Hámori Ádám világbajnok

2018.09.01-től 6-ig Oroszországban, Eliszta városában került megrendezésre a 2018-as Egyetemi és Főiskolai Ökölvívó Világbajnokság, ahol összesen 20 ország ökölvívói voltak jelen. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület versenyzője, Hámori Ádám is tagja volt a hazánkat képviselő magyar csapatnak. Súlycsoportjában, 91kg-ban 12 versenyző szállt harcba az érmekért.

2018.09.01.-től 09.06.-ig Oroszországban, Eliszta városában került megrendezésre a 2018-as Egyetemi és Főiskolai Ökölvívó Világbajnokság, ahol összesen 20 ország ökölvívói voltak jelen. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület versenyője, Hámori Ádám is tagja volt a hazánkat képviselő magyar csapatnak. Súlycsoportjában, 91kg-ban 12 versenyző szállt harcba egymással.

Az első körben a sorsolásnak köszönhetően erőnyerőként mérkőzés nélkül jutott tovább a legjobb nyolc közé.

Ádám 09.03.-án lépett először szorítóba, a német Max Dehenhardt ellen. 3 magabiztos menetet követően versenyzőnk nyerte a küzdelmet már biztosan érmesként készülve a következő összecsapásra.

Második mérkőzésén 09.04.-én a lengyel Michal Soczynski-val szemben mutathatta meg tudását. A tét itt már a döntőbe jutás volt. Az előző naphoz hasonlóan Ádám minden menetben jobbnak bizonyult ellenfelénél, akit egy percre sem kímélt, így az eredményhirdetésnél ismét az ő keze lendült a magasba.

A döntő mérkőzésen 09.06.-án az örmény Henrik Sargsyan volt az ellenfele. Ádám mindhárom menetben összeszedetten és rendületlenül haladt előre. Ennek eredményeként egyhangú pontozással győzött, így megszerezve súlycsoportjában a világbajnoki címet.




Büszkék vagyunk Ádámra és az általa elért eredményre! Ezután sem lesz megállás! Folyamatosan készülünk a jövőben Ádám előtt álló komoly versenyekre!!