2016. November 4., Péntek, 11:00 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Kőszeg Város és Térsége társulási megállapodásának módosítása, intézmény és feladat átadás-átvételi megállapodás jóváhagyása.
2. - A közétkeztetésre vonatkozó közbeszerzési eljárás eredményhirdetése (az anyagot a Bíráló Bizottság ülése után küldjük).
3. - Egy mappában a 2016. november 4-i rendkívüli képviselő-testületi ülés anyagai.
1. napirendi pont:
Kőszeg Város és Térsége társulási megállapodásának módosítása, intézmény és feladat átadás-átvételi megállapodás jóváhagyása.

Tisztelt Képviselő-testület!
2016. október 27-én megtartott rendes ülésen a T. Képviselő-testület döntött arról, hogy Kőszeg Város Önkormányzata a Család- és gyermekjóléti központot a Kőszegi Szociális Gondozási Központ szervezeti és szakmai szempontból önálló intézményegységeként kívánja tovább működtetni azzal, hogy a Kőszegi Szociális Gondozási Központot – mint intézményt – 2017. január 1. napjától saját fenntartásba kívánja venni.

Fentiekhez szükséges a társulási megállapodás módosítása, amit természetesen valamennyi társulásban részt vevő önkormányzat képviselő-testületének el kell fogadnia. Az október 26-án megtartott TT ülésen Huber László elnök úr kérte a tanács tagjait, hogy 2016. november 8-ig képviselő-testületi ülésükön a társulási megállapodás módosítását megtárgyalni és jóváhagyni szíveskedjenek, annak érdekében, hogy 2017. január 1-től új működési engedéllyel rendelkezzen a Kőszegi Szociális Gondozási Központ.
A feladat-, illetve intézményátadás törzskönyvi nyilvántartásba történő átvezetéséhez az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet előírása alapján csatolni kell az átadó és átvevő közötti megállapodást, továbbá az átadásra-átvételre vonatkozó képviselő-testületi határozatok kivonatát is. Időközben ez a megállapodás-tervezetet is elkészült, a tagönkormányzatoknak ezt is megküldtük azzal, hogy erről is szíveskedjenek döntésüket 2016. november 8-ig meghozni.

Fentiekre való tekintettel kérem, hogy a T. Képviselő-testület Kőszeg Város Önkormányzata részéről járuljon hozzá a társulási megállapodás módosításához és hagyja jóvá a csatolt Intézmény és feladat átadás-átvételi megállapodást.

Kőszeg, 2016. november 2.


Dr. Zalán Gábor s.k.
jegyző







I. HATÁROZATI JAVASLAT
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja a Kőszeg Város és Térsége Társulása Társulási megállapodásának – Kőszegdoroszló község kiválásáról és a Kőszegi Szociális Gondozási Központ fenntartóváltásáról szóló – módosító okiratát és annak egységes szerkezetbe foglalt változatát a melléklet szerinti tartalommal.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.

II. HATÁROZATI JAVASLAT
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város és Térsége Társulása (mint átadó), valamint a társulás 15 alapító önkormányzata (mint átvevő) között létrejövő Intézmény és feladat átadás-átvételi megállapodást 2017. január 1-i hatállyal a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja.

Felelős: Básthy Béla alpolgármester.
Határidő: 2017. január 1.

(A társulási megállapodás módosítását és az intézmény és feladat átadás-átvételi megállapodás tervezetét lsd. a letölthető formátumban.)