Hóbor Zalán újabb junior Európa Kupa futam győzelmet szerzett

2023. július 23-án volt a Triatlon JUNIOR EURÓPA KUPA futam Taborban (Csehország).

Triatlon JUNIOR EURÓPA KUPA futam (Tabor - Csehország)
Tabor, 2023. július 23.
Hóbor Zalán újabb junior Európa Kupa futam győzelmet szerzett

Múlt szombaton Taborba utaztunk, hogy egy újabb közeli triatlon Európa Kupán vegyünk részt.
A versenyre két lány (Stumpf Anna és Kulcsár Amira) és egy fiú (Hóbor Zalán) versenyzővel utaztunk ki. Mindhárman részt vettek a két héttel ezelőtti tiszaújvárosi EK-n is. (Zalán azóta a világbajnokságot is megjárta).
Ez a verseny sprint távon zajlott és együtt indult az egész mezőny (nem voltak előfutamok). A fiúknál a maximálisan megengedett 70 fő indult, de a lányok futamára is 50 fő nevezett.
A fiúk futama indult előbb. Zalán hozta a jó úszó formáját és első helyen jött ki a vízből, egy olasz versenyző jött ki mögötte, a többiek egy kicsit már lemaradva követték őket. A kerékpáron ketten tekertek együtt és mivel az üldözők nem közeledtek rájuk végig összedolgozva ketten letekerték a távot a változatos, erősen szeles versenypályán. Az üldözőik végül egyre többen lettek, mintegy 30-40 fős boly szállt le mögöttük 35 másodperccel. Zalán a futáson is jól tartotta magát, az olasz versenyző egyre jobban lemaradt és hátulról sem ért fel senki, így több mint félperces előnnyel ért célba és két héten belül már a második junior Európa Kupa győzelmét aratta.
A fiúk után másfél órával a lányok is vízbe ugrottak. Sajnos ebben a mezőnyben Anna és Amira nem tudott a mezőny elejével tartani. Anna egy kicsivel Amira előtt jött ki a vízből, de Amirának már igyekeznie kellett, ha haladós bolyt szeretett volna elérni. Annának sajnos nem kedvezett a bringás pálya, Amira viszont egyre előrébb került és egy egész jól dolgozó bolyban tudott a többiekkel együtt tekerni, de még így is sokan voltak előttük. A futáson már kifejezetten jól haladt amira és a 4. legjobb futóidővel a 18. helyen ért célba. Anna a végül a 37. helyen futott be.
A futamok után, Zalánnak köszönhetően még meghallgathattuk a Himnuszt.
Eredmények:
https://triathlon.org/results/result/2023_europe_triathlon_junior_cup_tabor/578994
https://triathlon.org/results/result/2023_europe_triathlon_junior_cup_tabor/578993
Kőszeg, 2023. július 25.