Jegyzőkönyv: 2018. Február 8., Csütörtök, 14:00 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Jegyzőkönyv letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Jegyzőkönyv nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Hordalékfogó építéshez anyagi fedezet biztosítása.
2. - 2018. évi közbeszerzési terv jóváhagyása.
3. - A Cotec Kft.-vel és a városüzemeltető Kft.-vel kötendő megállapodás.
614-2/2018. szám.


J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Készült Kőszegen, Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2018. február 8-án, 14 órai kezdettel, a Városháza tanácskozó termében megtartott rendkívüli, nyilvános ülésről.

Jelen vannak:
Huber László polgármester, Básthy Béla alpolgármes-ter,
Kapy Ferenc, Kiss Péter, Kiss Zoltán, Plechl Tibor, és Terplán Zoltán képviselő (7 fő).

Igazoltan van távol:
Keszei Balázs, Rába Kálmán, Sas Norbert és Tóth Gábor képviselő (4 fő).

Tanácskozási joggal van jelen:
Dr. Zalán Gábor jegyző, dr. Nagy Edina aljegyző, Né-meth Ildikó mb. városüzemeltetési osztályvezető, Cser-kutiné Stipsits Edina pénzügyi és gazdálkodási osztály-vezető-helyettes valamint Kovács István a Kőszegi Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója.

Huber László polgármester üdvözöli a rendkívüli ülés résztvevőit. Köszöni, hogy a képviselők elfogadták a meghívását és ezzel a 7 fővel határozatképességet biztosították.

A napirenddel kapcsolatban a polgármester jelzi, hogy a két kiküldött anyagon kívül még két rendkívüli előter-jesztés felvételét kéri, ezek a következők:
- a 2018. évi közbeszerzési terv jóváhagyása,
- a Cothec Kft.-vel és a Városüzemeltető Kft.-vel kötendő háromoldalú megállapodás megkötése.
Ezeket a nyilvános ülés 2. és 3. napirendi pontjaként javasolja megtárgyalni.
Tegnap kapták meg a képviselők a meghívón már szereplő, „Kőszeg város csapadékvíz-elvezetési rendszer-ének fejlesztése című, TOP-2.1.3-15-VS1-2016-000019 azonosító számú pályázat kivitelezési munkálataira vonatkozó közbeszerzési eljárás megindítására” vonat-kozó előterjesztést. Kéri, hogy ezt a képviselők zárt ülés keretében tárgyalják meg, ugyanis a közbeszerzési törvény értelmében kötelező ez esetben a zárt ülés tartása.

Dr. Zalán Gábor jegyző tájékoztatja a képviselőket, hogy az ülés elején minden képviselő személyre szólóan kapott egy összeférhetetlenségi és titoktartási nyilatkoza-tot, amit kér, hogy mindenki írjon alá. Ezt az ellenőrző hatóság kéri a jövőben a közbeszerzési törvény alapján, minden 300 millió Ft-ot megahaldó közbeszerzés esetén.

Plechl Tibor kérdezi. ez mindenkire, a hivatalra is vo-natkozik-e vagy csak a döntéshozókra?

Dr. Zalán Gábor szerint a képviselő-testület jelen lévő tagjaira. A részvételi és ajánlattételi felhívást ugyanis a jelenléti ívvel együtt kell beküldeni a hatóság számára. Ezért kérte a polgármester úr a zárt ülés tartását is.

A napirenddel kapcsolatban további észrevétel nem hangzik el, így a polgármester szavazásra bocsátja két rendkívüli ülés napirendre való felvételét, valamint a meghívón szereplő 2. napirendi pontra vonatkozóan zárt ülés tartását.
Ezt a képviselők 7-7-7 igen szavazattal fogadják el, majd 7 igen szavazattal az alábbi napirendet hagyják jóvá:


N A P I R E N D:

1. Hordalékfogó építéshez anyagi fedezet biztosítása.
Előterjesztő: Huber László polgármester.
2. A 2018. évi közbeszerzési terv jóváhagyása.
Előterjesztő: Németh Ildikó, az előkészítő munka-csoport vezetője.
3. A Cothec Kft.-vel és a Városüzemeltető Kft.-vel kötendő háromoldalú megállapodás megkötése.
Előterjesztő: Huber László polgármester.

Zárt ülés keretében:

1. A Kőszeg város csapadékvíz-elvezetési rendszeré-nek fejlesztése című, TOP-2.1.3-15-VS1-2016-000019 azonosító számú pályázat kivitelezési munkálataira vonatkozó közbeszerzési eljárás megindítása.
Előterjesztő: Németh Ildikó, az előkészítő munka-csoport vezetője.


Az 1. napirendi pont tárgyalása:

Hordalékfogó építéshez anyagi fedezet biztosításáról szóló előterjesztés csatolva a jegyzőkönyvhöz.

Huber László polgármester szóbeli kiegészítésében arra utal, hogy mindenki előtt ismert: a belterületi csapadék-víz elvezetés kialakításra, fejlesztésre Kőszeg kétszer 150 millió Ft pályázati pénzt nyert (I. és II. ütem). Ennek megvalósítására vonatkozik majd a zárt ülés napirend-jén szereplő részvételi és ajánlatétteli felhívás.
Közben a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kötelezte Kőszeg Város Önkormányzatát a Szabó hegy irányából érkező vizek miatt az árkok vízgyűjtő terüle-tének hordalék mozgásának felülvizsgálatára és a hordalékmozgás csökkentéséhez szükséges kivitelezési munkálatok elvégzésére. Ezeket a hordalékfogókat is a projektből szeretné a város finanszírozni, de a II. ütem-ből. Viszont a katasztrófavédelem miatt kiszabott határidő miatt a tervező az engedélyezési eljárást va-lamennyi munkaelemre vonatkozóan egyben kezelte, így az érintett beruházási elem kivitelezését az I. ütem-ben szükséges megvalósítani. Tehát akadálya nem lesz a hordalékfogók létesítések, de erre a forrást az önkor-mányzatnak meg kell előlegeznie, ami aztán majd a II. ütemben lesz pótolva.
Erre vonatkozik a határozati javaslat.

Dr. Zalán Gábor kiegészítést tesz a határozatra vonat-kozóan. Amikor a Fejlesztési Iroda elkészítette az előter-jesztést, a tervezői költségvetés állt csak a rendelkezésük-re, amelyben a szükséges 15 millió Ft szerepelt. Tegnap viszont megérkezett a kivitelezői költségbecslés, amely 11,4 millió Ft-ot tartalmaz. Az idei költségvetésbe már ez az összeg került. A maradék összeg természetesen az un.TOP keretbe kerül visszatöltésre.

Huber László a kerekítés miatt 12 millió Ft-tal javasol-ja elfogadni a határozatot.

Kérdés:

Plechl Tibor kérdezi, hogy helyileg hol lesznek elhe-lyezve ezek a hordalékfogók? A Királyvölgyben lévő hordalékfogó is megújul?

Huber László szerint erre Kovács Bence tudna ponto-san válaszolni, de emlékezete szerint az un Lupi ároknál biztosan lenne egy (ami a Meszesvölgyből jövő vizet fogná meg), a Hermina utca, Csőszház utca a főbb pontok, továbbá a Tamásárok vizét is meg kellene fogni. A Királyvölgyi utcában lévő hordalékfogó jó állapotban van, az nincs ebben a tervben, amit egyébként a kataszt-rófavédelem határozott meg.

További észrevétel nélkül, a képviselő-testület 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza:


13/2018. (II. 8.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Kőszeg Város Önkormányzata 2018. évi költségvetésé-nek terhére előfinanszírozza a „Kőszeg város csapadék-víz-elvezetési rendszerének fejlesztése” című, TOP-2.1.3-15-VS1-2016-000019 azonosító számú projektben szereplő hordalékmozgás csökkentéséhez elengedhetet-len kivitelezési munkálatok elvégzéséhez szükséges 12.000.000 Ft összeget.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.





A 2. napirendi pont tárgyalása:

A 2018. évi közbeszerzési terv jóváhagyásáról szóló előterjesztés csatolva a jegyzőkönyvhöz.

Németh Ildikó az előkészítő munkacsoport vezetője tisztázza, hogy ez az előterjesztés is majd a közbeszerzé-si részvételi és ajánlattételi felhíváshoz kapcsolódik. Minden évben kötelező a közbeszerzési terv jóváhagyá-sa, március 31-ig kell elfogadni. Viszont azért terjesztet-ték be korábban, mert az irányító hatóság kéri szabá-lyossági tanúsítvány kiadásához az aktuális közbeszer-zési tervet. (Jelzi, hogy az előterjesztésben a jogszabály-nál elírás történt: a 272/2014. (XI. 5.) Korm rendeletről van szó.)

Kérdés:

Plechl Tibor kérdezi, hogy ezek szerint ebben a terv-ben csak ez a közbeszerzés szerepel, a költségvetés elfogadását követően pedig módosítva lesz?

Németh Ildikó szerint igen.

Mivel további észrevétel nem hangzik el, a polgármes-ter szavazásra bocsátja a határozati javaslatot, a képvi-selő-testület pedig 7 igen szavazattal elfogadja azt.

14/2018. (II. 8.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Kőszeg Város Önkormányzata 2018. évi közbeszerzési tervét elfogadja és egyben elrendeli a 2018. évi közbe-szerzési terv közzétételét a Közbeszerzési Hatóság által működtetett Közbeszerzési Adatbázisban, valamint az önkormányzat hivatalos honlapján.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.


A 3. napirendi pont tárgyalása:

A Cothec Kft.-vel és a Városüzemeltető Kft.-vel kö-tendő háromoldalú megállapodás tervezete csatolva a jegyzőkönyvhöz.

Huber László szóbeli kiegészítésében elmondja, hogy a városmajorban történő fejlesztések érdekében a Kossuth u. 3. alatti, önkormányzati tulajdonú épületben a laká-sok korszerűbb fűtési módot kapnak, a távhőszolgálta-tás lesz bevezetve. A szolgáltató a vállalta a lakásokig a vezeték kiépítését, a 16 lakáson belül pedig az ingatlan-kezelő fedezi a költségeket. Erre vonatkozik a megálla-podás tervezet, de a Cothec Kft. ragaszkodott a tulajdo-nos hozzájárulásához és garanciájához, amely a 3.2. pont utolsó bekezdésében van megfogalmazva.
A képviselő-testület 7 igen szavazattal az alábbi hatá-rozatot hozza:


15/2018. (II. 8.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Cothec Energetikai Üzemeltető Kft-vel, valamint a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft-vel a Kőszeg, Kossuth L. u. 3. szám alatti lakóház 16 db lakásának távhőellátásához történő csatlakozására kötendő megállapodást jelen határozat mellékletében szereplő tartalommal jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert a megállapodás aláírásá-ra.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: folyamatos.


A nyilvános ülés napirendjeinek a megtárgyalása után a képviselők zárt ülés keretében folytatják a munkát.


Kelt, mint az első oldalon.




Dr. Zalán Gábor Huber László
jegyző polgármester