Lakossági fórum

2018. november 21-én (szerdán), 16 órai kezdettel, a Jurisics-vár KÖSZ-HÁZban lakossági fórum lesz. A fórum két tárgya: - a településrendezési eszközök 7. sz. módosítása tárgyában elkészült tervezet ismertetése; - Kőszeg közlekedésének jövője, Fenntartható Városi Mobilitási Terv. A lakossági fórumra minden érdeklődőt szeretettel várunk!

H I R D E T M É N Y

I.

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete
a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló
314/2012. (XI.18.) Korm. rend. 32. §-ában
meghatározottak alapján
Kőszeg Város Építési Szabályzatáról szóló 33/2014.(X. 3.) önkormányzati rendeletének
teljes eljárásban történő módosításának véleményezési szakasza van folyamatban.
A településrendezési eszköz módosításával kapcsolatban kerül sor a partnerségi egyeztetés lefolytatására és lakossági fórum megtartására.

Tisztelt Partnerek!

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2018. május 31-én megtartott ülésén a következő határozatot hozta

90/2018. (V. 31.) képviselő-testületi határozat:
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri Huber László polgármestert, hogy jelen határozat mellékletében szereplő, rendezés alá vont területekre a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 36.§-ának megfelelő teljes eljárás során készíttesse el a településrendezési eszközök 7. számú módosítását és a kidolgozott tervet elfogadásra terjessze a képviselő-testület elé.

A 314/2012. (XI. 18.) Korm. rendelet 38. § (3) bekezdés alapján, a 29/A. § (1) és (3) bekezdés szerint, valamint Kőszeg Város Képviselő-testületének a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 21/2017. (XII. 1.) önkormányzati rendelet 5. § (1) bekezdése alapján a településrendezési eszközök módosítása során társadalmi bevonás keretében a szabályzat szerinti partnerekkel a tervezetet véleményeztetni kell.

Tisztelt Partnerek!
Kőszeg Város településrendezési eszközeinek elkészült tervezetét Kőszeg Város honlapján megtekinthetik.

A településrendezési eszközök elkészült tervezetének ismertetése céljából:

LAKOSSÁGI FÓRUMOT
tartunk.

A lakossági fórum időpontja: 2018. november 21. (szerda)
16.00 óra.
A lakossági fórum helyszíne: Jurisics-vár, KÖSZ-Ház.

Kőszeg Város településrendezési eszközök módosítására vonatkozóan kizárólag az elkészült tervezettel kapcsolatban, 2018. november 28-ig – névvel és címmel ellátott – javaslatot, észrevételt tehetnek:
– papír alapon Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal, 9730 Kőszeg, Jurisics tér 8. címre a Főépítésznek címezve,
– elektronikusan a foepitesz@koszeg.hu e-mail címre.

További tájékoztatásért, felvilágosításért, kérem forduljanak Kőszeg Város Főépítészéhez, 9730 Kőszeg, Jurisics tér 8., tel.: (94/562-554).

II.
A lakossági fórum 2. tárgya:

Kőszeg közlekedésének jövője,
Fenntartható Városi Mobilitási terv.

Kőszeg Város Önkormányzatának fejlesztéseinél kiemelt figyelmet fordítunk a fenntarthatóságra és a környezetbarát közlekedési módok előnyben részesítésére. A Területi Operatív Program közútfejlesztésein túl a KRAFT Program és a határon átnyúló közútfejlesztések vannak folyamatban.
A rövid-, közép- és hosszútávú közlekedési és fenntarthatóságot javító projektek összehangolása érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával jelenleg készül Kőszeg Fenntartható Városi Mobilitási Terve (SUMP) és a Térségi Közösségi Közlekedés Fejlesztése című projekt Megvalósíthatósági Tanulmánya.
A tanulmánytervek összeállításához fel kell mérni a lakosság közlekedési szokásait, véleményét, javaslatait.

A tervezetet ismertetik: a terv készítői.

A lakossági fórum mindkét tárgyára minden érdeklődőt tisztelettel hívunk és várunk!

Kőszeg, 2018. november 12.

Huber László s. k.
polgármester