2018. Április 26., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az Írottkő Natúrparkért Egyesület. a Térségi TDM Szervezet és a Tourinform 2017. évi szakmai és pénzügyi beszámolója, valamint 2018. évi tervei.
2. - Beszámoló a Kőszegi Szociális Gondozási Központ 2017. évi szakmai munkájáról.
3. - Beszámoló a 2017. évben végzett gyermekvédelmi munkáról.
4. - A 2017. évi ellenőrzési terv végrehajtásáról szóló jelentés.
5. - Kőszeg város közvilágítás korszerűsítésével kapcsolatos döntések meghozatala.
6. - Dr. Hang Dóra háziorvos tartós helyettesítése.
7.a - Intézményvezetői pályázatok véleményezése: Kőszegi Béri Balog Ádám Általános Iskola.
7.b - Intézményvezetői pályázatok véleményezése: Budaker Gusztáv Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskola.
8. - Kőszegi Városi Múzeum igazgatói posztjára kiírt pályázat elbírálása.
9. - A Kőszegi Futball Club pályázatához elvi hozzájárulás (rendkívüli előterjesztés).
10. - Pályázat benyújtása útfelújításra (rendkívüli előterjesztés).
11. - A NIF Zrt.-nek a kőszegi 09 hrsz-ú ingatlanra vonatkozó kérelme. „A 87. főút Kőszeg-Rattersdorf (Rőtfalva) összeköttetés megvalósítása” elnevezésű projekt érdekében (rendkívüli előterjesztés).
13. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
13. napirendi pont:
Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.

(A képviselő-testület 2018. április 26-i ülésére.)



Tisztelt Képviselő-testület!


Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 12. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatokról az alábbi jelentést adom:

A 3/2018. (I. 25.) határozatában a képviselő-testület kezdeményezte a Kőszeg, 0184 hrsz-ú, 3527 m2 nagyságú, saját használatú út megnevezésű, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet tulajdonában lévő ingatlan térítésmentes önkormányzati tulajdonba kerülését.
A határozatra jelenti Fekete Balázs fejlesztési irodavezető, hogy az ingyenes önkormányzati tulajdonba kerülésre vonatkozó szerződést a polgármester úr az önkormányzat részéről aláírta, amely ezután a másik fél számára lett továbbítva az aláírás miatt.

A 25/2018. (II. 15.) határozatában a képviselő-testület elrendelte a Kőszeg, Sigray J. u. 1/C. II/7. szám alatti, 48 m2 alapterületű lakás liciteljárás útján történő értékesítését az értékbecslésben szereplő induló vételáron.
A határozatra jelenti Németh Ildikó mb. városüzemeltetési osztályvezető, hogy a liciteljárás eredményesen zárult, a szerződés megkötésre került. A vételár kifizetése megtörtént.

A 26/2018. (II. 15.) határozatával a képviselő-testület jóváhagyta a „Kőszeg Város Önkormányzata, valamint Bozsok, Horvátzsidány, Kőszegszerdahely, Peresznye és Velem községek önkormányzata közétkeztetési feladatainak ellátása” tárgyában Kőszegen, 2016. november 15-én létrejött szolgáltatási szerződés módosítását.
A határozatra jelenti Mezei Virág igazgatási és építéshatósági osztályvezető, hogy a szerződés módosítás aláírása a felek részéről megtörtént.

A 29/2018. (III. 1.), a 30/2018. (III. 1.) és a 31/2018. (III. 1.) képviselő-testületi határozatokkal a képviselő-testület módosította a kőszegi német, a horvát és a roma nemzetiségi önkormányzatokkal kötött megállapodásokat.
A határozatokra jelentem, hogy mindhárom nemzetiségi önkormányzattal fennálló együttműködési megállapodás a törvényi előírásoknak megfelelően és a határozatokban foglaltak szerint módosításra és aláírásra került, ezt követően pedig a nemzetiségi önkormányzatok Szervezeti és Működési Szabályzatukba is átvezették a változásokat.

A 36/2018. (III. 1.) képviselő-testületi határozatában a képviselő-testület jóváhagyta az önkormányzat tulajdonában, a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal üzemben tartásában álló, JWL-470 forgalmi rendszámú Reanult Traffic típusú gépjármű használatára vonatkozó szabályzatot.
A határozatra jelentem Huber László polgármester úrral együtt, hogy a szabályzat a városban működő, kiemelt tevékenységet folytató civil szervezetek számára ismertetésre került, és nagy népszerűségnek örvend ez az önkormányzat nyújtotta lehetőség. Az egyesületek hétről hétre használatba is veszik a szabályzatban foglaltak alapján a gépjárművet különféle közösségi, sport és szabadidő rendezvényekre való eljutás céljából.

A 38/2018. (III. 1.) határozatában a képviselő-testület elrendelte a Kőszeg, 459 hrsz-ú, 358 m2 nagyságú beépítetlen terület, valamint a 462 hrsz-ú, 509 m2 nagyságú beépítetlen terület megnevezésű ingatlanok közterületté történő átminősítését és egyben felhatalmazta a polgármestert a végrehajtásához szükséges dokumentumok aláírására és a szükséges nyilatkozatok, intézkedések megtételére.
A határozatra jelenti Németh Ildikó mb. városüzemeltetési osztályvezető, hogy osztályuk kezdeményezte a földhivatalnál az ingatlanok átminősítését.

A 39/2018. (III. 1.) határozatával a képviselő-testület módosította a Concordia–Barátság Énekegyesülettel (képviseli: Szilágyi Imre elnök) korábban kötött együttműködési megállapodást, továbbá jóváhagyta a Petőfi tér 37. sz. alatt található ingatlan részét képező 235 m2 alapterületű földszinti helyiség tekintetében az ingatlanhasználati szerződést.
A határozatra jelentem a polgármester úrral együtt, hogy a Concordia-Barátság Énekegyesülettel módosításra került az együttműködési megállapodás és egyúttal létrejött a fenti ingatlanhasználati szerződés is. A közüzemi órák átírása is megtörtént, az egyesület használatba vette az ingatlant.

A 40/2018. (III. 1.) képviselő-testületi határozattal – szintén a Petőfi tér 37. sz. alatt található ingatlan használata miatt – módosítva lett a Kőszeg Fúvószenekaráért Alapítvánnyal fennálló ingatlanhasználati megállapodás is, amely felek általi aláírása folyamatban van.

A 43/2018. (III. 1.) határozattal a képviselő-testület nyilatkozott arról, hogy a Kőszeg, 0121/17 hrsz-ú, ’kivett major’ megnevezésű, 5000 m2 nagyságú ingatlan adásvétele tárgyában az ingatlan-nyilvántartásba Kőszeg Város Önkormányzata javára bejegyzett elővásárlási jogával nem kíván élni.
A határozatra jelenti Németh Ildikó mb. városfejlesztési osztályvezető, hogy tájékoztatták a kérelmezőt a döntésről, az új tulajdonos az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzésre került.


Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 2. § (5) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

A Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság áprilisi rendes ülésén Riegler Gábor és Riegler-Nagy Krisztina Kőszeg, Dózsa Gy. u. 17/1 sz. alatti lakosok benyújtott vásárlási szándéka kapcsán a Lékai utcában fekvő 6025 hrsz-ú 1558 m2 nagyságú zártkerti művelés alól kivett területnek a vagyonrendelet Versenyeztetési Szabályzatában foglaltak szerinti, liciteljárás útján történő értékesítését. Az értékbecslés a 6025 hrsz-ú 1558 m2 nagyságú ingatlanra 1.558.000,- Ft (1.000,- Ft/m2) értéket határozott meg. A bizottság egyúttal elrendelte az ugyancsak ezen a területrészen lévő Kőszeg, 6010, 6012, 6013, 6018/2, 6019 hrsz-ú zártkerti művelés alól kivett területeknek is a liciteljárás útján történő értékesítését.

Mezei Virág igazgatási és építéshatósági osztályvezető jelentése alapján:

A polgármester nevében az osztály 2018. március 30. és 2018. április 26-a között összesen 135 települési támogatást, továbbá 7 lakásfenntartási támogatást állapított meg.

Kőszeg, 2018. április 25.
Dr. Zalán Gábor s. k.
jegyző