2012. Május 24., Csütörtök, 13:45 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Chernel Kálmán Városi Könyvtár „Kulturális szakemberek továbbképzése a szolgáltatásfejlesztés érdekében” c. pályázata.
2. - Egy mappában a 2012. május 24-i, rendkívüli képviselő-testületés anyagai
1. napirendi pont:
A Chernel Kálmán Városi Könyvtár „Kulturális szakemberek továbbképzése a szolgáltatásfejlesztés érdekében” c. pályázata.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Chernel Kálmán Városi Könyvtár részt szeretne venni a Berzsenyi Dániel Könyvtár által vezetett konzorciumi pályázaton.
A projekt a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett TÁMOP 3.2.12-12/1 "Kulturális szakemberek továbbképzése a szolgáltatásfejlesztés érdekében" c. pályázat.

A pályázat alapvető célja:
Korszerű ismeretekkel rendelkező kulturális szakemberek számának növelése.
Az élethosszig tartó tanulás új tanulási formáihoz kapcsolódó szolgáltatások szélesebb körű rendelkezésre állásának biztosítása.
A pályázat utófinanszírozott, 100 %-os támogatottságú. A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1.456.815.907 forint, melynek forrását az Európai Szociális Alap és a Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. A pályázatot benyújtani jogosult szervezet „ A muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL törvény által meghatározott nyilvános könyvtárak” is, amennyiben alkalmazottaik képzése az 1/2000. (1.14.) NKÖM rendelet (I.14.) a kulturális szakemberek szervezett képzési rendszeréről, követelményeiről és a képzés finanszírozásáról hatálya alá tartozik. E rendelet szerint a kulturális szakemberek szervezett képzésébe beszámítanak mindazok a képzési formák is, amelyek az Európai Unió által finanszírozott, és a kulturális szakemberek továbbképzésének fejlesztését segítő pályázatok eredményeként valósulnak meg.
Mivel intézményünk nyilvános könyvtár, ezért kérem a tisztelt Képviselő-testület jóváhagyását a pályázat könyvtárunk általi benyújtására. A projekt 2013-2014-ben valósul meg, az elszámolás végső határideje 2015. március 31. Könyvtárunk támogatási igénye 1 852 000 Ft, mely tartalmazza a tanfolyamok díját, útiköltséget és szállásdíjat is.
A pályázat benyújtásakor csatolni kell a kiírásban szereplő fenntartói nyilatkozatot, melynek a következőket kell tartalmaznia: A pályázatot az önkormányzat megismerte, és a benyújtásról egyértelmű támogató döntést hozott, egyúttal megbízva az intézményt a projekt megvalósításával, amely megfelel a 1083/2006/EK rendelet 57. cikk (1) bekezdésében foglaltaknak. Kőszeg Város Önkormányzata vállalja, hogy sikeres pályázat esetén a fenntartási kötelezettségek kapcsán, mint fenntartó nem hoz olyan döntést, amely a jelzett projekt vonatkozásában a fenntartási kötelezettség biztosításának lehetőségét akadályozná.
A támogatott beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat a projekt befejezését követő 5. év végéig fenntartja és üzemelteti.
A beruházás megvalósításának zárástól számított 5 évig a támogatás visszafizetésének terhe mellett a támogatásból beszerzett eszközök rendeltetésében és tulajdonviszonyában változás nem történik, használatából bármely szervezetnek jogtalan előnye nem származik.
A fenntartásukban működő Chernel Kálmán Városi Könyvtár a támogatás elnyerése esetén a projekttel kapcsolatos minden dokumentumot elkülönítetten fog nyilvántartani, és legalább 2020. december 31-ig megőrzi.



Kőszeg, 2012. május 14.

Lajos Tiborné s.k.
könyvtárigazgató



HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Képviselő-testülete támogató döntést hoz a TÁMOP 3.2.12-12/1 "Kulturális szakemberek továbbképzése a szolgáltatásfejlesztés érdekében" c. pályázat benyújtásáról és egyúttal megteszi a pályázati kiírásban szereplő fenntartói nyilatkozatot.

Felelős: Lajos Tiborné
Határidő: azonnal



A FENNTARTÓ TÁMOGATÓ NYILATKOZATA


A TÁMOP-3.2.12-12/1

Kulturális szakemberek képzése a szolgáltatásfejlesztés érdekében c.
pályázati felhívásához
Alulírott…………………………………………………………………………………………………………(fenntartó neve)
ismerem és támogatom a fent megjelölt program célkitűzéseit.

A…………………………………………..(a pályázó neve) által benyújtott pályázat megvalósítását támogatom. A fenntartási időszakra vonatkozóan a szolgáltatási tevékenység folytatását szervezeti átalakítás esetén is garantálom, melyet a vonatkozó alapdokumentumaimban (Pl: közoktatási intézkedési terv, esélyegyenlőségi intézkedési terv, önkormányzati minőségirányítási program stb.) megjelenítek és érvényesítek.

…………………………………….
Aláírás (a nevet és a beosztást kérjük nyomtatott formában is feltüntetni!)

Pecsét helye

Dátum:…………………………………………..
















Önkormányzat neve, címe






NYILATKOZAT
fenntartási kötelezettségről a ……………………………. 2012. …………………..-i ülésének kiadott ……………………….. sz. határozatához



……………………………………. nevében – ……………………………… polgármester –, hogy a Társadalmi Megújulás Operatív Programja keretében kiírásra került TÁMOP-3.2.12-12/1 kódszámú, Kulturális szakmeberek továbbképzése a szolgáltatásfejlesztés érdekében pályázaton résztvevő, a fenntartásukban működő …………………………………… Könyvtár pályázatát az Önkormányzat megismerte, és a benyújtásról egyértelmű támogató döntést hozott, egyúttal megbízva az intézményt a projekt megvalósításával, amely megfelel a 1083/2006/EK rendelet 57. cikk (1) bekezdésében foglaltaknak.



………………………. Önkormányzata vállalja, hogy sikeres pályázat esetén
• a fenntartási kötelezettségek kapcsán, mint fenntartó nem hoz olyan döntést, amely a jelzett projekt vonatkozásában a fenntartási kötelezettség biztosításának lehetőségét akadályozná;
• a támogatott beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat a projekt befejezését követő 5. év végéig fenntartja és üzemelteti;
• a beruházás megvalósításának zárástól számított 5 évig a támogatás visszafizetésének terhe mellett a támogatásból beszerzett eszközök rendeltetésében és tulajdonviszonyában változás nem történik, használatából bármely szervezetnek jogtalan előnye nem származik;
• a fenntartásukban működő ………………………… Könyvtár a támogatás elnyerése esetén a projekttel kapcsolatos minden dokumentumot elkülönítetten fog nyilvántartani, és legalább 2020. december 31-ig megőrzi.



Dátum, pecsét, aláírás