8/2008. (III. 31.) önkormányzati rendelete az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) rendelet módosításáról

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Rendelet letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Rendelet nyomtatása
Mi tartozik még a rendelethez:
Mellékletek olvasása
1. melléklet: Pályázat városrehabilitációs kölcsön igénylésére
2. melléklet: SZERZŐDÉS városrehabilitációs kölcsön nyújtásáról és jelzálogjog alapításáról
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) rendeletet az alábbiak szerint módosítja:

1.§

(1) Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) rendelete (a továbbiakban: Vr.) 4.§ (6) bekezdés b) pontjának 6. francia bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:
"– a polgármesteri hivatal kezelésében lévő következő ingatlanok: a Kőszeg, Chernel u. 14. fszt. 2., Kelcz-Adelffy u. 5. fszt. 1. és I/4. szám alatti vendéglakások, a Keszthely, Festetich u. 52/A. II. emelet 13. ajtó alatti társasüdülő rész, valamint a Gyöngyös u. 27. alatti vállalati bérlakás."

2.§


A Vr. 22.§ (3) bekezdésének utolsó mondata helyébe az alábbi rendelkezés lép:
"Az árengedmény illetve az engedmény mértéke a jelen rendelet hatályba lépését követően, 2009. március 31-ig 30 %."

3.§

A Vr. 28-30.§-a helyébe az alábbi rendelkezések lépnek, egyidejűleg a rendelet a következő 30/A. és 30/B.§-sal egészül ki:

"28.§

(1) A képviselő-testület a Kőszeg városban található ingatlanok felújítása érdekében városrehabilitációs kölcsönt nyújt az e rendeletben meghatározott szabályok szerint, melynek érdekében az éves költségvetésben meghatározott keretösszeget különít el.
(2) A kölcsön visszatörlesztett összege a következő évi keret alapját képezi, amely az ingatlanhasznosításból, valamint a bérlakás-értékesítésből származó bevételből a meghatározott mértékig kiegészítésre kerül.
(3) A keretösszeg felosztása évente két alkalommal történő pályázati eljárás lefolytatása során, a beérkező kérelmek alapján történik. A pályázatot február 15-i és július 30-i beadási határidővel hirdeti meg a Városfejlesztési, Vagyonügyi és Környezetvédelmi Bizottság.
(4) A városrehabilitációs kölcsön iránti kérelem elbírálására a Városfejlesztési, Vagyonügyi és Környezetvédelmi Bizottság jogosult.

29.§

(1) Városrehabilitációs kölcsön iránti pályázatot azok a magánszemélyek,jogi személyek, vagy jogi személyiség nélküli szervezetek nyújthatnak be, amelyeknek Kőszeg város közigazgatási területén műemlék, műemlék jellegű, vagy helyi rendeletben védetté nyilvánított lakó, lakással vegyes, vagy egyéb rendeltetésű ingatlan áll a tulajdonukban.
(2) A városrehabilitációs kölcsön kizárólag az épület közterületről látható részének felújításához vehető igénybe, azon belül különösen:
a) homlokzatfelújítás,
b) tetőfedés,
c) bádogozás,
d) kémény felújítása,
e) lábazatképzés,
f) csapadékcsatorna bekötés,
g) nyílászárók felújítása érdekében.
(3) A kölcsön összege a felújítási költség anyagköltségének 70 %-áig, de legfeljebb 3 millió forintig terjedhet.

30.§

(1) Városrehabilitációs kölcsön iránti pályázatot a felújítás megkezdése előtt a rendelet 3. számú mellékletét képező nyomtatványon kell benyújtani a Polgármesteri Hivatalban.
(2) A pályázathoz mellékelni kell:
a) építési engedélyhez, vagy bejelentéshez kötött felújítás esetén a jogerős építési engedélyt vagy a bejelentés tudomásul vételéről szóló határozatot, és a hozzá tartozó záradékolt tervdokumentációt, vagy
b) építési engedélyhez, vagy bejelentéshez nem kötött felújítás esetén a tervezett munka leírását és vázlatát, és
c) mindkét esetben a felújítás részletes költségvetését.

30/A.§


(1) A pályázat elbírálása előtt a Városfejlesztési, Vagyonügyi és Környezetvédelmi Bizottság két kijelölt tagjából és a Polgármesteri Hivatal ügyintézőjéből álló csoport – a továbbiakban: Ellenőrző csoport - a helyszínen ellenőrzi, és megfelelő dokumentációval rögzíti az ingatlan tényleges állapotát, meggyőződik a kérelem megalapozottságáról.
(2) A pályázat elbírálása során a Városfejlesztési, Vagyonügyi és Környezetvédelmi Bizottság a költségvetés szakmai megalapozottságának, az elvégzendő felújítási munkák bonyolultságának, esetleges művészi kivitelének, valamint a műemlékvédelmi hatóság műemlékvédelmi előírásainak figyelembe vételével mérlegeléssel dönt az adható kölcsön nagyságáról.
(3) A döntést követően a kedvezményezettel szerződést kell kötni, melynek aláírására a Városfejlesztési, Vagyonügyi és Környezetvédelmi Bizottság elnöke jogosult.
(4) A kölcsön folyósítása a következők szerint történik: a kölcsönösszeg 50 %-ának folyósítására a szerződéskötést követő 15 napon belül kerül sor. Ha a kedvezményezett bejelentése alapján a felújítás az 50 %-os készültséget elérte, az Ellenőrző csoport helyszíni ellenőrzését követő 8 napon belül kerül sor a kölcsön fennmaradó 50 %-ának folyósítására. A szerződés kötelező elemeit a rendelet 4. számú melléklete tartalmazza.
(5) A kölcsönt legfeljebb 48 havi kamatmentes részletben kell visszafizetni. Előtörlesztésre a szerződésben módot kell adni.
(6) A visszafizetési kötelezettség biztosítékául a kölcsönnel érintett ingatlanra a szerződés időtartamára Kőszeg Város Önkormányzata javára jelzálogjog, valamint elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre.

30/B.§

(1) A városrehabilitációs kölcsön jog- és szerződésszerű felhasználását a szerződésben rögzített befejezési határidő lejártakor az Ellenőrző csoport ellenőrzi. A munkálatok alatt is ellenőrzést végezhet az előzőekben megjelölt csoport, annak bármely tagja, vagy a polgármesteri hivatal.
(2) Ha az ellenőrzés során szerződésszegő magatartás megállapítására kerül sor, az ellenőrzést végző kezdeményezésére a bizottság dönt a szerződés felmondásáról, illetve szükség szerint a folyósított összeg a törvényben foglalt késedelmi kamat mindenkori összegével növelt egészének vagy egy részének visszafizetéséről."

4.§

(1) A Vr. 3. számú melléklete helyébe jelen rendelet 1. számú melléklete lép, egyidejűleg kiegészül jelen rendelet 2. számú mellékletével.
(2) A Vr. 1. számú mellékletében a "245 hrsz – 2734 m2" szövegrész helyébe " 245 hrsz – 2691 m2" szöveg lép.

5.§

(1) Ezen rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.
(2) A rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti a Vr. 1. számú mellékletében a "Posztó (Igazgatósági épület) – 527 m2", a "2530 hrsz – 2763 m2", továbbá a "0162/4 hrsz – 4189 m2" szövegrész.


Kőszeg, 2008. március 27.



Huber László s. k. Dr. Tóth László s. k.
polgármester jegyző