2016. Május 26., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Beszámoló a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. 2015. évi munkájáról, mérlegbeszámoló.
2. - Beszámoló a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága 2015. évi munkájáról.
3. - A Csillaghúr program jóváhagyása.
4. - Az önkormányzat beszerzési szabályzatának elfogadása.
5. - Kőszeg Város és Térsége Társulása társulási megállapodásának módosítása.
6. - Az önkormányzat „Ifjúsági Cselekvési Tervének” elfogadása.
7. - A „Helyi foglalkozatási együttműködések” c. TOP pályázat előkészítése.
8. - „Naperőmű park fejlesztésének megvalósítása Kőszegen” c. pályázat előkészítése.
9. - Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására pályázat beadása: Temető utca felső szakasz és Károlyi Mihály utca Temető utcától Bercsényi Miklós utcáig tartó szakaszának felújítása.
10. - Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására pályázat beadása: a 2517/1 hrsz-ú, természetben a Petőfi tér 14/A sz. alatti, Lóránt Gyula Sporttelepen található épület (tekepálya) felújítására.
11. - A Kőszegi Futball Club pályázati támogatási kérelme.
12. - A „Polgárőr Város” cím elnyerésére vonatkozó pályázat benyújtása.
13. - A Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület támogatási kérelme defibrillátor készük beszerzéséhez.
14. - A KSE Birkózó Szakosztály létesítmény fejlesztéséhez elvi hozzájárulás kérelme.
15. - A 0186/193 és a 0186/118 hrsz-ú ingatlanok belterületbe vonása.
16. - A „Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva” c. TOP CLLD pályázatra való felkészülés (rendkívüli előterjesztés).
17.a - Vagyonügy: A Várkör 35-37. alatti ingatlanrész cseréje.
18. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
20. - Rendkívüli előterjesztés: a közterüelt-használatról és városkép védelméről szóló 1/2000. ((II. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
21. - Rendkívüli előterjesztés: a HÉSZ felülvizsgálatának elrendelése.
16. napirendi pont:
A „Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva” c. TOP CLLD pályázatra való felkészülés (rendkívüli előterjesztés).

Tisztelt Képviselő-testület!

Az Európai Unió és Magyarország között létrejött a 2014-2020 közötti időszakban az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló fejlesztési programokra vonatkozó Partnerségi Megállapodás alapján a Területfejlesztési Operatív Program (TOP) 7. prioritása egy új lehetőséget tartalmaz. Ez a „közösségek által irányított helyi fejlesztés” (Community Led Local Development) röviden CLLD eszköz és módszer. A lehetőség a vidéki térségekben hazánkban is már közel 10 éve működő LEADER kezdeményezésekkel közös szabályok alapján működik, hazánkban annak tükörképeként a 10 000 fő feletti lakosságú városok közösségei számára kerül meghirdetésre.

A TOP-7.1.1-16 pályázatban foglalt lehetőség lényege, hogy a Kőszeg város területén működő vállalkozások, intézmények, civil szervezetek és egyházak lehetőséget kapnak arra, hogy saját jövőjüket, fejlesztési elképzeléseiket közös célok érdekében összehangolva, hálózatosan alkossanak fejlesztési közösséget, un. Helyi Akció Csoportot (HACS), a vidékfejlesztésben már ismert LEADER-ek mintájára. A TOP által meghatározott tematikus keret – a többi lehetőséggel való kettős finanszírozás elkerülése érdekében – a „közösségi és kulturális terek, tevékenységek és szolgáltatások” fejlesztése.

A közösségek által együtt kialakított Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia (HKFS) képezi a pályázat alapját. Sikeres pályázás esetén – Kőszeg város mérete esetében – 500 millió forintos fejlesztési keret nyerhető el 100% támogatási arány mellett. A lehetőség újdonsága azonban abban is áll, hogy ezt a keretösszeget a HKFS alapján helyi pályázatokban kell meghirdetni, elbírálni és megvalósítani, amelyhez előkészítési és működési költséget is biztosít a pályázat.

A pályázatot a TOP Irányító Hatósága 2016. május 9-én meghirdette. A pályázat országos, nyílt versenyben kerül értékelésre az irányító hatóság által, az első benyújtási időszak: 2016. június.

A pályázat benyújtása 2016. május 31-ig megtehető, előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az EU-s és hazai jogszabályok által meghatározott, a köz,- magán és közösségi szférát is képviselő Helyi Akciócsoport (HACS) megalakulásával lehet. A HACS-ban döntéshozatali helyzetben sem a megalakulási regisztrációs, sem az azt követő fázisokban nem lehet közszféra aránya 49%-ot meghaladó. A regisztráció és a HFS elkészítése (TOP-7.1.1-16 pályázat benyújtása) pénzügyi kötelezettségvállalással nem jár, önerő biztosítása nem szükséges.

Kérem a T. Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslatban foglaltak jóváhagyására.

Kőszeg, 2016. május 20.


Huber László s. k.
polgármester












HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete részt kíván venni konzorciumvezetőként a TOP-7.1.1-16 Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához c. pályázaton.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a pályázathoz kapcsolódva elhatározza a Helyi Akciócsoportba (HACS) való belépését.
3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza Huber László polgármestert, hogy a HACS-ban Kőszeg Város Önkormányzatát képviselje.

4. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kinyilvánítja szándékát a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia kidolgozásában való közreműködésre.

5. A képviselő-testület elrendeli a pályázat előkészítésére vonatkozó munkák elvégzését legfeljebb 1 millió Ft +áfa összegben, mely összeg nyertes pályázat esetén a pályázatból elszámolható.


Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal, illetve értelemszerűen.