjesztés: a Markosuvszky Egyetemi Oktatókórházzal kötött, a vérszállítási szolgáltatás igénybevételéről szóló megállapodás módosítása
7. napirendi pont:
Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 12. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatokról az alábbi jelentést adom:

Tisztelt Képviselő-testület!

A 189/2018. (X. 25.) határozatában a képviselő-testület az önkormányzat és az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. között létrejövő hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződést jóváhagyja azzal, hogy alábbiakat a szerződésnek tartalmaznia kell:
• A szerződés tervezet 5.2. E pontjában nevesíteni kell a létesítményeket, amely a hulladéklerakót (mérlegház, portaépület), komposztálótelepet és a hulladékudvart foglalja magában, illetve az ezek használatáért fizetendő díjat.
• A Közszolgáltató vállaljon kötelezettséget arra, hogy a város területén létesített szelektív gyűjtőszigetek, valamint kommunális hulladéktároló konténerek környezetét rendben tartja, az oda kirakott hulladékot elszállítja.
• A település takarításából származó hulladék 6 Ft/kg térítési díj ellenében, míg a zöldhulladék beszállítása díjmentesen legyen biztosítva a város számára.
A képviselő-testület felhatalmazta a polgármestert a fenti pontokkal kiegészített szerződés aláírására.
A határozatra jelenti Németh Ildikó városüzemeltetési osztályvezető, hogy a döntésnek megfelelően a közszolgáltatási szerződés aláírásra került. Egyedül a gyűjtőszigetek körüli tisztítást törvényi kötelezettség hiányában nem vállalja a közszolgáltató. További tárgyalások vannak folyamatban az STKH Kft-vel, amelyek lezárulta után kerül az üzemeltetési megállapodás a képviselő-testület elé.

A 190/2018. (X. 25.) határozat is a hulladékgazdálkodáshoz kapcsolódott. Ebben a képviselő-testület a 132/2018. (VIII. 30.) határozatát úgy módosította, mely szerint a hulladékgazdálkodás tárgyában a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. és az STKH Kft. mint szolgáltató között kötött, 2018. október 30-ig hatályban lévő megállapodás után az önkormányzat a 100%-os tulajdonában lévő gazdasági társasága részére 2018. november 15. napjáig újabb alvállakozói szerződés kötését engedélyezte, egyben elrendelte, hogy a szolgáltató a hulladékgazdálkodáshoz szükséges létesítményeket és eszközöket 2018. november 15-i időpont után bérleti jogviszony alapján használhatja, a feladatellátáshoz kapcsolódó személyi állomány egyidejű átvétele mellett.
A határozatra jelenti Németh Ildikó osztályvezető valamint Kovács István igazgató, hogy a személyi állomány átadása megtörtént, valamint az eszközátadásra vonatkozó adásvételi szerződés is megkötésre került.

A 197/2018. (X. 25.) határozatában a képviselő-testület hozzájárulását adta a Kőszeg, 2524 hrsz-ú ingatlanon a Magyar Birkózó Szövetség támogatásával megvalósuló birkózó terem és hozzá kapcsolódó kiszolgáló egységek kialakításához.
A képviselő-testület felhatalmazta továbbá a polgármestert a Támogatási Szerződés megkötéséhez a 15 éves fenntartási kötelezettség vállalására vonatkozó nyilatkozat megtételére.
A határozatra jelenti Németh Ildikó városfejlesztési osztályvezető, hogy valamennyi dokumentum (szakmai, költségvetési terv, fenntartási nyilatkozat) megküldésre került a BMSK Zrt. részére, várjuk a visszajelzésüket.


A 198/2018. (X. 25.) határozatában a képviselő-testület megerősítette az Osztrák Szövetségi Kincstár tulajdonában lévő Kőszeg, 09, 035, 0352, 2843 hrsz-ú ingatlanok megvásárlására vonatkozó szándékát, továbbá jóváhagyta a költségvetésben az ÖBB vasútpálya megvásárlás előirányzatának 800.000,-Ft-tal történő megemelését a tartalék keret terhére.
A határozatra jelenti szintén Németh Ildikó osztályvezető, hogy a szerződést megküldtük az ÖBB részére és várhatóan még ebben az évben vissza is érkezik az aláírt példány.

A 199/2018. (X. 25.) határozatában a képviselő-testület megerősítette a Kőszeg, 09 hrsz-ú ingatlan vonatkozásában a NIF Zrt. részére biztosított rálépési jogot és egyben nyilatkozott arról, hogy a terület megvásárlása után a NIF Zrt. a tárgyi ingatlanon végzett tevékenysége kapcsán semminemű kártérítési, vagy panasz igénnyel nem él az eladó felé.
A határozatra jelenti Németh Ildikó osztályvezető, hogy a döntést megküldték az illetékesek részére.

A 200/2018. (X. 25.) határozatában a képviselő-testület a 2018. évi rendkívüli önkormányzati támogatás keretében pályázatot nyújtott be a „Szociális alapellátási feladatok ellátása” jogcímen 1.780.000.- Ft összegre.
A határozatra jelenti Cserkutiné Stipsics Edina pénzügyi és gazdálkodási osztályvezető, hogy a rendkívüli önkormányzati támogatást az önkormányzat a teljes fenti összegre vonatkozóan elnyerte.


A 203/2018. (X. 25.) határozatában a képviselő-testület elrendelte a Kőszeg, 6727 hrsz-ú ingatlannak az előzetes munkarész szerinti telekalakítását, továbbá annak teljesülése után a vagyonrendelet módosítását oly módon, hogy a 6727 hrsz-ú közút 6728/2 hrsz-ú ingatlannal határos mintegy 421 m2 része a forgalomképtelen vagyoni körből kerüljön átemelésre az üzleti vagyoni körbe, majd annak értékesítését.
A határozatra jelenti Németh Ildikó városüzemeltetési osztályvezető, hogy a kérelmezőt értesítették a döntésről, a vázrajz készítése folyamatban van.


Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 2. § (5) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

Mezei Virág igazgatási és építéshatósági osztályvezető jelentése alapján:
A polgármester nevében az osztály 2018. november 29. és 2018. december 19. között összesen 148 települési támogatást valamint 8 db lakásfenntartási támogatást állapított meg.

Kőszeg, 2018. december 19.

Dr. Zalán Gábor s. k. jegyző