2010. Február 11., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A képviselők, a bizottsági elnökök és tagok, továbbá a tanácsnokok tiszteletdíjáról szóló 29/1994. (XII. 22.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Kőszeg Város Önkormányzata 2010. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet megalkotása.
3. - A lakáscélú helyi támogatásokról szóló 26/2003. (XII. 9.) önkormányzati rendelet felfüggesztése.
4. - Beszámoló a nem önkormányzati szervezeteknek 2009. évben juttatott céltámogatásokról.
5. - A levéltár raktárhelyiségének ingyenes használata.
6. - A Szombathely – Kőszeg regionális szennyvízelvezető rendszeren lévő önkormány-zati tulajdonú viziközmű létesítmények üzemeltetési szerződésének a módosítása.
7. - Középtávú támogatási megállapodás és ingatlan használati szerződés megkötése a Kőszegi Sportklubbal.
8. - A 2010. február 11-i képviselő-testületi ülés anyagai egy mappában letölthető formátumban.
9. - A kőszegi történelmi belváros rekonstrukciójának kivitelezésére kiírt közbeszerzési felhívásra érkezett ajánlatok elbírálása.
7. napirendi pont:
Középtávú támogatási megállapodás és ingatlan használati szerződés megkötése a Kőszegi Sportklubbal.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Képviselő-testület 2010. január 28-i ülésén tárgyalta a Kőszeg Sportegyesület megszűnéséről, valamint az általa addig ellátott sportfeladatoknak a tavalyi évben alakult Kőszegi Sportklub általi átvételének lehetőségéről.
A képviselő-testület 17 / 2010. (I. 28.) sz. határozatával elrendelte a Kőszegi Sportegyesülettel hatályban lévő Középtávú Támogatási Megállapodás, valamint az ahhoz kapcsolódó Ingatlanhasznosítási és Vagyonkezelési Szerződés megszüntetését, s egyúttal a Kőszegi Sportklub képviselőinek bevonásával az új szerződések elkészítését, a képviselő-testület február 11-i ülése elé terjesztését jóváhagyás céljából.
Az önkormányzat jogtanácsosa a Kőszegi Sportegyesülettel kötött szerződések megszüntetéséről szóló szerződéseket elékészítette, s melyeket a felek aláírták, így a nevezett megállapodások 2010. február 28-i hatállyal megszűnnek.

A Kőszegi Sportklubbal kötendő szerződések alapját a korábbi szerződések adják. Az időközben bekövetkezett változások és mindkét fél tapasztalatai alapján megfogalmazódott javaslatok beépítésre kerültek.

A megállapodások egyik fontos kiemelendő változása, hogy a szerződések határozatlan időre kerülnének megkötésre. Emellett a tervezet szerint az Önkormányzat a teniszpálya, valamint a sport büfé és tekepálya hasznosítási jogát nem adja át az Egyesület számára, hanem azt maga végzi, az ebből befolyó összeg felhasználásának szabályait a felek évente támogatási szerződésben rögzítik.

Tekintettel a fenti tervezett változtatásra, az önkormányzat megkereste a két ingatlanrész jelenlegi bérlőjét a bérleti szerződések felülvizsgálata és az önkormányzattal közvetlenül kötendő bérleti megállapodások előkészítése érdekében. Tóth Szilárd, a teniszpálya bérlője 2010. február 24-ig külföldön tartózkodik, így vele nem kezdődhettek meg a tárgyalások. Dombi János, a BAN-BER Vendéglátó Kft képviseltében, mint a sport büfé és tekepálya bérlője a február 8-án lefolytatott tárgyaláson úgy nyilatkozott, hogy az önkormányzat által kidolgozott új bérleti szerződés (lásd melléklet) aláírásának nincsen akadálya, s a Kőszegi Sportegyesülettel érvényben lévő bérleti szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetését kezdeményezi. Fontos leszögezni, hogy a polgármester a határozati javaslat szerint a mellékelt bérleti szerződést csak azt követően írja alá, amennyiben a hivatkozott megszüntető szerződés a Kőszegi Sportegyesület és a BAN-BER Kft. között megszüntetésre került, s ezt hitelt érdemlően bizonyítja.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására, a szerződések jóváhagyására!

Kőszeg, 2010. február 9.


A polgármester nevében:

Dr. Zalán Gábor s. k.
aljegyző









I. HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Sportklubbal kötendő Középtávú Támogatási Megállapodást, valamint az ahhoz kapcsolódó Ingatlanhasznosítási Szerződést a mellékletben szereplő tartalommal jóváhagyja, s egyben felhatalmazza a polgármestert a szerződések aláírására.


Felelős: Huber László polgármester.
Hivatali felelős: Schlögl Krisztián szervezési ügyintéző
Határidő: azonnal.



II. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata és a Ban-Ber Kft. között a Kőszeg, Petőfi tér 14/A. szám alatti "Sport büfé" megnevezésű vendéglátóipari egység és a hozzá tartozó négy sávos automata tekepályára vonatkozó bérleti szerződést a mellékelt tartalommal jóváhagyja, s egyben felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására azzal a feltétellel, hogy a BAN-BER Kft a fenti ingatlanra a Kőszegi Sportegyesülettel kötött bérleti szerződését megszünteti.


Felelős: Huber László polgármester.
Hivatali felelős: Schlögl Krisztián szervezési ügyintéző
Határidő: azonnal.


(A középtávú megállapodás és az ingatlanhasználati szerződés szövegét: lsd. letölthető formátumban.)