2869_29 hrsz. telek

Pályázati hirdetmény

Kőszeg Város Önkormányzata tulajdonát képező ingatlan
versenyeztetési eljárás útján történő értékesítésére

Kőszeg Város Önkormányzata a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (a továbbiakban: Nvtv.) 13. §-a alapján, Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II.2.) önkormányzati rendelet Versenyeztetési Szabályzatában foglaltak szerint (a továbbiakban: Vagyonrendelet), valamint Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének a 25/2023. (II. 15.) sz., a 215/2023. (XI.30.), valamint a 7/2024. (I.24.) határozatai értelmében versenyeztetési eljárást hirdet az önkormányzat tulajdonát képező alábbi ingatlan értékesítésére.

1.) Kiíró megnevezése: Kőszeg Város Önkormányzata
Kiíró címe: 9730 Kőszeg, Jurisics tér 8.
Kiíró telefonszáma: +36 94/562-517, +36 94/562-529
Kiíró email címe: varosf@koszeg.hu

2.) Az eljárás célja és fajtája:

2.a.) Versenyeztetés fajtája: nyilvános egyfordulós pályázat

2.b.) A pályázat célja Kőszeg, belterület 2869/29 hrsz-ú, 1/1 részben Kőszeg Város Önkormányzatának tulajdonát képező tehermentes ingatlan összességében legelőnyösebb ajánlat alapján történő értékesítése.

3.) Pályázat tárgya, műszaki adatok, jogi feltételek:

3.a.) A kiírás tárgyát képező ingatlan adatai:

Cím Hrsz. Megnevezés Terület nagysága m/2
Kőszeg, Alsó körút belterület 2869/29 kivett ipartelep 7459

3.b.) Műszaki adatok:

Az ingatlan Kőszeg keleti szélén, a városba bevezető 87-es számú főúttal párhuzamosan a Jurisics Miklós Ipari Park belső tömbjében található. Teljes területe 7459 m2, nem elkerített, alakja szabályos. Felszíne egyenetlen, az ingatlanhoz vezető út és a telek területe között jelentős, több méteres szintkülönbség van. Az ingatlan a 2869/20 hrsz-ú aszfaltos közút területéről közelíthető meg. Az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett vezetékjog jogosultja: E.ON Észak-Dunántúli Áramhálózati Zrt.
Az ingatlan természetbeni telekhatár kitűzése nem történt meg, az a nyertes ajánlattevő feladata.

Közmű és útkapcsolat:
A „Jurisics Miklós Ipari Park fejlesztése Kőszegen” című projekt részeként az ipartelep közművesítése megtörtént, valamint az ingatlan megközelítéséül szolgáló út részben kiépítésre, részben felújításra került. A tárgyi ingatlan telekhatárán rendelkezésre áll valamennyi közműkiállás (szennyvíz, csapadékcsatorna, gáz, ivóvíz – akna nincs kiépítve, villamos energia).

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének Kőszeg Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 33/2014. (X. 3.) önkormányzati rendelete szerint a terület Gksz-A/6 kereskedelmi, szolgáltató övezetben található. A terület beépítésére vonatkozó részletes tájékoztatást Kőszeg Város Főépítésze ad.



Beépítés szabályai Telekalakítás szabályai
beépítési mód megengedett legnagyobb épületmagasság (m) megengedett legnagyobb beépítettség (%) megengedett legkisebb zöldfelület (%) előkert legkisebb mérete (m) megengedett legkisebb szélesség (m) kivéve közút vagy magánút lejegyzése esetén megengedett legkisebb szélesség (m) kivéve közút vagy magánút lejegyzése esetén
szabadon álló 9,0 OTÉK szerint OTÉK szerint 0-5 18 1500


3.c.) Jogi feltétel:

- Az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett vezetékjog jogosultja: E.ON Észak-Dunántúli Áramhálózati Zrt., egyébként az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

- Az eljárás nyertese az az ajánlattevő lesz, aki a pályázati feltételeknek megfelel és a bírálati módszer értékelési szempontjai alapján az összességében legelőnyösebb ajánlatot teszi.

- Az ajánlatnak tartalmaznia kell a Vagyonrendelet Versenyeztetési Szabályzatának 13. §-ban foglaltak szerint az ajánlattevő kifejezett, részletes és jogilag kötelező erejű nyilatkozatát különösen a pályázati felhívás feltételeire, a pályázati cél megvalósítására, az ajánlott ellenszolgáltatás összegére, megfizetésének határnapjára.

- Pályázaton való részvétel feltétele az ajánlattevő azon vállalása, hogy a tárgyi ingatlanon székhelyet, vagy telephelyet létesít.

- A nyertes ajánlattevőnek tudomásul kell vennie, hogy az Nvtv. 14. § (2) bekezdése alapján a helyi önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan értékesítése esetén az államot minden más jogosultat megelőző elővásárlási jog illeti meg.

- A pályázat nyertese a szerződéskötést követően az ajánlatában megjelölt teljes vételárat (10 % biztosíték összegével csökkentett), az általa vállalt határidőben (a szerződéskötést követő legfeljebb egy éven belül) köteles átutalni a kiíró számlájára.

- A kiíró kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosít, amely az adásvételi szerződés megkötését követő 1 évet nem haladhatja meg. Ebben az esetben a nyertes pályázó az adásvételi szerződés megkötését követő 30 napon belül köteles a vételár 1. részletét, legalább a vételár 50 %-át megfizetni, amelybe nem számít bele a 10 % biztosíték összege. A vételár 2. részletét, azaz a vételár legalább 20 %-át az adásvételi szerződés megkötését követő 5 hónapon belül, míg a vételár 3. részletét, azaz a vételár legfeljebb 20 %-át a 2. részlet befizetését követő 6 hónapon belül köteles megfizetni a kiíró részére. A kiíró az adásvételi szerződésben a vételár teljes összegének kiegyenlítéséig a tulajdonjogot fenntartja, azzal, hogy a tulajdonjog fenntartással történő eladás ténye a vevő javára az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzésre kerül.

- Ajánlati biztosíték:
 A pályázati eljáráson való részvétel feltétele pályázati biztosíték megfizetése a kiíró Kőszeg Város Önkormányzat OTP Bank Nyrt-nél vezetett 11747051-15420909-06910000 számú számlájára történő átutalással. A biztosíték összege az 5.) pont szerinti bruttó ajánlati ár 10 %-a.
 A befizetésről szóló igazolást az ajánlathoz csatoltan kell benyújtani.
 A biztosíték összege az eljárás nyertese által fizetendő vételárba beszámításra kerül (szerződést biztosító mellékkötelezettséggé alakul át).
 A biztosíték többi ajánlattevő részére történő visszafizetésről a pályázat elbírálását követő 5 munkanapon belül intézkedik a kiíró.
 Nem jár vissza biztosíték, ha az ajánlattevő az ajánlati kötöttség időtartama alatt ajánlatát visszavonta vagy a szerződés megkötése neki felróható vagy az ő érdekkörében felmerült más okból hiúsult meg.

- Eredményes pályázat esetén a kiíró a pályázat nyertesével – vagy visszalépése esetén a második legmagasabb összegű ajánlatot tevővel köt szerződést a pályázat elbírálását követő 30 napon belül.

- Nemzeti vagyon tulajdonjogát átruházni természetes személy vagy átlátható szervezet részére lehet, aki személyazonosságát, nyilvántartásba vételét – 30 napnál nem régebbi igazolással – hitelt érdemlően igazolta, gazdasági társaság esetén 30 napnál nem régebbi cégkivonatát benyújtotta.

- Nem lehet a pályázat nyertese, akinek Kőszeg Város Önkormányzatával szemben egy évnél régebben lejárt bérleti díj, adó, vagy más adók módjára behajtható tartozása van, valamint az állami adóhatóság felé köztartozása van.

- Ajánlati kötöttség: Az ajánlattevő a végső ajánlatához a szerződéskötés időpontjáig kötve marad.

- Az ingatlanszerzéssel kapcsolatos vagyonszerzési illeték a nyertes ajánlattevőt terheli.


4.) Az ajánlatok bírálati módszere és a bírálat szempontjai:

Értékelési szempontok:
I. Fizetési határidő / Súlyszám: 1
II. Nettó vételár / Súlyszám: 9

Az ajánlatok értékelési szempontok szerinti tartalmi elemeinek értékelése során adható pontszám:
Fizetési határidő: 10 pont
Nettó ajánlati ár: 10 pont

Fizetési határidő E bírálati részszempont esetében az összehasonlítás alapját a kiíró által a szerződéskötéstől számított maximálisan előírt 365 napos fizetési határidőhöz képest rövidebb, egész napokban kifejezett fizetési határidő vállalása jelenti. A szerződéskötést követő 45 napos vagy annál rövidebb fizetési határidőt tartalmazó ajánlat kapja a maximális bírálati pontszámot. Minden olyan ajánlat, amely a maximálisan előírttal megegyező fizetési határidőt tartalmaz, 1 pontot kap, míg az annál hosszabbat tartalmazó ajánlat érvénytelennek minősül.
Nettó vételár: Ezen bírálati szempont esetében az értékelés alapját a nettó vételár összege képezi.

Bírálat módszer:

Az I. számú részszempont esetében (ahol a kisebb értékű vállalás a kedvezőbb): a legkedvezőbb tartalmi elem a maximális értékelési pontot (10) kapja, a többi ajánlat tartalmi értékre a legkedvezőbb tartalmi értékhez viszonyított eltérés aránya alapján kerül kiszámításra az értékelési pontszám:

P = (Alegjobb : Avizsgált) * Pmax
ahol
P: a vizsgált ajánlati elem a bírálati részszempontra vonatkozó pontszáma
Pmax: a pontskála felső határa
Alegjobb: a legelőnyösebb ajánlat tartalmi értéke
Avizsgált: a vizsgált ajánlat tartalmi értéke;


A II. számú részszempont esetében (ahol a nagyobb értékű vállalás a kedvezőbb): a legkedvezőbb tartalmi elem a maximális értékelési pontot (10) kapja, a többi ajánlat tartalmi értékre a legkedvezőbb tartalmi értékhez viszonyított eltérés aránya alapján kerül kiszámításra az értékelési pontszám:

P = (Avizsgált : Alegjobb) * Pmax
ahol
P: a vizsgált ajánlati elem a bírálati részszempontra vonatkozó pontszáma
Pmax: a pontskála felső határa
Alegjobb: a legelőnyösebb ajánlat tartalmi értéke
Avizsgált: a vizsgált ajánlat tartalmi értéke;

A kiíró törtek esetén az értékelési pontszámokat két tizedesjegyre kerekíti. Az egyes részszempontokra adott értékelési pontszámok ezt követően az adott részszemponthoz tartozó súlyszámmal felszorzásra, majd valamennyi részszempontra kiterjedően összeadásra kerülnek. Ha több ajánlatnak azonos a fentiek szerint kiszámított összpontszáma, az az ajánlat minősül a legjobb ár-érték arányú ajánlatnak, amely magasabb ellenszolgáltatást tartalmaz; azonos ellenszolgáltatás esetében pedig az az ajánlat, amely a nem egyenlő értékelési pontszámot kapott részszempontok közül a magasabb súlyszámú részszempontra nagyobb értékelési pontszámot kapott.
A kiíró kizárólag az érvényes ajánlatokat vonja be a bírálatba.

5.) Az ellenszolgáltatással kapcsolatos kikötések és feltételek:

A pályáztatás tárgyát képező ingatlan megállapított legalacsonyabb ára (ajánlati ár minimuma)

Ingatlan Hrsz-a Megnevezés Terület nagysága m2 Nettó ajánlati ár minimuma (Ft) Bruttó ajánlati ár minimuma (Ft)
Kőszeg, Hrsz.: 2869/29 kivett ipartelep 7459 31.875.000,- 40.481.250,-

A pályázat nyertese a szerződéskötést követően az általa ajánlatában vállalt határidőben köteles a teljes vételárat (10 % biztosíték összegével csökkentett) átutalni a kiíró - Kőszeg Város Önkormányzat OTP 11747051-15420909-06910000 számú számlájára.

Az ingatlanszerzéssel kapcsolatos vagyonszerzési illeték a vevőt terheli.

Az adásvétel tekintetében az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvényben
foglaltakat kell alkalmazni.


6.) Ajánlatok benyújtásának helye, ideje, módja:

A pályázati hirdetmény meghirdetésének ideje: 2024. március 27.

Az ajánlatok benyújtásának és egyben bontásának helye, ideje:
Helye: Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési Osztály 9730 Kőszeg, Jurisics tér 8.
Ideje: 2024. április 24. 10.00 óra.

A pályázat akkor minősül határidőre benyújtottnak, ha az ajánlattételi határidő lejártáig a megadott címre beérkezik. A késve érkezett ajánlatokat a kiíró érvénytelennek minősíti.
A pályázat bontása a megjelent ajánlattevők jelenlétében történik.

Az ajánlatok elbírálása: 2024. április 26.

Az ajánlatok elbírálására vonatkozó döntés kihirdetése, helye: 2024. április 26. 10.00 óra, Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal 132. sz. tárgyaló

Az ajánlatok benyújtásának módja, az ajánlatra vonatkozó formai és tartalmi követelmények:

Az ajánlatokat zárt borítékban kell benyújtani. A borítékon a következő szöveggel: „Ajánlat-Kőszeg-2869/29 hrsz kivett ipartelep - Határidő előtt felbontani tilos”
Az ajánlatot természetes személy legalább magánokirat formai követelményeinek megfelelő módon, jogi személy pedig cégszerűen aláírt szándéknyilatkozat formában köteles benyújtani.

Az ajánlatnak tartalmaznia kell:
- az ajánlattevő nevét, címét, vagy székhelyét
- az ajánlattevő személyi, vagy cégadatait (személyazonosság, nyilvántartásba vétel hitelt érdemlő igazolása, gazdasági társaság esetén 30 napnál nem régebbi cégkivonat)
- az ajánlattevő értesítési címét, kapcsolattartó nevét, telefonszámát
- bankszámlaszámot, amelyre a pályázati biztosíték visszautalható
- ajánlattevő aláírását
- az ajánlattevő kifejezett, részletes és jogilag kötelező erejű nyilatkozatát különösen a pályázati felhívás feltételeinek elfogadására, a pályázati cél megvalósítására
- az ajánlott ellenszolgáltatás összegét, amely az induló ajánlati árnál nem lehet kevesebb
- a vételár megfizetésének határnapját
- a pályázati biztosíték megfizetését igazoló dokumentum másolatát
- az Nvtv. alapján a nem természetes személy pályázónak nyilatkoznia kell, hogy átlátható szervezetnek minősül

Eredménytelen az eljárás, ha:
a) nem érkezett ajánlat,
b) kizárólag érvénytelen ajánlatok érkeztek,
c) az összes ajánlattevőt ki kellett zárni az eljárásból,
d) a kiíró a pályázati felhívásban és a tájékoztató füzetben meghatározott szempontok alapján az egyik ajánlatot sem tartja megfelelőnek,
f) valamelyik ajánlattevőnek az eljárás tisztaságát vagy a többi ajánlattevő érdekeit súlyosan sértő cselekménye miatt a kiíró az eljárás érvénytelenítéséről döntött.

7.) További információ az alábbi címen és időben kérhető:

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni, a helyszíni megtekintésre időpontot egyeztetni az alábbi elérhetőségeken van lehetőség:

Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal
Városüzemeltetési Osztály
9730 Kőszeg, Jurisics tér 8.

Telefon: +36 94/562-517,
+36 94/562-529

Email: varosf@koszeg.hu, foepitesz@koszeg.hu

Ügyfélfogadás: Hétfő 13:00 – 15:30
Szerda 8:00-12:00 és 13:00 – 15:30

A pályázati felhívás az önkormányzat hivatalos honlapján (www.koszeg.hu) Vagyonértékesítés rovat, önkormányzati ingatlanértékesítés alrovata alatt érhető el.