Vukán Creative Art 2023 Kőszeg

A hetedik, Kőszegen sorrendben ötödik Vukán Creative Art tehetségtámogató versenyt és koncertet a 2023. augusztus 26-27-i hétvégén rendezte meg az FTI. Az improvizációs versenynek a Zsinagóga adott otthont.

A verseny során a versenyzők három, húszperces rögtönzött darabot játszottak el a helyszínen zongorán. A fő elvárás az volt, hogy kerek, megformált, értékes, és spontán zenemű jöjjön létre, magas szintű hangszeres előadásban.
???? Binder Károly, zongoraművész, a Zeneakadémia tanszékvezető, egyetemi tanára - aki az iASK ösztöndíjasa is egyben - nyitotta meg a versenyt. A versenyzők Bach fugaművészetéből, Sztravinszkij egy művéből kaptak feladatot, és saját témát is hozhattak. Minőség, őszinteség, katarzis a lényeg, mondta Binder Károly.
???? Megemlítette, hogy Budapesten szobrot készülnek állítani Vukán Györgynek, míg Kőszegen, az iASK Kreatív Művészeti Központ viseli a jövőben a nevét.
???? Négy zenész jutott a döntőbe: Horváth Szabolcs Péter, Kiss Károly László, Bartokos Botond és Ittzés Péter. A zsűri végül két első és két második helyezettet hirdetett ki, megosztva közöttük a pénzjutalmat. A két második helyezett Bartokos Botond és a Kiss Kàroly Làszló lett, a két első helyezett pedig Horváth Szabolcs és Ittzés Péter.
???? A díjátadóra és a gálakoncertre a Vukán Kreatív Művészeti Központban került sor, amelyen az esemény résztvevői és a zsűri tagjai, Binder Károly és Oláh Kálmán zongoraművészek, valamint az előző verseny győztese, Várallyay Petra is részt vett.