30/2008. (X. 1.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról, az egyes szociális ellátási formák szabályairól, és a gyermekek védelméről szóló 10/1993.(V. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Rendelet letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Rendelet nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról, az egyes szociális ellátási formák szabályairól és a gyermekek védelméről szóló 10/1993. (V.27.) önkormányzati rendeletét (továbbiakban: Szr.) az alábbiak szerint módosítja:

1. §

(1) A Szr. 14. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

"(3) Szakosított ellátások:
- ápolást, gondozást nyújtó intézmény (Idősek Otthona)
- átmeneti elhelyezést nyújtó intézmény (Hajléktalanok Átmeneti Szállása)."

(2) A Szr. 14. § (6) bekezdésében az "Időskorúak Gondozóháza és Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelye" szövegrész helyébe az "Idősek Otthona és Hajléktalanok Átmeneti Szállása" szövegrész lép.

2. §

(1) A Szr. 19. §-a a következő (9) bekezdéssel egészül ki, egyúttal a jelenlegi (9) bekezdés számozása (10) bekezdésre változik:

"(9) A nappali ellátásért fizetendő személyi térítési díj összegének fizetését - az étkeztetési térítési díj összegének kivételével – Kőszeg Város Önkormányzata átvállalja."

3. §

(1) A Szr. 20. §-át követő "Időskorúak Gondozóháza" alcím helyébe "Idősek Otthona" alcím lép.

(2) A Szr. 20. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

"(1) Kőszeg Város Önkormányzata az időskorúak részére ápolást, gondozást nyújtó intézményként a Szt. 68. §-a szerinti, a Szociális Gondozási Központ részeként működő Idősek Otthonát (Kőszeg, Dózsa Gy. u. 24.) működtet."

(3) A Szr. 20. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

"(3) Az Idősek Otthonába történő felvételről az intézmény vezetője dönt."

(4) A Szr. 20. § (5)-(6) bekezdései helyébe a következő rendelkezések lépnek:

"(5) Az Idősek Otthonában az intézményi térítési díj 75.314,-Ft/fő/hónap, 2.510,-Ft/fő/nap.
(6) Az Idősek Otthonában az ellátásért fizetendő személyi térítési díj nem haladhatja meg az ellátott részére a Szt. 119/C. és 119/D. §-ai alapján kiállított jövedelemigazolásban meghatározott jövedelem 80 %-át."

4. §

(1) A Szr. 21. §-át követő "Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelye" alcím helyébe "Hajléktalanok átmeneti Szállása" alcím lép.

(2) A Szr. 21. § (1)-(2) bekezdései helyébe a következő rendelkezések lépnek:

"(1) Kőszeg Város Önkormányzata a hajléktalan személyek átmeneti elhelyezésére a Szt. 80. § (3) bekezdés f) pontja szerinti, a Szociális Gondozási Központ részeként működő Hajléktalanok Átmeneti Szállását (Kőszeg, Sáncárok u. 36.) működtet.
(2) A Hajléktalanok Átmeneti Szállására történő felvételről az intézményvezető dönt."

(3) A Szr. 21. § (3) bekezdésének első mondatában az "éjjeli menedékhely" szövegrész helyébe az "átmeneti szállás" szövegrész lép.

(4) A Szr. 21. §-a a következő (5)-(7) bekezdésekkel egészül ki:

"(5) Az átmeneti szállás intézményi térítési díjának összege május 1-től október 31-ig 100 Ft/fő/nap, november 1-től április 30-ig 120 Ft/fő/nap.
(6) A Hajléktalanok Átmeneti Szállásán az ellátásért fizetendő személyi térítési díj nem haladhatja meg az ellátott havi jövedelmének 60%-át.
(7) A szolgáltatás első 30 napja térítésmentesen vehető igénybe. Ezt követően havonta előre 30 napnyi térítési díjat kell befizetni az intézménynek. Amennyiben a befizetett személyi térítési díj összege magasabb, mint az utólag igénybe vett gondozási napok száma, úgy a felek elszámolnak egymással és a térítési díj különbözete visszajár az ellátottnak."

5. §

Hatályukat veszítik a Szr. alábbi rendelkezései:

- 20. § (2) bekezdése,
- 20. § (7) bekezdése.


Záró rendelkezések

6. §

A jelen rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.

Kőszeg, 2008. szeptember 25.



Huber László Dr. Tóth László
polgármester jegyző