2014. Július 10., Csütörtök, 14:00 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Kőszeg Város Rendezési Terve (CD melléklettel).
3. - Vis maior pályázathoz önrész vállalása.
1. napirendi pont:
Kőszeg Város Rendezési Terve (CD melléklettel).

Tisztelt Képviselő-testület!

Az épített környezet védelméről és alakításáról szóló 1997. évi LXXVIII törvény 6.§ (1) pontjában kapott felhatalmazás alapján továbbá a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Kormányrendelet (a továbbiakban: kormányrendelet) rendelkezései alapján a folyamatban lévő településrendezési eszközök - a kormányrendelet 38. §-a szerinti - véleményezési eljárása befejeződött.

A kormányrendelet 39.§ (2) bekezdésében rögzítettek alapján a véleményezést követően a beérkezett véleményeket - egyeztetés esetén a jegyzőkönyvet is - ismertetni kell a képviselő-testülettel, amelyek elfogadásáról vagy el nem fogadásáról a képviselő-testület dönt.

A véleményezési eljárás során beérkezett állásfoglalásokat, észrevételeket az előterjesztés mellékleteként csatoltuk. A beérkezett vélemények áttekintése során a településrendezési eszközöket készítő A+B Építészeti Iroda Kft. (9700 Szombathely, Győzelem u. 1/f.) képviseletében Takács András településtervezővel a szükséges válaszokat illetve módosításokat elkészítettük, amit a Képviselő-testület határozati javaslatában rögzítettünk.

A kormányrendelet 39.§ (3) bekezdésében szerint a véleményezési szakasz lezárul a (2) bekezdés szerinti döntés dokumentálásával és közzétételével, így ennek megfelelően Kőszeg Város Képviselő-testületének döntése után a településrendezési eszközök megállapításához szükséges közzétételi dokumentáció elkészítésre kerül, ami már természetesen tartalmazza a véleményezési eljárás befejezésé érdekében hozott önkormányzati határozat elemeit is. Ezt követően lép életbe a kormányrendelet szerinti végső szakmai véleményezési szakasz, majd az elfogadási és hatálybaléptetési szakasz.

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta és elfogadásra javasolta. Képviselői indítványra a Bizottság kéri, hogy a településrendezési eszközök településszerkezeti tervének alátámasztó munkarészében (az 1.12. Táj és természeti adottságok tervfejezet) szerepeljen az időközben elfogadott önkormányzati rendeletben meghatározott helyi jelentőségű védett természeti értékek, illetve természetvédelmi területek felsorolása.

A településrendezési eszközök közül a Helyi Építési Szabályzat és mellékletei jogszabály-szerkesztési és magasabb szintű jogszabályok harmonizálása miatt módosult, így a kormányrendeletnek megfelelően újbóli egyeztetésre, megküldésre került. A véleményezési eljárásban részt vevők a rendelettervezettel szemben kifogást nem emeletek. A véleményezési szakaszban a kormányrendeletben biztosított határidőn belül a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal Veszprémi Bányakapitánysága, a Vas Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága, Horvátzsidány Önkormányzata és Ólmod Önkormányzata nem nyilatkozott, így véleményük egyetértő.

Tisztelt Képviselő-testület! Kérem, hogy Kőszeg város településrendezési eszközeinek megállapításához szükséges, a véleményezést követő Képviselő-testületi határozat előterjesztését megtárgyalni, az előterjesztéshez csatolt véleményezési tervdokumentációt és a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjen.

Kőszeg, 2014. július 8.

Huber László s.k.
polgármester

(A határozati javaslatot a mellékletekkel együtt lsd. a letölthető formátumban.)