Síugró Magyar Bajnokság 2007.

Az enyhe téli időjárás miatt nem lehetett megrendezni hóban a Síugró Magyar Bajnokságot, ezért az osztrák és cseh gyakorlatnak megfelelően műanyag pályán rendeztük meg 2007. augusztus 11-12-én.

A megjósolt esős idő elmaradt, így a versenyeket mindkét napon ideális körülmények között tarthattuk meg.

Az első napon Kőszegen három sáncon ( 10 m, 20 m, 30m ) volt verseny, melyen 38 induló szerepelt. 300-400 néző volt kíváncsi az ugrásokra. A verseny mellett a nézők íjászkodhattak, quadozhattak, a gyerekeknek volt légvár. Autó és motor bemutató színesítette a programot.

17.30-kor Kőszeg Város Mazsorett csoportjának műsor nyitotta a versenyt. Ezt követően Kálomista Gábor a Magyar Sí Szövetség elnöke nyitotta meg a rendezvényt.

Az ugrások előtt sí ovisaink csúsztak, megmutatva hogyan teszik meg az első "lépéseket" a kezdők az ugrás felé.

A versenyen elindult Borsos Krisztina, aki már korábban síelt, a múlt héten vett rész síugró tanfolyamunkon és a 10 m-es sáncon leugrott.

Vendégeink között üdvözölhettük:
- Kovács KOKO István olimpiai bajnokot, aki a Sí Szövetség elnökségi tagja
- Kelemen Zoltánt, Ő Kőszegről indult válogatott síugró, valamint szövetségi kapitány volt az 1970-1980-as években
- Pajor István korábbi síugró szövetségi kapitányt
- Fischer László örökös magyar bajnok síugrót
- Gellér László eddig legeredményesebb magyar síugrót

A versenyen részt vett legfiatalabb ugró Molnár Flórián, a legidősebb Floid Csaba.

Második nap Mürzzuschlag

Itt rendeztük meg a Nyílt Síugró Magyar Bajnokságot K-55 m-es sáncon a helyi síugró egyesülettel együtt 27 indulóval 5 katagóriában. Részt vettek Steiermarkból Rottenmann, Eisenerz és Mürzzuschlag ugrói. Eljöttek a bécsi "Stadtadler Wien" versenyzői is, valamint egy a közelben nyaraló svájci versenyző is szerepelt a magyar ugrókkal együtt.

A napfolyamán lécet csatolt és ugrott néhányat Kelemen Zoltán és Fischer László is, akik 20-25 éve hagyták abba versenyzői pályafutásukat.

A verseny megszervezése, lebonyolítása Molnár László és Szilágyi János vezetésével történt. Munkájukat segítették a sportolók, szülők, családtagok. A Magyar Sí Szövetség, a Vas Megyei Sportigazgatóság és több vállalkozó segítette a rendezvény eredményes lebonyolítását.
Köszönjük mindenkinek a segítségét.

Kőszeg, 2007. augusztus 13.
Tisztelettel: Szilágyi János
KSE síugrószakosztály