2018. Augusztus 30., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1.a - Az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II. 16.) önkormányzati rendelet módosítása.
1.b - Beszámoló az önkormányzat gazdálkodásának 2018. I. félévi teljesítéséről.
2. - A közterület-használatról és a városkép védelméről szóló 1/2000. (II. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A köztemetőkről és a temetkezésről szóló 6/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - A környezet- és természetvédelem helyi szabályairól szóló 17/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelet módosítása.
5. - Beszámoló a hulladékgazdálkodás helyzetéről.
6. - A KSE Birkózó Szakosztályának kérelme.
7. - Tájékoztató a vagyonhasznosítás időarányos teljesítéséről.
8. - A Sárvári Tankerülettel kötendő megállapodás.
9. - Ügyeleti autó használatáról szóló megállapodás megkötése.
10. - A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz való csatlakozás.
11. - A Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázatról szóló szabályzat módosítása.
12. - A 0147/15 hrszú ingatlan elővásárlási jogáról szóló nyilatkozat.
13. - A VASIVÍZ Zrt. ivóvíz és szennyvíz ágazatra vonatkozó gördülő fejlesztési tervének jóváhagyása.
14. - A Kőszegi Szociális Gondozási Központ által végzendő óvodai és iskolai szociális segítő tevékenységgel kapcsolatos döntések meghozatala.
15.a - Vagyonügyek: A Kőszeg, Rákóczi u. 79. I/4. lakás hasznosítása.
15.b - Vagyonügyek: A Kőszeg, Űrhajósok u 19/D I/4. alatti lakás hasznosítása.
18. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
19. - Rendkívüli előterjesztés: Szüreti rendezvényekre ideiglenes forgalmi rend jóváhagyása.
8. napirendi pont:
A Sárvári Tankerülettel kötendő megállapodás.

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város és Térsége Társulása a Társulási Tanács és a tagönkormányzatok képviselő-testületeinek döntése alapján 2017. december 31. napján megszűnt.
A Társulás megszűnése miatt a Társulás vagyonát fel kellett osztani, a vagyon felosztásáról a Társulási Tanács 2017. október 26-i ülésén döntött. A döntés értelmében Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása - melynek jogutódja Kőszeg Város és Térsége Társulása - és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ között Kőszegen, 2012. december 12-én kelt, a köznevelési intézmények állami fenntartásba vételével összefüggő intézmény átadás-átvételről, a feladatellátáshoz kapcsolódó létszám átadásról, valamint a feladatellátáshoz kapcsolódó vagyonelemek, jogok és kötelezettségek megosztásáról szóló Megállapodás 3. és 4. mellékletében lévő ingóságokat a Társulási Tanács térítésmentesen átadta 2017. november 30. napjával a tagönkormányzatoknak, a csatolt 28/2017. (X. 26.) határozat alapján. A Társulási Tanács Kőszeg Város Önkormányzata számára a Kőszegi Béri Balog Ádám Általános Iskola, a Bersek József KIKI Általános Iskola és a Budaker Gusztáv Zeneiskola szakmai feladatellátáshoz átadott tárgyi eszközöket, valamint a Bersek József KIKI Általános Iskola volt Egységes Pedagógiai Szakszolgálat szakmai feladatellátáshoz átadott tárgyi eszközöket adta át térítésmentesen, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vagyonkezelési jogával terhelten.

Az átadást követően 2017. decemberében megkerestük a Sárvári Tankerületi Központ igazgatóját, tájékoztattuk a Társulás megszüntetéséről, valamint arról, hogy fenti Megállapodást a tulajdonosváltozásokat követőn a Tankerületi Központnak és a tulajdonos tagönkormányzatokkal újra kell kötnie. Egyidejűleg kértük, hogy a Kőszeg Város Önkormányzatával kötendő megállapodást – az ingóságok felmérését, számbavételét követően a 2017. december 31-ig elszámolt értékcsökkenéssel és a szükséges selejtezések elvégzésével – szíveskedjen elkészíteni és számunkra megküldeni.
A megállapodás-tervezetet a Sárvári Tankerületi Központ - a Kőszegi Béri Balog Ádám Általános Iskolára, a Bersek József Általános Iskolára és a Budaker Gusztáv Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskolára vonatkozóan - 2018. május 18-án megküldte azzal, hogy a Pedagógiai Szakszolgálat fenntartója a Szombathelyi Tankerületi Központ, ezért a megállapodásban ezt az intézményt nem szerepeltették. Ezért a Bersek József KIKI Általános Iskola volt Egységes Pedagógiai Szakszolgálat vonatkozásában a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatóját is megkerestük, hogy a Kőszeg Város Önkormányzatával kötendő megállapodást elkészíteni és számunkra megküldeni szíveskedjék.

A Sárvári Tankerületi Központtal kötendő megállapodás-tervezet elkészült, a Pénzügyi és Gazdálkodási Osztály pedig a megküldött tárgyi eszközök listáját az érintett intézmények közreműködésével az eszközleltárral egyeztette, ezért a Megállapodás-tervezetet jóváhagyásra a T. Képviselő-testület elé terjesztem.

Az előterjesztést a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta és a Képviselő-testületnek egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Fentiekre tekintettel kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjék.

Kőszeg, 2018. augusztus 23.

A polgármester nevében:

dr. Zalán Gábor s.k.
jegyző


HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata és a Sárvári Tankerületi Központ között kötendő, a köznevelési intézmények szakmai feladatellátásához szükséges tárgyi eszközök átadásáról szóló Megállapodást a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja, egyben felhatalmazza a polgármestert a megállapodás aláírására.



Melléklet

MEGÁLLAPODÁS-TERVEZET

a köznevelési intézmények szakmai feladatellátásához szükséges tárgyi eszközök átadásáról


Egyrészről:
Kőszeg Város Önkormányzata
székhelye: 9730 Kőszeg, Jurisich tér 8.
képviseli: Huber László polgármester
törzsszáma: 733623
adóigazgatási azonosító száma: 15733627-2-18
bankszámla száma: 11747051-15420909
statisztikai számjele: 15733627-8411-321-18
mint átadó (a továbbiakban: Önkormányzat)

másrészről
Sárvári Tankerületi Központ
székhely: 9600 Sárvár, Dózsa György u. 14.
képviseli: Rozmán László tankerületi igazgató
adóazonosító szám: 15835396-2-18
bankszámla száma: 10047004-00336918-00000000
ÁHT azonosítója: 361728
KSH statisztikai számjele: 15835396-8412-312-18
mint átvevő (a továbbiakban: Tankerület),
(a továbbiakban együtt: Felek) között az alulírott helyen és napon a következő feltételekkel:

I. Bevezető rendelkezések

Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ között Kőszegen, 2012. december 12-én megállapodás született a köznevelési intézmények állami fenntartásba vételével összefüggő intézmény átadás-átvételről, a feladatellátáshoz kapcsolódó létszám átadásáról, valamint a feladatellátáshoz kapcsolódó vagyonelemek, jogok és kötelezettségek megosztásáról.

Az állami köznevelési közfeladat ellátásában fenntartóként részt vevő szervekről, valamint a Klebelsberg Központról szóló 134/2016. (VI. 10.) kormányrendelet alapján a köznevelési intézmények fenntartásával és működtetésével kapcsolatos feladatok ellátása céljából a KLIK-ből a területi szervei 2017. január 1-jével kiváltak, és a Korm. rendeletben meghatározott tankerületi központba olvadtak be. A 2016. december 31-ig a Kőszegi járás területén a KLIK által fenntartott köznevelési intézmények fenntartói jogai és kötelezettségei tekintetében 2017. január 1-jétől a KLIK jogutódja a Sárvári Tankerületi Központ.

Kőszeg Város és Térsége Társulása (mint a Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulásának jogutódja) 2017. december hó 31. napján megszűnt.

A hivatkozott megállapodás 3. és 4. számú mellékletében szereplő ingóságokat (tárgyi eszközöket) a Társulási Tanács 28/2017. (X.26.) számú határozat alapján térítésmentesen átadta a tagönkormányzatoknak 2017. november 30. napjával.

Jelen megállapodás célja a köznevelési feladatok ellátását biztosító tárgyi eszközök körének meghatározása.

II. A megállapodás feltétele

A 134/2016. (VI. 10.) kormányrendelet alapján a Kőszegi Béri Balogh Ádám Általános Iskola (9730 Kőszeg, Deák F. u. 6.) a Bersek József Általános Iskola (Táncsics Mihály utca 18.) és a Budaker Gusztáv Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola (9730 Kőszeg, Chernel István u. 12.) vonatkozásában a fenntartói jogokat a Sárvári Tankerületi Központ gyakorolja.

III. A megállapodás tárgya

Átadó a köznevelési intézmények szakmai feladatellátásához szükséges, jelen megállapodás mellékletében részletezett tárgyi eszközökre ingyenes vagyonkezelési jogot biztosít.

IV. A megállapodás tartalma
Átadó átadja Átvevő részére, jelen megállapodáshoz csatolt 1. 2. 3. számú mellékletben rögzített, a köznevelési intézmények szakmai feladatellátáshoz kapcsolódó tárgyi eszközöket.

V. Egyéb rendelkezések

Átadó által kijelölt kapcsolattartó:
Neve: Huber László
Beosztása: polgármester
Telefonszám: 94/562-511
E-mail cím: titkarsag@koszeg.hu

Átvevő által kijelölt kapcsolattartó

Neve: Rozmán László
Beosztása: tankerületi igazgató
Telefonszám: 06/95 795-205
E-mail cím: laszlo.rozman@kk.gov.hu

Felek a megállapodásban foglaltakkal egyetértenek, és azt mint akaratukkal mindenben egyezőt jóváhagyólag írják alá, annak minden oldalát és mellékleteit aláírásukkal hitelesítik.
Átadó a megállapodás mellékleteinek aláírásával teljes felelősséget vállal arra, hogy az abban foglalt tények, adatok, információk a megállapodás függelékét képező teljességi nyilatkozatban foglaltaknak megfelelően valósak, teljeskörűek, érdemi vizsgálatra alkalmasak.

A megállapodás 3 eredeti példányban készült és 3 számozott oldalból áll, melyből 2 példány az Átadót, l példány az Átvevőt illeti.

Kőszeg, 2018. …………hó ….. nap Sárvár, 2018. ……….. hó …….. nap




Huber László Rozmán László
polgármester tankerületi igazgató
Átadó Átvevő

Pénzügyi ellenjegyző:

……………………………………… ………………………………………….
Bertalan Tímea
gazdasági vezető

Jogi ellenjegyzés:

……………………………………….. ………………………………………..
Neulisztné dr. Czimber Katalin
jogi referens





TELJESSÉGI NYILATKOZAT

Alulírott Huber László, mint Kőszeg Város Önkormányzatának polgármestere ( a továbbiakban: átadó) kijelentem, hogy a mai napon a Sárvári Tankerületi Központ (9600 Sárvár, Dózsa György utca 14.) képviselő Rozmán László tankerületi igazgató – Átvevő részére jelen megállapodással átadottakon túlmenően nem áll rendelkezésemre adat, információ, tény, okirat, dokumentum, valamint kijelentem, hogy az általam tett nyilatkozatok és az átadott, ismeretet adatok, információk, tények, okiratok, dokumentumok valóságtartalmáért, teljes körűségéért, és az érdem vizsgálatra alkalmas voltáért teljes felelősséget vállalok.

Jelen nyilatkozat elválaszthatatlan a megállapodás elválaszthatatlan részét képezi.

Kőszeg, 2018. …………..hó …… nap

…………………………………………………………………….
Átadó


(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)