Triatlon JUNIOR EURÓPA KUPA futamok beszámolói

A Bledben és Zágrábban lezajlott versenyek beszámolói a bővítményben. Hóbor Zalán nyerte a zágrábi Junior Európa Kupa futamot és egyúttal az idei Junior Európa Kupa sorozatot is! Gratulálunk!

Triatlon JUNIOR EURÓPA KUPA futam (Bled - Szlovénia)
Bled – 2023. szeptember 2.

A hónap elején az újabb iskolai évet a junior és ifi versenyzőkkel Bledben kezdtük egy újabb Junior Európa Kupa futamon.
Az idei évben is gyönyörű idő fogadott bennünket a verseny előtti napon. A pályabejárás, regisztráció, verseny tájékoztató és rajtszám felvétel volt a délutáni program. A kerékpáros pálya útvonalát tavaly óta frissen aszfaltozták, így szerencsére jó út várta a versenyzőket (tavaly veszélyes kátyúk voltak a pályán).
Szombaton reggel a lányok futama indult először. Itt Kulcsár Amira révén voltunk érdekelve. Amira a mezőny vége felé jött ki a vízből, de együtt a legnagyobb sorral. Sajnos a felszállás nem sikerült jól, így kerékpáron egyedül kellett a nagy mezőny után indulni, ahonnan a lemaradókat előzte meg. A futáson hozta a jó futó formáját, így végül az 55. helyen ért célba.
A fiúk mezőnyében Hóbor Zalán és Lehel indultak a klubunkból. Zalán az első helyen jött ki a vízből, míg Lehel is az első boly végén szaladt be a depóba. Lehel sajnos éppen lekéste az első 8-as élbolyt, negyedmagával üldözőbe vette őket, de nem jártak sikerrel. A kerékpárt egy 25-30 fős üldöző sorral fejezte be egy 25-30”-el az élboly mögött. Futáson Zalán a féltávnál még a dobogós helyeken futott, de a fordító után az üldöző bolyból elérték őket a hátulról futó leggyorsabb versenyzők. Zalán végül az 5 helyen ért célba, Lehel pedig 46.-nak.
Eredmények:
https://triathlon.org/results/result/2023_europe_triathlon_junior_cup_bled/579024
https://triathlon.org/results/result/2023_europe_triathlon_junior_cup_bled/579025

Kőszeg, 2023. szeptember 11.

Triatlon JUNIOR EURÓPA KUPA futam (Zágráb - Horvátország)
Zágráb – 2023. szeptember 9.
Hóbor Zalán nyerte a zágrábi Junior Európa Kupa futamot és egyúttal az idei Junior Európa Kupa sorozatot is!
A bledi versenyt követően még egy közeli Európa Kupa futamot rendeztek idén a junioroknak, ezt kihasználva Zágrábba utaztunk a hétvégén.
Az időre most sem lehetett panasz, ahogy a pályára sem. A versenyt Zágrábban az evezős pályán és körülötte rendezték meg, amit nagyon könnyen lehetett zárni a forgalom elől.
A jó idő és a nyár vége miatt nagyon kellemes volt a víz hőmérséklete, így itt sem lehetett neoprén ruhát használni.
Reggel a lányok 8 óra 30’-kor rajtoltak már, így korán kellett kelni, kimenni a versenyhelyszínre. A klubból Stumpf Anna és Kulcsár Amira állt rajthoz. A rajtot követően sajnos túl gyorsan lábvízre szerettek volna behúzódni, ezért egyből a mezőny végének közepén találták magukat, ami viszont méterről méterre egyre jobban megnyúlt. A kerékpárra váltásnál sajnos nem érték el azokat a versenyzőket a lányok, akik még felértek a legnagyobb bolyra. Így kezdtek lemaradni és a futást már elég nagy hátránnyal tudták csak megkezdeni. Végül Amira a 37., Anna a 42. helyen fejezte be a versenyt.
A fiúk futama 11 órakor kezdődött. Medvegy Andrással, Hóbor Lehellel és Hóbor Zalánnal az indulók között. Zalán a bal szélre, Lehel a jobb szélre választott helyet magának, míg András Leheltől kicsit balra állt fel a rajthoz. Zalán itt is az első helyen jött ki a vízből egy kis előnnyel a második előtt. Lehel az első sor végén a nyolcadik helyen, míg András a legnagyobb boly vége felé. Lehel éppen nem tudott elmenni az első, végül 7 fős első sorral, így kénytelen volt megvárni az első üldöző bolyt, mivel sík 20km-es tekerés várt rájuk. András is egy 7 fős bollyal tekert a záró kis boly előtt. A futásra Zalán a második helyen indult ki, míg Lehelék majdnem visszaértek a vezető sorra és a 9-10. hely környékén futott ki, de sajnos folyamatosan futottak el mellette, András nagyjából tartotta az úszáson szerzett pozícióját. Zalánék egy 5 fős sorban haladtak az első kör végén, akik a forduló után már csak hárman maradtak az érmekért való küzdelemben. A hazai horvát versenyző több iramváltása után ők is kissé lemaradtak, de Zalán vissza tudott érni az elsőre kétszer is és a második visszazárkózás után a cél előtt már ő indult meg, amira a horvát már nem tudott válaszolni így a tervek szerinti utolsó junior versenyét is meg tudta nyerni a Junior Európa Kupa sorozatban! Egyúttal az idei sorozatot is Zalán nyerte, mert az utolsó török versenyen sem tudja már senki behozni az előnyét!
Eredmények:
https://triathlon.org/results/result/2023_europe_triathlon_junior_cup_zagreb/579035
https://triathlon.org/results/result/2023_europe_triathlon_junior_cup_zagreb/579036

Kőszeg, 2023. szeptember 11.