2024. Március 28., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Beszámoló Kőszeg Város közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról.
2. - Tájékoztató a Kőszegi Polgárőr Egyesület 2023. évi tevékenységéről.
3. - Az Írottkő Natúrparkért Egyesület 2023. évi szakmai beszámolója, 2024. évi munkaterve, valamint beszámoló a Térségi TDM Szervezet és Tourinform Iroda 2023. évi munkájáról.
4. - Beszámoló a Kőszegi Sporthorgász Egyesület 2023. évi tevékenységéről.
5. - A helyi adókról szóló 35/2012. (XII. 1.), valamint a települési adóról szóló 13/2022. (IX. 30.) önkormányzati rendelet módosítása.
6. - A köztemetőkről és a temetkezésről szóló 6/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
7. - A közterület-használatról és a városkép védelméről szóló 1/2000. (II. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
8. - A kerékpáros pumpapálya megvalósítási helyszínének kijelölése.
9. - A Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde továbbképzési programjának jóváhagyása.
10. - A Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde Horvátzsidányi Tücsök Bölcsődéjével kapcsolatos döntések meghozatala.
11. - Beszámoló a közétkeztetés minőségellenőrzéséről.
12. - Az 1. sz. házi gyermekorvosi körzet helyettesítésére vonatkozó megállapodás megkötése.
13. - A Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium intézményátszervezésének a véleményezése.
14. - A Budaker Gusztáv Alapfokú Művészeti Iskola intézményátszervezésének a véleményezése.
15. - Közműhálózat bővítésével kapcsolatos döntések meghozatala.
16. - A LOD-418 forgalmi rendszámú gépjármű térítésmentes átadása.
17. - A 2024. évi közbeszerzési terv jóváhagyása.
18. - A KSE Birkózó Szakosztály ingatlanhasználati kérelme (rendkívüli előterjesztés).
19. - A Szent Erzsébet Szociális Központ helyiségeinek bérbeadása (rendkívüli előterjesztés).
20. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
21. - Egy mappában a 2024. március 28-i ülés anyagai.
22. - Rendkívüli előterjesztés: Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet módosítása.
23. - Rendkívüli előterjesztés: A hajléktalanszállóval, az idősek otthonával és az idősek klubjával kapcsolatos tájékoztató.
18. napirendi pont:
A KSE Birkózó Szakosztály ingatlanhasználati kérelme (rendkívüli előterjesztés).

Tisztelt Képviselő-testület!

A Kőszegi Sportegyesület Birkózó Szakosztálya korábban a Bersek iskolában tartotta meg edzéseit, majd a Covid járvány után a Pogányi út melletti, magántulajdonban lévő csarnokhelyiségbe költöztek át, ahol már csak 2024. április 30-ig biztosított számukra az edzéslehetőség, mivel a tulajdonos egyéb ingatlanhasznosítási szándéka miatt a bérleti szerződés felmondásra került.
Az Egyesület elnöke, a szakosztályvezetővel együtt személyes találkozó keretében, majd levélben fogalmazta meg kérését, miszerint a Lóránt Gyula Sporttelep régóta üresen álló, használaton kívüli tekepálya ingatlanrészét szeretnék használatba venni úgy, hogy a tekesport automatikáját érintetlenül hagyva, a sávok sérülésmentes elbontásával, azok helyére terítenék le az edzéseikhez szükséges szőnyegeket.
Az ingatlanrészben saját edzéseiken kívül más csoportok számára is szeretnének sportolási lehetőséget biztosítani, amennyiben ezek működése az ő feltételeikkel, körülményeikkel összeegyeztethető. Ezen kívül óvodák, iskolák sportfoglalkozásainak megtartása céljából is lehetőséget biztosítanának az épületrész használatára, így szélesebb körben, több célra lenne kihasználva az épület.

A KSE és a birkózó szakosztály vezetése tisztában van az évek óta hasznosítatlan épület állapotával, és az Önkormányzat támogató döntése esetén vállalják, hogy a szükséges javítási, állagmegóvási munkákat elvégzik.
2017. évben készült egy statikai szakvélemény, amely az épületre történő ráépítés lehetőségét vizsgálta. Az akkori megállapítások szerint az épületre többletterhelés nem vihető, tovább építésre, bővítésre nem alkalmas.
A birkózók szándékát megismerve ismét a statikus szakmai állásfoglalását kértük, aki az ingatlant átvizsgálva, bejárva megerősítette korábbi véleményét, miszerint a szerkezet többletterhelést nem bírna el, jelen állapotában azonban a belső szükséges javítási munkák elvégzését követően használható.

Az ingatlanra, azon belül is a műszakilag leválasztott négysávos automata tekepályára 2016. március 1. napjától ingatlanhasználati szerződés van érvényben a Kőszegi Sportegyesülettel, amely módosítása szükséges ahhoz, hogy a birkózók az általuk ismertetett sporttevékenységeiket meg tudják tartani. Az önkormányzat ügyvédnője által előkészített módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ingatlan használati szerződés tartalmazza az épület használatára, egyes sporttevékenységek összehangolására, az épület állagmegóvására, rezsifizetési kötelezettségre vonatkozó pontokat.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjen!

Kőszeg, 2024. március 27.


Básthy Béla s.k.
polgármester



HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg, Petőfi tér 14/A. 2517/1 hrsz alatti ingatlanon található tekepálya hasznosítására vonatkozó, Kőszeg Város Önkormányzata és a Kőszegi Sportegyesület között módosításokkal egységes szerkezetben foglalt ingatlanhasználati szerződést a melléklet szerinti tartalommal 2024. április 1. napjával jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert annak aláírására.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal

(Valamennyi mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)