20/2008. (VI. 30.) önkormányzati rendelete a külterületi rendről szóló 18/1994. (IX. 1.) rendelet módosításáról

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Rendelet letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Rendelet nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a külterületi rendről szóló 18/1994. (IX. 1.) rendeletet az alábbiak szerint módosítja:

1.§

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének a külterületi rendről szóló 18/1994. (IX. 1.) rendelete (a továbbiakban: Rendelet) preambuluma helyébe az alábbi szöveg lép:
"Kőszeg Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. §-ában, valamint a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 48. § (3) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a külterületek rendjének megőrzése, a mezőgazdasági kistermelés helyi hagyományainak továbbvitele, a birtoklás és a közös használat zavartalanságának biztosítása céljából az alábbi rendeletet alkotja:"

2.§

A Rendelet 2.§-a és az előtte lévő cím helyébe az alábbi rendelkezés lép:

"AZ UTAK HASZNÁLATA ÉS KARBANTARTÁSA

2.§

Az e rendelet hatálya alá tartozó utakat csak -- a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvényben és a végrehajtására kiadott rendeletekben foglaltak figyelembevételével -- a jelen rendeletben meghatározott mó¬don szabad használni és fenntartani.
Amennyiben az utat annak használója beszennyezte, köteles azt haladéktalanul eltávolítani. Az út állagát járművével megrongáló járművezetőnek az utat haladéktalanul, legfeljebb 5 napon belül helyre kell állítania."


3.§

A Rendelet 3.§-a előtti cím hatályát veszti, a 3.§ (1) és (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:
"3.§ (1) "A közút kezelője köteles haladéktalanul a közút megrongálódását , valamint a közút forgalmának biztonságát veszélyeztető helyzetet a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény rendelkezései szerint elhárítani, illetve a veszélyhelyzet elhárításáig a forgalomban résztvevőket a veszélyre figyelmeztetni.
(2) A helyi közút karbantartásáról, tisztántartásáról, a hó eltakarításáról, továbbá az út síkossága elleni védekezésről a közút kezelője a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Kht. útján gondoskodik."


4.§

A Rendelet 14.§ (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

"14.§ (1) A dió- és szelídgesztenye fát csak a polgármester engedélyével, pótlás egyidejű előírása mellett lehet kivágni."


5.§

A Rendelet 15.§ (1) és (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:
"15.§ (1) A dió-, illetve szelídgesztenye fa kivágása iránti kérelemben meg kell jelölni a kivágás okát, az ingatlan fekvését és helyrajzi számát, a fa helyét a területen, valamint a kivágás tervezett időpontját.
(3) Az engedély megadása előtt az ügyintézőnek Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Kht kertészeinek bevonásával a helyszínen meg kell győződnie az indokok fennállásáról és valódiságáról."


6.§

A Rendelet 17.§ (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

"17.§ (1) Szabálysértést követ el és 30.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható az, aki a jelen rendelet 3. §-ának (6) bekezdésében, 4. §-ának (1) bekezdésében, 8. §-ában, 9. §-ában, 10. §-ában, 11. §-ának (2) bekezdésében foglalt előírásokat megszegi, továbbá aki dió- vagy szelídgesztenye fát engedély nélkül, vagy az engedélyben foglaltaktól eltérően vág ki."


7.§

E rendelet kihirdetése napján lép hatályba.

Kőszeg, 2008. június 26.




Dr. Tóth László Huber László
jegyző polgármester