Ingyenes led csere program

Kőszeg Város Önkormányzata is bekapcsolódott az ingyenes lakossági ledcsere programba, amelyet a Cyeb energiakereskedő vállalat koordinál. A program lényege, hogy a lakosságnál lévő hagyományos foglalatú izzók (E27 és E14) helyett ugyanolyan foglalatú, de kisebb energiafelhasználású led izzók igényelhetőek. Az igényléshez nem szükséges leadni a régi izzókat.

Kőszeg Város Önkormányzata is bekapcsolódott az ingyenes lakossági ledcsere programba, amelyet a Cyeb energiakereskedő vállalat koordinál.
A program lényege, hogy a lakosságnál lévő hagyományos foglalatú izzók (E27 és E14) helyett ugyanolyan foglalatú, de kisebb energiafelhasználású led izzók igényelhetőek.
Az igényléshez nem szükséges leadni a régi izzókat.

FONTOS! A programba bármely magyarországi, villanyszámlával rendelkező háztartás regisztrálhat és jogosult ingyenes led izzókat igényelni! Nem szükséges, hogy kőszegi lakcímű legyen az igénylő! Az augusztus 15-ig tartó regisztrációnak ott van jelentősége, hogy a kőszegi helyszínű átvételi pontot ezen időszak alatt lehet kiválasztani a regisztrációs felület utolsó oldalán. Az izzók átvételére a kőszegi Tourinform Irodában ez év novemberében kerülhet sor.

A háztartások hagyományos izzóinak lecserélésével jelentősen csökkenthető az áramfelhasználás.
A program a lakossági ledcserét támogatja, intézményként nem lehet regisztrálni!


A regisztráció menete:
-a https://www.ledcsere.hu/ oldalról indulva a „JELENTKEZÉS” gombra kattintva
-a https://app.ledcsere.hu/registration felület jelenik meg, ahol a rendszer 5 lépésben végig vezet a regisztrációs folyamaton.
-néhány, a szerződéskötéshez szükséges adat megadásán (1. lépés) kívül meg kell adni a háztartásban használt LED-izzók számát (helyiségenként)
-a program 30%-nyi megtakarítást tesz lehetővé, ezért az adott háztartás jelenlegi villanyfogyasztását alapul véve a rendszer maga számolja ki az igényelhető LED-izzók mennyiségét (2. lépés)
-ehhez a 3. lépés felületére szükséges feltölteni a villanyszámla számlafizetőjének személyi igazolványát és lakcímkártyáját, az adott háztartás egy darab villanyszámláját (melynek adatait a 4. lépésben kell rögzíteni – ez alapján kalkulálja a rendszer a megtakarítást eredményező LED-izzók igényelhető mennyiségét),
-véglegesíteni akkor lehet, ha az igényelt izzók által elérhető, várható megtakarítás nem haladja meg a rendszer által kalkulált 30%-os hányadot
-amennyiben az igényelt mennyiség nem a várt arányok szerinti, úgy a 2. (fényforrások) felületen változtathatóak az adatok.
-a regisztráció véglegesítése előtt lehet (kell) kiválasztani az átvétel helyszínét: Kőszeg.

A sikeres regisztrációt követő néhány héten belül a Cyeb Kft. szerződést küld a regisztráláskor megadott e-mail címre.
A Cyeb Kft. ütemezi az egyes települések esetében a regisztrációra nyitva lévő, valamint az izzók átvételére rendelkezésre álló időszakot. Kőszegen augusztus 15-ig lehet regisztrálni. Az ingyenes LED-égők várhatóan november első három hetében lesznek átvehetők a Tourinform irodában (Fő tér 2.)