Junior Triatlon Világbajnokság

Hamburg, 2023. július 13.

Hóbor Zalán 9. helyezettként a legeredményesebb magyar versenyző volt a VB-n. A Kőszegi Triatlon és Úszó Klub junior válogatott versenyzője, Hóbor Zalán a múlt hétvégi Európa Kupa futam győzelme után 4 nappal a világbajnokságon Hamburgban ismét nagyon jó formában versenyzett.

Junior Triatlon Világbajnokság
Hamburg, 2023. július 13.
Hóbor Zalán 9. helyezettként a legeredményesebb magyar versenyző volt a VB-n.

A Kőszegi Triatlon és Úszó Klub junior válogatott versenyzője, Hóbor Zalán a múlt hétvégi Európa Kupa futam győzelme után 4 nappal a világbajnokságon Hamburgban ismét nagyon jó formában versenyzett.
Zalán az úszásból ezen a versenyen is a mezőny elején tudott kijönni, a harmadik helyen jött ki a vízből, jó depózás után a második helyen ugrott fel a bringára.
Kerékpáron egy négy fős bollyal indultak neki a 20km-es távnak. Mögöttük eg 6 fős boly próbált felzárkózni rájuk, de nem tudtak. A második bolyt a harmadik körben egy 15 fős boly érte utol, majd a kerékpározás vége előtt ezt a bolyt egy még nagyobb sor is elérte, így Zalánék mögött 30-35 másodperccel egy több, mit 50 fős sor szállt le a kerékpárról, köztük sok versenyző igen csak pihent lábakkal.
Zalán a futás eleje után az élre állt és egymás után maradtak le tőle a vele együtt kerékpározók, viszont hátulról vészesen közeledett a „gyorsvonat”. Zalánt 3 kilométer után érték utol hárman, de erre az iramra még nem tudott váltani. A hátulról jövő negyedik futóra (aki a tavalyi világbajnok volt) viszont már rá tudott állni. A futás végére még egy mexikói és a célegyenesben három amerikai versenyző is elérte, így a 9. helyyen ért célba, ami egyébként a magyar csapat legjobb egyéni eredménye lett.
Zalán jó versenyzését mutatja, hogy közvetlenül a verseny után több külföldi edző és csapatvezető is odajött Zalánhoz gratulálni és több ajánlatot is kapott klubvezetőktől.
eredmények:
https://triathlon.org/results/result/2023_world_triathlon_sprint_relay_championships_hamburg/582518
https://www.triathlonlive.tv/featured-category/videos/2023-wch-hamburg-junior-men
Kőszeg, 2023. 07. 20.