2007. Március 6., Kedd, 14:30 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Mi tartozik még az előterjesztéshez:
Mellékletek olvasása
Pályázati kiírás
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A posztógyár ingatlan értékesítési pályázatának kiírása
2. - A posztógyári irodaépület felújítása
3. - Kincstári tulajdonban lévő ingatlanok önkormányzati átvétele
4. - A Vétem Rt. kérelmének elbírálása
5. - A volt kórház épületének bontása
1. napirendi pont:
A posztógyár ingatlan értékesítési pályázatának kiírása

ELŐTERJESZTÉS
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
2007. március 6-i rendkívüli ülése 1. napirendi pontjához

Tisztelt Képviselő-testület!

A volt posztógyár hasznosításának kérdése már a megvásárlása óta dilemmát jelentett a döntéshozóknak, amit tovább nem szabad húzni, mivel a felvett hitel törlesztése és a kamatai jelentős terhet rónak az amúgy is rendkívül feszített költségvetésünkre, valamint a munkahely teremtés és adóbevétel növelése érdekében is kulcsfontosságú az adott iparterület mielőbbi életre keltése.
Az utóbbi időben több ajánlatot kaptunk különböző vállalkozásoktól a terület megvételére, illetve esetleges közös hasznosításra. Ezeket az ajánlatokat érdemben nem tudjuk tárgyalni, mivel a vagyonrendeletünk értelmében a 20.000.000 Ft érték feletti hasznosításról csak pályáztatás útján lehet dönteni. A pályázatban meg kell határozni a minimum vételárat, illetve azokat a feltételeket és szempontokat amelyek alapján a testület kiválasztja a számára legmegfelelőbb ajánlatot.
Az előterjesztett pályázati kiírás biztosítja, hogy az önkormányzat rövid időn belül megkapja az ingatlanért kifizetett összeget (némi haszonnal) és a továbbiakban mint tulajdonostárs – a vevővel együttműködve – gyakorolhassa befolyását és a szándékának megfelelően alakulhasson a terület fejlesztése.

A pénzügyi, jogi és igazgatási valamint a városfejlesztési, vagyonügyi és környezetvédelmi bizottság az előterjesztést 2007. február 28-án együttes ülés keretében tárgyalta meg.
Földesi Zoltán javasolta a posztógyári területének minimum 50%-a minimum 200 000 M Ft+áfáért történő értékesítését az önkormányzattal közös cég számára úgy, hogy annak birtokában 26% tulajdoni hányad megmaradjon mindaddig, amíg a pályázatban vállalt munkahelyteremtésre vonatkozó feltételek nem teljesülnek. A pályázatra beérkezett ajánlatok elbírálását követő 15 napon belül a szerződés aláírására, a vételár kifizetésére pedig a szerződés aláírását követő 30 napon belül sort kell keríteni.
A fenti javaslatról egyik bizottság hozott döntést. (A városfejlesztési, vagyonügyi és környezetvédelmi bizottság szavazati arányai: 1 igen, 5 tartózkodás. A pénzügyi, jogi és idegenforgalmi bizottság szavazati arányai: 3 igen, 1 nem, 2 tartózkodás.)

Simonits Zsolt által tett módosító javaslatról – mely szerint a képviselő-testület a posztógyár teljes területét licitálás útján értékesítse úgy, hogy a kiinduló vételár 200 M Ft + áfa összegben kerüljön meghatározásra, valamint az összes (fennálló felújítási és környezetvédelmi) kötelezettség a vevőre szálljon és a későbbiekben az önkormányzat a terület hasznosításában ne vállaljon semmiféle szerepet – a pénzügyi, jogi és igazgatási bizottság 3 igen, 3 tartózkodás mellett nem hozott döntést.
A városfejlesztési, vagyonügyi és környezetvédelmi bizottság ugyanezen javaslatot 4 igen, 1 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett támogatta.

Kérem előterjesztésem megtárgyalását és a döntés meghozatalát ebben a fontos kérdésben.




Kőszeg, 2007. március 1.


Huber László s. k.
polgármester



H A T Á R O Z A T I J A V A S L A T


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a "Kőszeg város volt posztógyár hasznosítása" pályázati dokumentációját az előterjesztéssel azonos tartalommal jóváhagyja.

Felelős: Huber László polgármester.
Hivatali felelős: Bodovics László Jan mb. városfejlesztési és településüzemeltetési osztályvezető.
Határidő: azonnal.