2016. Május 12., Csütörtök, 14:00 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Vadászterületek kialakításával kapcsolatos földtulajdonosi joggyakorlásról szóló meghatalmazás.
2. - Közétkeztetéssel kapcsolatos közbeszerzési szakértő kiválasztására felhatalmazás megadása.
3. - Háziorvosi feladatok egészségügyi vállalkozás formájában történő ellátásról szóló szerződés valamint a Pusztai–Medical Kft. és a Bakács Egészségügyi Bt. között létrejött megbízási szerződés módosítása.
4. - Egy mappában a 2016. május 12-i, rendkívüli képviselő-testületi ülés anyagai.
1. napirendi pont:
Vadászterületek kialakításával kapcsolatos földtulajdonosi joggyakorlásról szóló meghatalmazás.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Szombathelyi Erdészet Zrt. vezérigazgatója Bugán József az alábbi megkereséssel fordult Kőszeg Város Önkormányzatához (a továbbiakban: Önkormányzat).

Mint az közismert a jelenlegi vadgazdálkodási üzemtervi időszak 2017. február 28. napjával megszűnik. A vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény (a továbbiakban: vadászati törvény) 11/A § (1) bekezdése értelmében a vadgazdálkodási üzemtervi időszak lejártakor a vadászterület határát újból meg kell állapítani. A 2016. január 1-től hatályba lépett, e törvényt érintő módosító rendelkezések kiemelt jelentőségűek, hiszen az új vadgazdálkodási üzemtervi ciklus 2017. március 1- 2037. február 28-ig terjedő időszakra szól.

A vadászterület kialakítási eljárásban, mint tulajdonos érintett Kőszeg Város Önkormányzata is.

Vezérigazgató Úr azzal a kéréssel fordult a Képviselő-testülethez, hogy a következő 2017-2037-ig terjedő 20 éves időtartamra az újonnan megalakuló földtulajdonosi közösségekben, az Önkormányzat tulajdonában, illetve rendelkezése alatt álló külterületi, vadászterület részét képező ingatlanokkal kapcsolatos földtulajdonosi képviselettel a Szombathelyi Erdészet Zrt.-t bízza meg Kőszeg Város térségében kialakítandó vadászterület tekintetében.

A helyi önkormányzatot – törvényben meghatározott eltérésekkel – megilletik mindazok a jogok és terhelik mindazok a kötelezettségek, amelyek a tulajdonost megilletik, terhelik. A tulajdonost megillető jogok gyakorlásáról a képviselő-testület rendelkezik.

Tekintettel arra, hogy a vadászati törvény értelmében a vadászati jog - mint vagyonértékű jog - a földtulajdonjog elválaszthatatlan részeként - a földtulajdon tekintetében fennálló haszonélvezeti jog esetén is - a vadászterületnek minősülő terület tulajdonosát illeti meg, így kérem a képviselő-testületet, hogy a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 65. § -ában írt általános képviseleten túl – „ A képviselő-testület elnöke a polgármester. A polgármester összehívja és vezeti a képviselő-testület ülését, valamint képviseli a képviselő-testületet.” - hatalmazzon fel a képviselő-testület az Önkormányzat tulajdonában, illetve rendelkezése alatt álló külterületi, vadászterület részét képező ingatlanokkal kapcsolatos földtulajdonosi képviselettel a Kőszeg Város térségében kialakítandó vadászterület tekintetében.


Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a határozati javaslatokról dönteni szíveskedjék.

Kőszeg, 2016. május 9.

Huber László s.k.
polgármester








I. HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete földtulajdonosi képviselettel felhatalmazza Huber László polgármestert, hogy Kőszeg Város közigazgatási területén kialakítandó vadászterület földtulajdonosi közgyűlésén a Kőszeg Város Önkormányzatának tulajdonában illetve rendelkezése alatt álló külterületi, vadászterület részét képező ingatlanok vonatkozásában Kőszeg Város Önkormányzatát teljes jogkörrel képviselje.


Felelős: Básthy Béla alpolgármester
Határidő: azonnal



II. HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárul ahhoz, hogy a Kőszeg Város Önkormányzata tulajdonában, illetve rendelkezése alatt álló külterületi, vadászterület részét képező ingatlanokkal kapcsolatos földtulajdonosi képviselettel a Szombathelyi Erdészet Zrt.-t bízza meg Kőszeg Város közigazgatási területén kialakítandó vadászterület földtulajdonosi közgyűlésen.


Felelős: Básthy Béla alpolgármester
Határidő: azonnal

(A mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)