2024. Március 28., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Beszámoló Kőszeg Város közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról.
2. - Tájékoztató a Kőszegi Polgárőr Egyesület 2023. évi tevékenységéről.
3. - Az Írottkő Natúrparkért Egyesület 2023. évi szakmai beszámolója, 2024. évi munkaterve, valamint beszámoló a Térségi TDM Szervezet és Tourinform Iroda 2023. évi munkájáról.
4. - Beszámoló a Kőszegi Sporthorgász Egyesület 2023. évi tevékenységéről.
5. - A helyi adókról szóló 35/2012. (XII. 1.), valamint a települési adóról szóló 13/2022. (IX. 30.) önkormányzati rendelet módosítása.
6. - A köztemetőkről és a temetkezésről szóló 6/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
7. - A közterület-használatról és a városkép védelméről szóló 1/2000. (II. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
8. - A kerékpáros pumpapálya megvalósítási helyszínének kijelölése.
9. - A Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde továbbképzési programjának jóváhagyása.
10. - A Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde Horvátzsidányi Tücsök Bölcsődéjével kapcsolatos döntések meghozatala.
11. - Beszámoló a közétkeztetés minőségellenőrzéséről.
12. - Az 1. sz. házi gyermekorvosi körzet helyettesítésére vonatkozó megállapodás megkötése.
13. - A Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium intézményátszervezésének a véleményezése.
14. - A Budaker Gusztáv Alapfokú Művészeti Iskola intézményátszervezésének a véleményezése.
15. - Közműhálózat bővítésével kapcsolatos döntések meghozatala.
16. - A LOD-418 forgalmi rendszámú gépjármű térítésmentes átadása.
17. - A 2024. évi közbeszerzési terv jóváhagyása.
18. - A KSE Birkózó Szakosztály ingatlanhasználati kérelme (rendkívüli előterjesztés).
19. - A Szent Erzsébet Szociális Központ helyiségeinek bérbeadása (rendkívüli előterjesztés).
20. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
21. - Egy mappában a 2024. március 28-i ülés anyagai.
22. - Rendkívüli előterjesztés: Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet módosítása.
23. - Rendkívüli előterjesztés: A hajléktalanszállóval, az idősek otthonával és az idősek klubjával kapcsolatos tájékoztató.
19. napirendi pont:
A Szent Erzsébet Szociális Központ helyiségeinek bérbeadása (rendkívüli előterjesztés).

Tisztelt Képviselő-testület!

Az önkormányzat a Magyar Államtól 2013-ban kapta ingyenesen tulajdonba a Kőszeg, Meskó utca 1. szám alatti ingatlant kötelező közfeladatai ellátásának – szociális, gyermekjóléti szolgáltatások és ellátások -elősegítése érdekében.
Kőszeg Város Önkormányzata és a Szombathelyi Egyházmegye között 2021.11.01. napjától határozatlan időre szóló haszonkölcsön szerződés jött létre, amely tartalma szerint az Egyházmegye által felújított ingatlant a Szombathelyi Egyházmegyei Karitászon keresztül olyan módon hasznosítja, hogy abban egy 80 fős befogadóképességű integrált, szenvedélybetegeket ellátó szociális intézményt működtetnek. Ezzel az ingatlanban szociális alapszolgáltatást, szenvedélybetegek közösségi, illetve nappali ellátását valósítják meg.

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász, mint fenntartó ebben az ingatlanban helyezte el a Szent Erzsébet Szociális Központot, ahol Kőszeg Város Önkormányzatával kötött feladat-ellátási szerződés keretei között szenvedélybetegek nappali ellátója és szenvedélybetegek közösségi gondozója 40-40 fő férőhellyel.

A napokban a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász hozzájárulásával együtt a MOVE Rehabilitációs Ipari és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Zrt. fordult a városhoz azzal a kéréssel, hogy 2024. április 1-jétől használatba kívánja venni a felújított Meskó 1. ingatlan egyes helyiségeit (2 munkaterem, szociális helyiségek – női, férfi öltöző, mellékhelyiségek, étkező) rehabilitációs foglalkoztatás céljából és egyben ezen ingatlanon telephelyet kíván létesíteni. Ennek keretében az alábbi ipari tevékenységet végzése valósul meg: áramelosztó, -szabályozó készülék gyártás, csomagolás, egyéb papír-, kartontermék gyártása, járművillamossági, -elektronikai készülékek gyártása, egyéb fémfeldolgozási termékek gyártása.
A Karitász és a MOVE Zrt. több éve működnek együtt, tájékoztatásuk szerint már három intézményükben megvalósult a rehabilitációs foglalkoztatás. Ezzel a közös működéssel a kőszegi telephelyen 40 megváltozott munkaképességű embernek tudnának napi 4 órás foglalkoztatást biztosítani.
A MOVE Zrt. szándéka összhangban van a kötelező közfeladat ellátásának elősegítésével, amilyen célra a város az államtól ingyenesen tulajdonba kapta az ingatlant, továbbá beleillik a fenntartó működésébe, így a város részéről támogatható a kérés.
Az önkormányzat megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása érdekében korábban ingyenesen biztosított ingatlant a Savaria Nett-Pack Kft. részére, melynek jogutódja a FŐKEFE Nonprofit Kft. azóta is ilyen célra használja a Bezerédy utcai önkormányzati ingatlant (1160/38 hrsz). A MOVE Zrt. részére hasonló módon javasolt a Meskó 1. ingatlan helyiségeinek biztosítása azzal, hogy a közüzemi díjak megosztását a Karitásszal kell elszámolniuk.

A fentiekre tekintettel kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására!




Kőszeg, 2024. március 26.

A polgármester nevében:

Németh Ildikó s.k.
városüzemeltetési osztályvezető



I. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárul, hogy a MOVE Rehabilitációs Ipari és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Zrt. (székhely: 8500 Pápa, Kürt u. 1. képviseli: Glück Erika Mária vezérigazgató) a Kőszeg Város Önkormányzata tulajdonát képező Kőszeg, Meskó 1. sz. alatti kivett kápolna, udvar, gazdasági épület, szociális közösségi épület megnevezésű ingatlant 2024. április 1. napjától határozatlan időre a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásszal 2024. január 1. napjától hatályos ellátási szerződésben foglaltakkal összhangban megváltozott munkaképességűek rehabilitációs foglalkoztatása céljából ingyenesen használja.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal


II. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete engedélyezi a MOVE Rehabilitációs Ipari és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Zrt. (székhely: 8500 Pápa, Kürt u. 1. képviseli: Glück Erika Mária vezérigazgató) részére, hogy megváltozott munkaképességűek rehabilitációs foglalkoztatása céljából a Kőszeg, Meskó 1. sz. alatti önkormányzati tulajdonú ingatlan telephelyként kerüljön bejegyzésre.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)