2007. Május 22., Kedd, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Mi tartozik még az előterjesztéshez:
Mellékletek olvasása
1. sz. melléklet
2. sz. melléklet
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A parkolási rendről szóló 5/2001. (IV. 1.) valamint a történelmi belváros gépjármű-közlekedésének szabályairól szóló 35/2005. (XI. 1.) önkormányzati rendeletek mó-dosítása
2. - Az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) önkormányzati rendelet módosítása
3. - Beszámoló a Kőszegi Városüzemeltető Kht. 2006. évi tevékenységéről
4. - Beszámoló a Kőszegi Városüzemeltető és Kht. Felügyelő Bizottságának 2006. évi munkájáról
5. - Hétforrás program – Kőszeg turizmusának értékelő összegzése és fejlesztési kon-cepciója
6. - Beszámoló a 475. ostromévfordulóra való megemlékezés előkészületeiről
7. - A Szent Imre templom felújításának támogatása
8. - A 2007. évi vagyonhasznosítási koncepció módosítása
9. - Az Elámen Rt.-vel kötött szerződés óta eltelt időszak tapasztalatai
10. - Kőszeg Város Idősügyi Tanácsának létrehozása
11. - A Szociális Gondozási Központ alapító okiratának módosítása
12. - A kulturális intézmények továbbképzési terve
13. - Az Idősek Gondozóháza építés és Hajléktalan szálló korszerűsítés beruházás fővál-lalkozói szerződésének a módosítása
14. - A CentArt Egyesület ajánlata
15.a - Elővásárlási jog törlése
15.b - A Rákóczi u. 95. alatti üres lakás értékesítése
15.c - A Kossuth L. u. 13. alatti üres lakás hasznosítása
16. - A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház pályázata. (rendkívüli előterjesztés az SZMSZ-ről szóló 8/2007. (IV. 1.) rendelet 33. § (1) bekezdése alapján)
17. - Jelentések a 2007. május 22-i ülésre
6. napirendi pont:
Beszámoló a 475. ostromévfordulóra való megemlékezés előkészületeiről

ELŐTERJESZTÉS
Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete
2007. május 22-i ülése
6. napirendi pontjához

Beszámoló a várostrom 475. évfordulójának megünneplése előkészületeiről




Kőszeg idén ünnepli az 1532. évi török ostrom 475. évfordulóját.
A méltó megemlékezés előkészítésére az alpolgármester úr vezetésével létrejött munkacsoport megpróbált olyan programot összeállítani, mely több rétegben kívánja feltárni az évfordulóban rejlő értékeket, lehetőségeket. A közös munkában eddig részt vett partnerek: Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház, Írottkő Natúrparkért Egyesület, Kőszegi Testvérvárosi Egyesület, Kőszeg Város Fúvószenekara, Kőszegi Baráti Kör, Levéltár, Városi Múzeum, Horváth László klarinétművész, Kőszeg Kultúrájáért Alapítvány, Kőszegi Művészeti Egyesület.
Tárgyalásokat folytattunk a Magyarországi és Ausztriai Török Nagykövetséggel, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekarral, Mödling, Senj és Kirchschlag városokkal, és a kőszegi kisebbségi önkormányzatokkal.
A munkát nagyban befolyásolta, hogy egyelőre csupán a pályázati saját erős alap áll rendelkezésre a nyertes pályázatok önerejeként, így a programtervben a minimális kiadásokkal járó rendezvényeket részesítettük előnyben. Az így összeállított programterv nyilvános ismertetésére, és a közreműködők szerepének véglegesítésére 2007. május 14-én 17 órára hívunk össze egy munkamegbeszélést a várba, ahova az érintetteken túl a város valamennyi civil szervezetét és a város intézményeit is hívjuk. A létrejött "Félhold és telihold – ostromhetek Kőszegen" elnevezésű programterv természetesen nagyban épít a kőszegi polgárok, intézmények és civil szervezetek segítő közreműködésére, illetve több eleme függ még a benyújtott pályázatoktól. A terv reálisan megvalósítható, további elemekkel bővíthető.
Kőszeg Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Regionális Idegenforgalmi Bizottság részére, hogy az évfordulós eseményt a régió kiemelt rendezvényei közé sorolják. /Ezt azóta elnyerte az Önkormányzat!/
2007. június 08-ig nyújtható be a pályázat a Nyugat-Dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottsághoz a turisztikai régióban 2007-ben megvalósításra kerülő turisztikai vonzerővel bíró regionális rendezvényekre. A pályázati kiírás 50%-os támogatást nyújt, az előzetes költségkalkulációk szerint a tervezett program költsége 3.000.000.-Ft, tehát 1.500.000.-Ft. önerő biztosítása szükséges.
A KIOS Bizottság az első két határozati javaslatot egyhangúan támogatta, és javasolt egy harmadik pontot is, mely alapján a program mindenképpen megkaphatná a 3 millió forintos támogatást, elutasított pályázat esetén is.

Mellékletben megtalálható a programterv, a szervezők és a várható pályázati és egyéb források megnevezésével.

Kőszeg, 2007. május 4.

Pócza Zoltán s. k.
igazgató





HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Képviselő-testülete elfogadja az 1532-es török ostrom 475. évfordulójának előkészítéséről szóló beszámolót.
2. Kőszeg Város Képviselő-testülete a 2007. évi költségvetési keretben meghatározott pályázati saját erő terhére 1.500.000.-Ft-ot különít el a pályázati saját erőnek, mely eredménytelen pályázat esetén önkormányzati hozzájárulásként a program szervezéséhez felhasználható.
3. Kőszeg Város Képviselő-testülete a 2007. költségvetés terhére további 1.500.000.-Ft támogatást biztosít az 1532. évi ostrom megünnepléséhez. Amennyiben az Önkormányzat nem nyerné el a Nyugat-Dunántúli Marketing Igazgatóság pályázati támogatását.


Felelős: Básthy Béla alpolgármester, Pócza Zoltán igazgató
Határidő: azonnal