2010. Március 25., Csütörtök, 14:00 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az intézményi étkeztetés ellátására irányuló közbeszerzési eljárás lezárása.
2. - Egy mappában a 2010. március 25-i, rendkívüli képviselő-testületi ülés anyagai.
1. napirendi pont:
Az intézményi étkeztetés ellátására irányuló közbeszerzési eljárás lezárása.

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 199/2009. (IX. 24.) határozatával jóváhagyta az intézményi étkeztetés ellátására irányuló ajánlati felhívást, így ennek eredményeképpen Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása a Kbt. IV. Fejezet 3. cím alapján nyílt közbeszerzési eljárást indított. Az ajánlattételi felhívás az Európai Unió Hivatalos Lapjában 2010. január 15-én jelent meg, 2010/S 10-012128 számon, mely 2010. január 27-én a 2010/S 18-023635 számon módosításra került.
Az ajánlattételi felhívásban megjelölt ajánlattételi határidő lejártáig – 2010. március 11. 10.00 óráig - 4 db ajánlat került benyújtásra.

Ajánlattevők és az ajánlatukban szereplő bírálati szempontok:
Ajánlattevő neve, székhelye Vállalkozói díj az önkormányzat rendeletében/társulás határozatában meghatározott élelmezési nyersanyagköltség %-ban A számla kiegyenlítésének az ajánlatkérő számára kedvezőbb, 30 napot meghaladó fizetési feltétel biztosítása (max. 120 nap)
P. Dussmann Kft.
1088 Budapest, Rákóczi u. 1-3. 69 % 120 nap
Elamen Kereskedelmi és Vendéglátó Zrt.
1095 Budapest, Soroksári út 98. 64 % 120 nap
Atroplusz Kft.
9700 Szombathely, Rohonci u. 39. 55 % 120 nap
Eurest Étteremüzemeltető Kft.
1117 Budapest, Kaposvár u. 14-18. 75 % 15 nap

A "kistérségi" Bíráló Bizottság a benyújtott ajánlatok áttekintését követően megállapította, hogy a P. Dussmann Kft. és az Elamen Kereskedelmi és Vendéglátó Zrt. ajánlata formai és tartalmi szempontból is megfelelő. Az Atroplusz Kft. és az Eurest Kft. hiánypótlásra lett felhívva, 2010. március 11-én, március 17. 13.00 órai határidővel. A Bíráló Bizottság a hiánypótlási felhívás megküldését követően újabb hiányokat észlelt, és ezért a Kbt. 83. § (5) bekezdés alapján ismételt hiánypótlásra hívta fel az Atroplusz Kft.-t, március 12-én, március 18. 13.00 órai határidővel.
Az Eurest Kft. határidőre nem nyújtotta be a hiánypótlási felhívásban szereplő dokumentumokat, ezért a Bíráló Bizottság a Kbt. 88.§ (1) bek. f) pontja alapján az ajánlattevő ajánlatát érvénytelenné nyilvánítani javasolja.
Az Atroplusz Kft. határidőben benyújtotta a hiánypótlásban kért dokumentumokat, azokat a Bíráló Bizottság megvizsgálta és megállapította, hogy az ajánlati felhívás III.2.2. pontjában előírt pénzintézeti igazolás, valamint a III.2.3. pont utolsó bekezdésében meghatározott műszaki-szakmai alkalmassági feltétel (közétkeztetésre vonatkozó ISO 22000 minőségbiztosítási rendszer – akkreditált szerv által kiállított tanúsítvány) igazolására benyújtott dokumentumok nem megfelelőek, ezért ajánlattevőt újabb hiánypótlásra szólította fel 2010. március 18-án, 10.15. perckor, hogy a hiányzó dokumentumot március 18-án 15.30-ig pótolja. A határidőben benyújtott dokumentumokat a Bíráló Bizottság megvizsgálta, és megállapította, hogy az ISO minőségbiztosítási tanúsítvány nem megfelelő, mert nem a közbeszerzés tárgyára (közétkeztetésre) vonatkozik, és nem akkreditált tanúsító szervezet által tanúsított. Ez alapján a Bíráló Bizottság az Atroplusz Kft. ajánlatát a Kbt. 88. (1) § e) pontjára való hivatkozással érvénytelennek nyilvánítani javasolja.

A Bíráló Bizottság ezt követően a két érvényes ajánlatot értékelte az ajánlattételi felhívásban meghatározott szempontok, és súlyszámok alapján.

Az ajánlattevő neve: Az ajánlattevő neve:
Az elbírálás
részszempontjai
A részszempontok
súlyszámai
P. Dussmann Kft
Elamen Zrt.

Ajánlat Értékelési pontszám Értékelési pontszám és
súlyszám
szorzata Ajánlat Értékelési pontszám Értékelési pontszám és
súlyszám
szorzata
Vállalkozói díj az önkormányzat rendeletében/társulás határozatában meghatározott élelmezési nyersanyagköltség %-ban 50 69 % 1 50 64 % 10 500
A számla kiegyenlítésének az ajánlatkérő számára kedvezőbb, 30 napot meghaladó fizetési feltétel biztosítása (max. 120 nap) 35 120 nap 10 35 120 nap 10 35
A súlyszámmal szorzott
értékelési pontszámok
összegei
ajánlattevőnként: 85 535

Az elvégzett értékelés alapján az összességében legelőnyösebb ajánlatot az Elamen Zrt. adta, így a Bíráló Bizottság javaslata, hogy az eljárás nyertesének az Elamen Zrt. kerüljön kihirdetésre.

A Társulási Tanács a 2010. március 22-i ülésén a beérkezett ajánlatokat megtárgyalta és az alábbi határozatot hozta:

"A Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása a "Közétkeztetés a Kőszegi Kistérség 10 településén" közbeszerzési eljárás eredményét az alábbiak szerint állapítja meg:

1. Ajánlattevő neve: Elamen Kereskedelmi és Vendéglátó Zrt.
Székhelye: 1095 Budapest, Soroksári út 98.

2. Ajánlattevő neve: P. Dussmann Kft.
Székhelye: 1088 Budapest, Rákóczi u. 1-3.

A Társulási Tanács az Eurest Kft. ajánlatát a Kbt. 88. § (1) bek. f) pontja, az Atrpolusz Kft. ajánlatát a Kbt. 88. § (1) bek. e) pontja alapján érvénytelennek nyilvánítja.

A Társulási Tanács a bírálati szempontok és a vonatkozó jogszabályok alapján történt értékelést követően az eljárás nyertesének az Elamen Kereskedelmi és Vendéglátó Zrt –t hirdeti ki és felhatalmazza a Társulási Tanács elnökét a szerződés aláírására.

A kiválasztás indokolása: A kiválasztás az ajánlattételi felhívásban megjelent bírálati szempontok, és a vonatkozó jogszabályok alapján történt.

Felelős: Huber László elnök
Kaposiné dr. Reményi Viola közbeszerzési és pályázati előadó

Határidő: az eredményhirdetésre 2010. március 26.
a szerződéskötésre 2010. április 8."


Mivel a kőszegi képviselő-testület is elfogadta az intézményi étkeztetésének ellátására irányuló ajánlati felhívást, az eljárás lezárását is tudomásul kell vennie. Ezért kérem a határozati javaslatban foglaltak elfogadását.

Kőszeg, 2010. március 23.

Preininger Ferenc s. k.
a Bíráló Bizottság elnöke

HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulásának a "Közétkeztetés a Kőszegi Kistérség 10 településén" közbeszerzési eljárás eredmény kihirdetéséről szóló határozatát tudomásul veszi.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.