2012. Július 26., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Kőszeghegyaljai Regionális Hulladéklerakó gázkezelő rendszerének kialakításához önkormányzati támogatás biztosítása.
2. - A rendezési tervet érintő, egyes ingatlanok területfelhasználási és építési előírásainak módosítása.
3. - A foglalkoztatási paktummal kapcsolatos TÁMOP pályázat beadása. (Az anyagot később küldjük!)
4. - „A Jurisich Miklós Gimnázium leány-és fiúkollégiumának felújítása a KEOP-2011-4.9.0 kódszámú épület energetikai fejlesztés megvalósítása ” tárgyban jóváhagyott ajánlattételi felhívás módosítása.
5. - Egy mappában a 2012. július 26-i, rendkívüli képviselő-testületi ülés anyagai.
3. napirendi pont:
A foglalkoztatási paktummal kapcsolatos TÁMOP pályázat beadása. (Az anyagot később küldjük!)

Tisztelt Képviselő-testület!

Az Európai Unióban több évtizedes tapasztalata és kialakult struktúrája van a helyi foglalkoztatási együttműködéseknek, közismert nevén a paktumoknak.
A 2010-ben indult TÁMOP program keretében létrejött egy szektorokon és kistérségeken átívelő, széleskörű együttműködés, melyben vállalkozások, önkormányzatok, képző intézmények és civil szervezetek egyaránt részt vesznek.
A TÁMOP finanszírozás 2011. június 30-ig tartott. Az azóta eltelt időszakban a foglalkoztatási paktum munkaszervezetét az Írottkő Natúrparkért Egyesület biztosítja. A finanszírozáshoz Kőszeg, Bük és Csepreg városa is hozzájárul, valamint az Egyesület elnyerte a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjától „Munkaerő-piaci és foglalkoztatási információk nyújtása” címen kiírt pályázati forrást.
A foglalkoztatási paktum program keretében a tavalyi évben készült el például a térség befektetésre alkalmas ingatlanjait bemutató reprezentatív kiadvány. Ez év első félévben pedig egyedülálló, átfogó, a térség valamennyi általános iskoláját érintő pályaorientációs felmérés készült. A felmérés kettős céllal készült: egyrészről látni a térség pályaválasztás előtt álló fiataljainak, illetve szüleinek tájékozottságát a térségi képzési kínálat terén, illetve felmérni képzési igényeiket. Másrészről szeretnénk ráirányítani a figyelmet a megfontolt pályaválasztásra. Ezen túlmenően a felmérés hasznos és fontos, a jövőre kiható visszajelzéseket adott a térség középiskoláinak, amely alapján újragondolhatják képzési kínálatukat.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a működő paktumok részére meghívásos pályázatot írt ki 2012. július 31-i beadási határidővel.
A pályázati kiírás lényege, hogy a létrejött térségi együttműködéseken alapulva konkrét munkahely-teremtéssel járó fejlesztések induljanak. A pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A finanszírozás fő eleme, hogy a térségi szervezetek hátrányos helyzetű álláskeresők foglalkoztatását vállalva töltsék fel üres álláshelyeiket. A pályázat keretében ennek megfelelően finanszírozható a munkavállalók toborzása, kiválasztása, szükség esetén képzése, valamint a teljes bér és járulékköltsége 6 hónapos időszakra. A foglalkoztatóknak a finanszírozott munkaerő minimum 6 hónapos továbbfoglalkoztatását kell vállalnia.
A meghívásos pályázat konzorciumában az alábbi vállalkozások kívánnak részt venni a következő foglalkoztatott létszámmal:
Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft 7 fő
Uniriv Kft. Csepreg 10 fő
Fabrika +2000 Kft. Kőszeg 5 fő
Szárnyas Kft. Kőszeg 3 fő
Bük Város Önkormányzata 4 fő
ÖSSZESEN 29 fő
A főpályázó a konzorcium vezetője, a partnerekkel konzorciumi megállapodás keretében rögzítik az együttműködést és a vállalásokat. A főpályázó biztosítja a projekt menedzsmentjét.
A projekt keretében összesen maximum 80 millió forint igényelhető, minden konzorciumi tag önállóan finanszírozott szervezetként vehet részt a pályázatban. A pályázat utófinanszírozásos, amelyből 25% előlegként lehívható. A pályázat 100%-os finanszírozású – abban az esetben, ha a pályázó szervezet nem merítette ki de minimis keretét. A program időtartama minimum 16, maximum 24 hónap.
A fenti foglalkoztatásokon túl a pályázók szervezetfejlesztési céljaira, illetve a foglalkoztatási paktum munkaszervezetének finanszírozásához is tervezhető költségvetés.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására, a határozati javaslat elfogadására!

Kőszeg, 2012. július 26. Básthy Béla s. k.
alpolgármester

HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete főpályázóként pályázatot nyújt be a TÁMOP-1.4.5-12. felhívásra
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete konzorciumi megállapodást köt a pályázatban részt venni kívánó szervezetekkel (Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft, Uniriv Kft. Csepreg, Fabrika +2000 Kft. Csepreg, Szárnyas Kft. Kőszeg, Bük Város Önkormányzata)
3. Kőszeg Város Önkormányzata rendelkezésre állítja az előfinanszírozáshoz szükséges, a beadott pályázat ütemezése szerinti összeget az egyes elszámolásokig




Felelős: Huber László polgármester
Kiss Péter bizottsági elnök
Hivatali felelős: Schlögl Krisztián
Határidő: azonnal




(A mellékletet lsd. külön pdf. formátumban!!!)