Triatlon Újonc, Gyermek, Serdülő és Váltó Országos Bajnokság (Pécs) 2023.

A női Elit korcsoportos váltó ezüstérmes lett Kulcsár Amira-Medvegy Nóra-Stumpf Anna összeállításban.
Hóbor Enikő 5. helyezett a Gyermek korcsoportos Országos Bajnokságon.

A hétvégén Pécsett rendezték az Újonc, Gyermek és Serdülő korcsoport részére a Triatlon Országos Bajnokságot szombaton, vasárnap a Triatlon Váltó OB futamaira került sor. Az időjárás előrejelzés alapján nem sok jóra számíthattunk. A versenyszámok nagy része végül mégis egész jó időjárási körülmények közt zajlott. Az eső mindkét napon csak egy-egy futam indulóinak dolgát nehezítette meg.
A serdülők kezdték meg a versenyzést. itt a fiúknál voltunk érdekeltek. Hóbor Álmos a 33. (83 induló közül) helyen ért célba, egyenletes teljesítményt nyújtva.
Őket a Gyermek korosztályos versenyzők követték. A fiúk futamában Gurisatti Péter a 17. helyen ért célba (69 induló) nagyon jó futással a verseny utolsó számában, Péter nagyon sokat fejlődött az elmúlt egy év alatt. A lányoknál Hóbor Enikő 5. helyen (69 induló) ért célba (ismét első helyen jött ki a vízből), Jelencsics Alíz 33., Ürmös Panka 48. helyezést ért el (Panka áttételszabály miatt került hátra sorolásra). A lányok a csapatversenyben 5. helyezést értek el. Péter, Alíz és Panka nagyjából egy éve kezdtek el komolyan edzésekre járni, azóta mindhárman nagyon sokat fejlődtek.
A kisebbek futama következtek. Az Újonc 2-es korosztályban Vincze Márton 33., Gaján Péter 34., Gurisatti Ádám 42. és Bakki-Nagy Péter 48. helyezést ért el (50 induló közül). Csapatban 9. helyezettek lettek. Az Újonc 1-es korosztályban Tislerics Mihály 18. helyezett lett (24 induló). Az Újoncok is nagyon szépen teljesítettek, Nekik nagyon kevés versenytapasztalatuk van. Náluk a hangsúly az úszáson lenne elsősorban, próbálunk erre koncentrálni de elég sok energiát, időt emészt fel a korlátozott úszás lehetőségek miatt. Nagyon sokat segítettek a szülők, hogy egyáltalán idáig eljuthattunk velük.
Délután a sprint távú ranglista verseny futamai kerültek megrendezésre.
A fiúk kezdték a versenyzést. Hóbor Lehel 6., Medvegy András 10., Laki Barnabás 18. helyen ért célba (52 induló közül) az ifjúsági korcsoportban. A lányoknál az ifjúsági korcsoportban Kulcsár Amira 9. (31), a junioroknál Stumpf Anna 7. (12) míg Medvegy Nóra az Elit korcsoportban 3. helyen ért célba.
Vasárnap a váltó versenyek Országos bajnoki futamai zajlottak.
Az UP2-es fiú csapatunk Hóbor Lehel – Laki Barnabás – Medvegy András összeállításban a 6. helyezést érte el (12 csapat közül).
A lányok Kulcsár Amira – Medvegy Nóra – Stumpf Anna sorrendben Elit korcsoportban 2. helyezést értek el (3) összesítettben a 4. legjobb csapat voltak (20 beérkező közül).
A fiataloknál a Gyermek korcsoportban a Hóbor Enikő – Jelencsics Alíz – Ürmös Panka alkotta trió a 4. helyezést érte el (11), pár másodperccel lemaradva csak a dobogóról.
Az UP1-es fiú váltónk Vincze Márton – Gurisatti Ádám – Gaján Péter összeállításban 7. helyezést ért el (12 induló csapat közül).

Eredmények:
https://sportorigo.com/HU/5/Rajtlistak-Eredmenyek/309/Pecsi-Triatlon-UP-ranglista-OB-Amator-kupa
https://sportorigo.com/HU/5/Rajtlistak-Eredmenyek/310/Pecsi-Triatlon-Valtocsapat-OB