2010. Október 14., Csütörtök, 17:00 óra, Jurisich-vár lovagterme: alakuló ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Szervezeti és Működési Szabályzat módosítása.
2. - Kőszeg Város alpolgármesterének megválasztása.
3. - A polgármester illetményének és az alpolgármester tiszteletdíjának megállapítása.
5. - Az SzMSz felülvizsgálatának elrendelése.
6. - Az innovációs Park Kft. kérelme.
6. napirendi pont:
Az innovációs Park Kft. kérelme.

Tisztelt Képviselő-testület!


Kőszeg Város Önkormányzata, mint eladó és az Innovációs Park Kőszeg Kft, mint vevő között 2007.09.12. napján adásvételi szerződés jött létre a kőszegi 2917/14, 2917/15, 2917/16, 2917/17, 2917/18 és 2917/19 hrsz-ú ingatlanok tárgyában.

A szerződés 19. pontja szerint a vevő vállalta, hogy legkésőbb 2009. 09. 12. napjáig 100 fő részére, 2010. 09. 12. napjáig összesen 300 fő részére - a szerződés tárgyát képező területen letelepülő vállalkozások által – munkahelyet teremt.

2008.09.18. napján megállapodás jött létre a felek között, melyben az IPK Kft. által vállalt – munkahely teremtésére vonatkozó - kötelezettség teljesítésének határidejét 2010.12.31. napjára módosították.

Időközben a vevő tulajdonosai ellen - a műemlék megrongálása miatt - indult bírósági eljárás és az ezzel összefüggő zár alá vétel miatt akadályba ütközött a terület hasznosítása, így hosszú ideig nem tudott a vevő érdemi lépéseket tenni a projekt megvalósítása érdekében.

2010. 09. 01. napján az IPK Kft. a mellékelt kérelmet nyújtotta be hozzánk, melyben tájékoztatást adott a tervezett beruházás jelenlegi helyzetéről valamint a munkahely teremtés feltételeivel kapcsolatos nyilatkozatot kért tőlünk.

A kérelem lényege, hogy a tervezett TESCO áruház megvalósítása esetén, az ott létesítendő munkahelyek számát az Önkormányzat számítsa be, azaz tekintse úgy, hogy azáltal az IPK Kft. eleget tett a szerződésben számára előírt munkahely teremtési kötelezettségének.
Kérésük ezzel összefüggésben, hogy az Önkormányzat közvetlenül se a TESCO Zrt-vel, se a Novinforg Kft-vel szemben ne érvényesítsen igényt a munkahely teremtési kötelezettség címén.

A határozati javaslatban foglalt nyilatkozatot a Novinforg Kft. kérésére október 15-ig el kell juttatni TESCO-Global Áruházak Zrt-nek, ebben az esetben kezdődhet meg még az idei évben a beruházás.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a fenti előzmények ismeretében az alábbi nyilatkozatot az eladó, Kőszeg Város Önkormányzata nevében tegye meg.

Kőszeg, 2010. október 11.

Huber László s.k.
polgármester





HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Önkormányzat és az Innovációs Park Kft. között 2007. 09. 12-én létrejött és 2008. 09 18-án módosított szerződés 19. pontjának teljesülésével kapcsolatban az alábbi nyilatkozatot teszi, és felhatalmazza a polgármestert annak aláírására:

„1. Kőszeg Város Önkormányzata tudomásul veszi azon tényt, hogy az Innovációs Park Kőszeg Kft. szerződést kötött a Novinforg Kft-vel, mely a posztógyár területén áruházat épít, melyet a TESCO-Global Áruházak Zrt-vel (székhelye: 2040 Budaörs, Kinizsi út 1-3.; cégjegyzékszáma: Cg. 13-10-040628; adószáma: 10307078-2-44) fog üzemeltetni.

2. Kőszeg Város Önkormányzata kijelenti, hogy az Innovációs Park Kőszeg Kft-vel 2007. szeptember 12-én megkötött adásvételi szerződés 19. pontjában foglalt munkahelyteremtési kötelezettséggel kapcsolatosan sem a Novinforg Kft-vel, sem a TESCO-Global Áruházak Zrt-vel szemben semmilyen igénye nincs és a jövőben sem lesz semmilyen jogcímen és módon.

3. Kőszeg Város Önkormányzata a TESCO-Global Áruházak Zrt. által létesített munkahelyeket az Innovációs Park Kőszeg Kft. vállalt kötelezettségébe beszámítja, az áruház nyitását követő 30. nap munkavállalói létszámával. Amennyiben a szerződésünkben előírt munkavállalói létszám legkésőbb 2011. 07. 30. napjáig nem valósul meg, akkor az Önkormányzat érvényesíti a szerződésben foglalt kötbér igényt az IPK Kft-vel szemben”


Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Dr. Bakács Nóra jogtanácsos, Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető
Határidő: folyamatos

(Az Innovációs Kft. levelét lsd. a letölthető formátumban.)