2018. Szeptember 27., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Tájékoztató Kőszeg város 2017. évi népegészségügyi helyzetéről.
2. - A fizető parkolók működésének és igénybevételének rendjéről szóló 16/2015. (VI. 26.) valamint a történelmi belváros gépjármű közlekedésének szabályairól szóló 35/2005. (XI. 1.) önkormányzati rendeletek módosítása.
3. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal működési rendjéről szóló szabályzat módosítása.
4. - A Kőszeg, Schneller u. 9. alatti ingatlan szabályozására vonatkozó döntés meghozatala.
5. - Beszámoló a Központi Óvoda és Bölcsőde Többcélú KIKI valamint az Újvárosi Óvoda 2018/2019. nevelési évéről.
6. - Beszámoló a Kőszegi Sportegyesület működéséről.
7. - Beszámoló a Kőszegi Futball Club működéséről.
8. - Az Abért tavi kerékpárút megvalósításához kapcsolódó bérleti szerződés jóváhagyása.
9. - TOP projektekről szóló jelentések jóváhagyása.
10. - A „Kőszeg Várkör revitalizáció” c. projekttel kapcsolatos döntés meghozatala.
11. - A központi orvosi ügyelet beszerzési eljárásának megindítása.
12. - A Hunyadi Mátyás szobor áthelyezésére vonatkozó javasalt megtárgyalása.
13. - Az önkormányzat és a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház között kötendő, a városi közművelődési célú hirdetőeszközök használatát szabályozó megállapodás jóváhagyása.
14. - Tájékoztató a város területén kihelyezett közlekedési táblákról.
15. - A Liszt Ferenc Társaság kőszegi tagozatának megalapításában való részvétel.
16. - Az Interreg AT-HU „Határtörténet” címmel benyújtandó határon átnyúló pályázatban stratégiai partnerként való részvétel.
17.a - Vagyonügyek: A Kőszeg, Rohonci u. 40/A.-1. alatti helyiségre érkezett vételi szándék.
17.b - Vagyonügyek: A 0147/14 hrszú ingatlan elővásárlási jogáról szóló nyilatkozat.
19. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
20. - Egy mappában a 2018. szeptember 27-i képviselő-testületi ülés anyagai.
21. - Rendkívüli előterjesztés: a Kőszegi Városi Múzeum költségvetési előirányzat átcsoportosítási kérelme.
14. napirendi pont:
Tájékoztató a város területén kihelyezett közlekedési táblákról.

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 27/2013. (IX.27.) önkormányzati rendelet 5. melléklete a polgármesterre átruházott hatáskörök vonatkozásában nevesíti a helyi közutak forgalmi rendjéből következő közlekedési szabályok megállapítását.
Tájékoztatásképpen összefoglaltuk a város közigazgatási területén az év során kihelyezett táblák listáját.

• Az önkormányzat tulajdonában lévő helyi közutak állapotának megóvása érdekében Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megalkotta a 20 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó járművek korlátozott forgalmú övezetbe történő behajtásának szabályairól szóló 9/2018. (VI.1.) önkormányzati rendeletét, amely során „Korlátozott forgalmú övezet (zóna)” jelzőtáblák kerültek kihelyezésre.
• Az Ady Endre utca elejére fekvőrendőr került telepítésre, amelyből következően az „egyenetlen úttest” jelzőtábla is egyidejűleg kikerült, továbbá a 30 km/h zónatábla a fekvőrendőr elé került áthelyezésre tekintettel arra, hogy jogszabályi előírás szerint forgalomlassító berendezést csak Lakó-pihenő övezetbe, vagy korlátozott sebességű övezeten belül rakható ki. A fekvőrendőr kihelyezésére a lakók többszöri panaszbejelentésén túl azért is került sor, mert sajnos a sebességkorlátozó táblát az autósok gyakran figyelmen kívül hagyták.
• Az Árpád téren egy forgalom-technikai tükör lett telepítve, mely a kihajtást könnyíti meg a Királyvölgyi utcából érkező közlekedőknek.
• A Gyöp utcában kihelyezésre került egy „Megállni tilos” tábla, mivel az amúgy is szűk útszakaszon előfordult, hogy a gépjárművekkel szabálytalanul álltak meg.
• A Tölgyes úton az 5 tonnás súlykorlátozó tábla helyett 7,5 tonnás súlykorlátozó tábla került ki a lakók többszöri kérése következtében.
• A Temető utcában a „Korlátozott sebességű övezet” tábla a Temető-Velemi utca kereszteződéshez került áthelyezésre, korábban ez a korlátozás az Ady Endre utcával szemközti részen volt telepítve. Az áthelyezés indoka, hogy a temető felől érkező autósok már korábban észleljék a korlátozást.
• A Temető utca 2. szám előtt, valamint a Rohonci utca 42/E lépcsőház elé lakossági kérésre rokkant parkoló táblák kerültek ki.
• A balesetek elkerülése végett a Rómer Flóris utcában „Gyalogosátkelés” tábla került ki, amely előre figyelmezteti a közlekedőket, hogy az úttesten útburkolati jellel kijelölt gyalogosátkelőhely van. Továbbá „Elsőbbségadás kötelező” tábla (STOP” feliratot és az előjelzett tábla távolságát feltüntető - kiegészítő táblával) lett kihelyezve. A Rómer-Rákóczi utcai kereszteződés előtt lévő „Korlátozott sebességű övezet” tábla a Rendőrséggel szembeni területre került áthelyezésre.
• A Hegyalja utca elejére a Mentőállomással szemben 7,5 tonna súlykorlátozó tábla került ki, amely a felújításra szoruló utca védelméül is szolgál. A Hegyalja utca végére a Királyvölgyi utca felől a „Mindkét irányból behajtani tilos” tábla helyett „Behajtani tilos” tábla került.
• A Meskó utca Bajcsy-Zs. és Glória Kozmetika közti szakaszára „Várakozóhely” tábla került ki kiegészítő táblával, amely a kötelező elhelyezkedés módját tartalmazza, miszerint a jobb oldali kerekekkel a járdára állva kell várakozni. A kozmetika bejárata után pedig egyidejűleg „Várakozni tilos” tábla lett elhelyezve.
• A Hidegvölgy felé vezető Kálvária útról induló közút elején 10 t súlykorlátozó tábla volt elhelyezve, amely levételre került tekintettel arra, hogy a jelzett útszakasz felújítása a zártkerti pályázat keretében még az idei évben megvalósul, annak teherbírása nem teszi indokolttá a korlátozás további fenntartását.
• A Chernel 14-16. közötti, Zwinger előtti területre „Várakozóhely” tábla került a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete és IASK részére kiegészítő táblával együtt.

A fentieken túl a város több pontján cserére szorultak a közlekedési táblák, azok fakulása, rongálódása következtében. A mellékelt táblázat a kihelyezett tábla típusára, helyszínére, valamint darabszámra vonatkozóan nyújt pontos információt.

Tájékoztatom továbbá a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a megújult játszóterekhez figyelmeztető táblák kerültek ki, amely felhívja a figyelmet a játékok saját felelősségre történő használatára. A Látogatóközpontnál lévő játszótéren szükséges volt kihelyezni „kutyát bevinni tilos” táblát.

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság megtárgyalta és a tájékoztatót egyhangúlag elfogadásra ajánlja a Képviselő-testületnek.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a tájékoztatót elfogadni szíveskedjen!

Kőszeg, 2018. szeptember 21.

A polgármester nevében:

Németh Ildikó
városüzemeltetési mb. osztályvezető



HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadja Kőszeg Város Polgármesterének a helyi közutak forgalmi rendjéből következő közlekedési szabályok megállapítására vonatkozó tájékoztatóját.

(A mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)